odjazdowicz
New member
dzięki serdeczne Frauka w tym tkwi problem. pytając, jakiego formatu napisów używacie do filmów .txt czy .srt bo podobno do filmów 25 FPS txt sie rozjeżdżają?
Moze poprostu wprowadzili male ale znaczące poprawki bo był jakis problem z tym softem!SAMSUNG robi jakąś ściemę na swojej stronie. Soft 3006.2 wypuszczony 27.01 jest teraz z datą 7.02.
Moze poprostu wprowadzili male ale znaczące poprawki bo był jakis problem z tym softem!
SAMSUNG robi jakąś ściemę na swojej stronie. Soft 3006.2 wypuszczony 27.01 jest teraz z datą 7.02.
Opcja z nagrywaniem jest super, polecam wszystkim.
Mam pytanie, czy do nagrywania potrzrebny jest tylko i wyłącznie sformatowany wcześiej w TV pendrive/dysk? Czy można korzystać z nośnika z zapisanymi danymi?
Mam pytanie w sprawie odblokowania nagrywania w naszym tv Czy jak mam dekoder podpiety przez hdmi do LCD to bede mogl nagrywac sygnal ? Jesli nie to z jakich zrodel mozna?
Mam jeszcze jeden problem... Tv nie widzi napisow wbudowanych w pliki mkv. Z tego co pamietam wczesniej nie bylo takich problemow. Przyczyna tego problemu moze byc dysk sformatowany pod ntfs? Pod fat32 nie mam jak sprawdzic bo filmy mam po 15 gb
Cześć
Przez ostatnie dni studiowałem to forum przez zakupem nowego TV. Lektura utwierdziła mnie by wybrać LE40C650 + WIS09ABGN. Z racji tego, że do tej pory jechałem na CRT, telewizja jakości SD była normą, jednak SD na LE40C650 to jego profanacja dlatego zacząłem rozglądać się za jakąś ofertą HD. Zdecydowałem się na "Telewizję na Kartę". Można się u nich podpiąć na dwa sposoby:
(1) DEKODER 2850ST
(2) MODUŁ nCAM HD z systemem CONAX instalowany w gnieździe CI (common interface)
O opcji (2) piszą:
"Moduł współpracuje z odbiornikami satelitarnymi i telewizorami z tunerem satelitarnym zgodnymi ze standardem CI lub CI+. Dostęp do oferowanych w przyszłości nowych serwisów może wymagać odbiornika zgodnego z CI+. Dostęp do części kanałów SD i wszystkich kanałów HD wymaga odbiornika satelitarnego HD zgodnego z DVB-S2 i MPEG-4. Programy w ofercie dostępne są z satelity HotBird 13E”
Teraz moje pytanie, wynikające z tego, iż nie widzę w specyfikacji LE40C650 wylistowanej pozycji DVB-S2 - czy LE40C650, który posiada Common Interface '+' (czyli moduł nCAM HD jest możliwy do instalacji) będzie w pełni współpracował z MODUŁEM nCAM HD z tej oferty - będę mógł odbierać wszystkie kanały?
Jeśli nie to będę musiał zakupić opcję (1), czyli DEKODER 2850ST ...
Z góry dzięki za odpowiedzi!
Też się zastanawiam co będzie jak do gniazda CI wsadziłbym moduł ncam hd TNK i podpiął kabel od satelity do gniazda antenowego. Co wy na to? Teoretyczie powinno działać bo gniazdo CI obsługuje DVB-T/C.