TV daje radę zasilić taki dysk.
Tak jest, ale nie wiem dlaczego u mnie dysk (2,5" Seagate 7200 RPM) uruchamia się tylko na dolnym USB. Na górnym dysk nie może wystartować (słychać co chwile rozruch głowic ale nie uruchamia się do końca). Dodam jeszcze że np. pendrive-y działają na obu USB.
widziałeś napis HDD ?Tak jest, ale nie wiem dlaczego u mnie dysk (2,5" Seagate 7200 RPM) uruchamia się tylko na dolnym USB. Na górnym dysk nie może wystartować (słychać co chwile rozruch głowic ale nie uruchamia się do końca). Dodam jeszcze że np. pendrive-y działają na obu USB.
No na to wygląda, dlatego podłączam pod dolne i no problem. Po prostu zastanawiałem się tylko czy to normalne że jedno USB daje radę a drugie nie.Górny port nie daje rady zasilić dysku. Chyba nawet w instrukcji pisze, żeby HDD podłączać tylko do portu "USB1 (HDD)"
widziałeś napis HDD ?
cycki opadają
No na to wygląda, dlatego podłączam pod dolne i no problem. Po prostu zastanawiałem się tylko czy to normalne że jedno USB daje radę a drugie nie.
Znaczy się Ty zobaczyłeś napis HDD i opadły Ci cycki? Współczuję. Też bym się zdenerwował.
Witam
Kupiłem tv le40c650 w sobotę, przedwczoraj przyszedł technik z vectry z dekoderem hd (5810cd) przez łącze scart wszystko działa sprawnie natomiast przed kabel hdmi (Hama Standard 1,5 za 9.18 w tesco) nie ma żadnej raeakcji na każdym z 4 portów hdmi w tv. Technik stwierdził, że problemem może być kabel. Pożyczyłem od znajomego kabel 3m Lexton Lx HD12 i na nim również nie ma żadnego sygnału poprzez łącze hdmi. Resetowałem dekoder do ustawień fabrycznych, tv również w źródłach sygnału ustawiałem wszystkie 4 porty hdmi i na żadnym nic się nie dzieje ( wyskakuje tylko komunikat brak sygnału sprawdź połączenie). Czy ktoś z Was miał podobny problem z dekoderem vectry, czy może zgłaszać już to zagadnienie do vectry?
PS. Co jakiś czas na ekranie pojawia się komunikat "Telewizor nie posiada ochrony przed kopiowaniem, odłącz kabel HDMI". (Podłączone są dwa kable: Scart i HDMI).
Pozdrawiam
Paweł
Jak niskiej rozdzielczości?? Bo nie wiem czy film ze starej komóry przeskaluje jakikolwiek odtwarzacz.Mam pytanie: czy materiał wideo niskiej rozdzielczości odtwarzany przez port USB telewizora jest upscalowany do 1080p? Bo jeśli nie, to taki film odtwarzany na pierwszym lepszym odtwarzaczu DVD/BR z portem HDMI i upscalingiem będzie dużo lepiej wyglądał niż odtwarzany bezpośrednio na telewizorze.