I jak radzisz sobie z mov? Wystarcza zmiana kontenera na mkv? mts to po zgraniu na komp.m2ts i ta sama metoda.
Szczerze mówiąc to nie próbowałem, bo nie wiedziałem że taki myk może zadziałać, dziś może to sprawdzę
I jak radzisz sobie z mov? Wystarcza zmiana kontenera na mkv? mts to po zgraniu na komp.m2ts i ta sama metoda.
A wg. mnie to skoro TV potrafi sprzętowo to odtwarzać to producent nie powinien tego blokować, niezależnie od tego, czy jakość jest zadowalająca czy nie. Ponieważ jednak kupując TV nie dostaliśmy od producenta informacji że format ten jest obsługiwany, nie możemy mieć do niego pretensji, widocznie ma swoje powody.
Najbardziej szkoda mi plików MOV, aparat mi nagrywa w tym formacie...
Z drugiej strony również nie informuje w instrukcji (tabelka), że nie odtwarza plików rmvb, RealVideo, mts, m2ts, mov, flv
Wolnym czasie postaram się o stworzenie pisma do Samsunga z prośbą o wyjaśnienie tego tematu. Tylko mając doświadczenie z zapytaniami technicznymi do różnych producentów, na ogół odpowiedź jest krótka i treściwa w jednym zdaniu. Skoro jednak jednoznacznie Samsung nie ujął w instrukcji czy takie formaty odczytuje, to niech oficjalnie określi stanowisko w tym temacie jakie są powody przeoczenia tych formatów mimo, iż taka możliwość jest.
Skoro producent samochodu z silnikiem benzynowym nie podaje, że samochód nie jeździ na gaz, to czy można mieć do niego pretensje o to iż silnik po kilku modyfikacjach taką funkcjonalność może posiadać a mimo to producent nie wspomina o tym klientom?
... po co skupiac sie na tematach niszowych skoro mozna dopracowywac cos co jest czesciej wykorzystywane, a kuleje.
ot takie moje skromne zdanie...
Tutaj bardziej mi się rozchodzi o to, że sprytniejsi użytkownicy odkryli udogodnienie, a Samsung zaczyna celowo blokować to odkrycie.
sprawa prosta jak budowa cepa,powstanie model 651 ,który te pliki "legalnie" będzie odtwarzał,taki to marketingTutaj bardziej mi się rozchodzi o to, że sprytniejsi użytkownicy odkryli udogodnienie, a Samsung zaczyna celowo blokować to odkrycie.
Znalazłeś skrypt, z którego można się dowiedzieć jak generować właściwe linki. To już 95% sukcesu.Piszę skrypt zczytujący zawartość strony z serialami online i generujący automatycznie plik XML z linkami do megavideo, szkoda że trzeba to uruchamiać na serwerze www z IP zewnętrznym swojego operatora, bo to ogranicza jego zastosowania.
Dobrze tylko gdyby powstała też taka nowa tabela z uwzględnieniem formatów dźwięku dla danego video.Mała aktualizacja.
Dla firmware z serii 2xxx.x możemy po zmianie rozszerzenia na avi lub mp4 odtwarzać następujące pliki:
- rmvb (real video)
- qt (quick time)
- mts (pliki Blue-Ray itp.)
- m2ts (pliki Blue-Ray itp.)
- flv (często można z YouTube w tym formacie zgrać)
- mov (aparaty itp.)
Jeśli jakieś sprawdzone rozszerzenia mi się trafią to zaktualizuje listę.
Znalazłeś skrypt, z którego można się dowiedzieć jak generować właściwe linki. To już 95% sukcesu.
Teraz trzeba przerobić to na JavaScript. Mając kod w JS dodanie go do NetPlayera to już bardzo prosta operacja. Jak znajdę trochę czasu to się tym zajmę.
Zrób więc w PHP skrypt odczytujący ze strony WWW tylko linki w formie krótkiej i generujący plik XML. Pamiętaj, że XML możne jednocześnie zawierać link do filmu i link do zdjęcia. Zobacz jak dodane są zdjęcia w TVN24.pl Wiadomości - Najnowsze
Nie wiedziałem, że są tam jakieś ograniczenia. Nie bardzo jednak rozumiem co jest ograniczone.bo stronka blokuje możliwość oglądania więcej niż dziesięć seriali w ciągu godziny.
TakCo znaczy że linki mają być w formie krótkiej? Chodzi o same ciągi znaków i liter, które podaje się po MEGAVIDEO - I'm watching it ?
Nie wiedziałem, że są tam jakieś ograniczenia. Nie bardzo jednak rozumiem co jest ograniczone.
10 filmów na godzinę chyba trudno jest przekroczyć
Tak
Właściwy link automatycznie utworzy NetPlayer.
Czyli w netplayer bedzie tak: otwieram stronę serwis - widzę linki do np. video i po kliknięciu skrypty wygenerują link dla netplayera, a jak będziemy poruszać się po stronie(linki video,inne strony,foto) i czy do każdego serwisu i dla każdego użytkownika potrzebny będzie inny skrypt?
Uściślijmy pewne określenia.Ujmę to inaczej, można zdobyć bez zmiany IP tylko 10 linków w ciągu godziny, autor strony ukrył je na innym serwerze, do którego dostęp uzyskuje za pomocą skryptu JS.
Większość serwisów celowo ukrywa linki. Tak więc dla danego serwisu potrzebny jest odpowiedni skrypt, który przejrzy stronę i na jej podstawie wygeneruje plik XML. Czyli jeden serwis = jeden skrypt.Niestety tak, cała sztuka polega na przeszukaniu dokumentu HTML, zrobieniu listy i odnalezieniu linków do filmów, które przeważnie w wymyślny sposób są poukrywane
Uściślijmy pewne określenia.
Do do filmów na stronie WWW podane są "linki krótkie"
Skrypt PHP dla danego adresu IP generuje bezpośredni link do filmu "link długi"
Jeśli dobrze zrozumiałem to w zdobyciu linków krótkich nie ma ograniczeń. Można przejrzeć stronę lub strony WWW i utworzyć plik XML zawierający linki krótkie.
NetPalyer łyknie ten plik i po wybraniu ENTER dla danej pozycji wykona te same operacje co skrypt PHP. Wytworzy sobie link długi ale tylko dla jednego wybranego filmu. W ten sposób to ograniczenie 10 zapytań na godzinę do MegaVideo nie będzie przeszkadzało. Czy dobrze kombinuję ?
Większość serwisów celowo ukrywa linki. Tak więc dla danego serwisu potrzebny jest odpowiedni skrypt, który przejrzy stronę i na jej podstawie wygeneruje plik XML. Czyli jeden serwis = jeden skrypt.
Jak wiadomo jak ma to działać i jest przykład w postaci skryptu PHP to jest to proste.Ty jesteś biegły w JS, więc powiedz tylko, czy taka procedura jest do odtworzenia na TV po stronie jego przeglądarki, jeśli tak, to w końcu to zrobimy.