Witam serdecznie.
Od prawie tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem modelu LE37C650, dlatego też chciałbym podzielić się z Wami swoimi spostrzeżeniami i doświadczeniami.
Po pierwsze do zakupu skłonił mnie fakt, iż seria B nie jest już produkowana, więc tak naprawdę powoli stanie się przestarzała i zapomniana przez producenta...
Po drugie poszukiwałem TV 37" i opcją 100HZ.
Po trzecie planowałem dokupić do niego jakiś odtwarzacz hdd, jednak do czasu - kiedy znalazłem model C650...
Co do stylistyki i wyglądu samej obudowy (choć wiem, że jest to kategoria bardzo subiektywna) - TV
prezentuje się bardzo dobrze, a same ramki wydają się być mniejsze niż chociażby w modelu B551, co optycznie powiększa ekran.
Wadą natomiast jest niewątpliwie fakt przyciągania przez nią kurzu, w walce z którym nie pomaga nawet dołączona niebieska szmatka...:hmm:.
W kwestii obrazu - telewizor moim zdaniem ma bardzo
wiele opcji ustawień obrazu, a polski język menu ułatwia zrozumienie i wybór odpowiednich z nich. Samo
Menu jest bardzo czytelne i przejrzyste, choć muszę zaznaczyć, że poza 37B551 nie miałem doświadczenia z innymi TV LCD.
Jako, że jest to mój pierwszy LCD od razu dostrzegłem 100Hz i efekt tzw. "teatru", o którym tutaj już niektórzy wspominali. Można się jednak szybko do tego przyzwyczaić i nie sprawia to większych kłopotów z oglądaniem.
Ogromną zaletą tego modelu, która skłoniła mnie do zakupu (brałem pod uwagę również LG37LH7000 oraz LH3000) jest jego
multimedialność. Po podłączeniu dysku zewnętrznego TV czyta wszystkie moje MKV (720p i 1080p), jak również napisy do nich - w formacie .srt oraz .txt ( gdzie nawiasy są: {} - nie [] ). Generalnie warto zajrzeć do instrukcji, gdzie wymienione są wszystkie odtwarzane i nie formaty napisów oraz kodeki video.
W tym miejscu chciałbym dodać, że bardzo łatwo można przekonwertować sobie napisy z innego formatu na ten odtwarzany przez TV w programie BestPlayer (darmowy program bez instalacji) w zakładce "Napisy".
Internet @ TV po pierwszym podłączeniu kabla od razu się zaktualizował i zainstalował bodajże 16 gadżetów, ja doinstalowałem sobie jeszcze kilka. Wszystko działa bardzo sprawnie i szybko.
Nie testowałem jeszcze opcji AllShare do połączeń z PC, ale jak tylko doprowadzę kabel z internetem i wszystko podłączę to podzielę się opinią (teraz mam bowiem tv w innym pokoju).
Cóż więcej mogę napisać.... narazie testuję jeszcze wszystko, a od wczoraj mam podłączoną do niego TV Cyfrową UPC i wygląda to naprawdę ładnie.
Jako taką ciekawostkę mogę napisać,iż myślałem, że ta dolna krawędź obudowy, która na zdjęciach ze strony www samsunga świeci się na czerwono również będzię się tak podświetlać u mnie..... ale tak nie jest - czyżby chwyt marketingowy???
Pozdrawiam i chętnie odpowiem na pytania o TV (jeżeli oczywiście będę znał odpowiedź
)
M.