Elo.
Widzę, że jak większość, mam podobny problem. Samsung vs Sharp. Dla mnie istotne jest: nie więcej niż 42", FullHD. Na resztę pierdzę, bo się nie znam. Do czego ma być ? PS3, AppleTV, komp (MacMINI po DVI na HDMI), telewizja po SCART(kablówka, wyboru nie mam), TV analogowa.
Wniosek mam jeden. Zostane przy CRT 24" Philips.
Jaki soft ? Jaki firmware ?
Joke..
A tak serio. Poza tematami istotnymi dla mnie powyżej, zauważyłem efekt który nazwałem grzebieniem poziomym. Nie znam się na technologi LCD, więc nie wiem jak to inaczej nazwać, a efekt taki, np. u kolego na Sharpie 56" doprowadza mnie do białej gorzączki. Chodzi o zjawisko powstawania jakby grzebieni, w układzie poziomym(jakby linie gubiły modulo, i w przypadku szybko przemieszczających się postaci/obiektów, z niewielką nawet różnicą jasności i barwy, powstawał grzebień, np. ramie piłkarza, z kolcami ułożonymi w poziomie.) efekt ten zauważyłem na monitorze LCD Fujitsu Siemens 24"/PS3/DVD 4:3. Również na rzeczonym Sharpie. Na Samsungu nie, ale oglądałem to w dlaidiotów, a tam płyty są dobierane do modelu, który ma lepiej się sprzedawać. Podobnie w Mega-a-Vannie. Pan mnie rozbił elokwencją i stwierdził, że "no panie, ten (samsung) to najnowsze. a sharp jest ostatni z wystawy. zakurzony taki." Na pytanie o rozdzielczość poprosił o telefon do przyjaciela.
Reasumując. Po przeczytaniu całego wątku ( jest 2:20, nie wiem jak zniose koncert RHCP jutro/dziś) wiem, że nie wiem nic więcej.
Pozdrawiam, i dzięki, jakbyso..
PS. Można to gdzieś luknąć w Poznaniu z wyłączeniem dlaidiotów i mega a Vance ?
PS2. Na noc (co też właśnie będę czynił) polecam Monty Python FC Sezon 3.