Czołem,
Ja chciałem się tylko podzielić moimi wrażeniami po zakupie LE40C650 w ostatni wtorek.
Zakupiłem go w MediaExpert w Sochaczewie po wcześniejszym, telefonicznym sprawdzeniu typu matrycy (SQ01).
Zapłaciłem w ofercie promocyjnej 2499 zł minus 150 zł (akcja zwrotu kasy Samsunga), czyli 2349 zł.
Jak na razie, po 3 dniach jestem niesamowicie zadowolony. Obraz WGNIATA w fotel. Rewelacyjna czerń, kontrast, bajeczne kolory, obraz w filmie wygląda jak trójwymiarowy (testowany na Lord of the Rings w wersji 720p).
To mój pierwszy telewizor fullHD, na razie odpaliłem jeden plik .mkv (BlueRay RIP) z bajką w pełnym HD i nie mam słów na opisanie wrażenia. To jest po prostu coś pięknego.
Zarąbisty odtwarzacz plików video z zewnętrznego HDD. Na razie czytał mi wszystko co do niego włożyłem (avi, mkv).
Odpalałem słabej jakości dvdripy i efekt był więcej niż dobry. Telewizor jest w stanie zrobić ze słabego materiału super obraz.
Podłączyłem PS3 przez HDMI i w trybie Gra nie ma żadnych odczuwalnych lagów czy smug. Obraz nieziemski.
Nie testowałem telewizji bo nie mam jak (telewizor w kanciapie w piwnicy).
Dla zainteresowanych dwie ważne informacje:
1. Promocja zwrot kasy Samsunga kończy się 24.10.2010 (w MediaExpert), liczy się data stempla pocztowego na wysłanym liście ze zgłoszeniem.
2. Dzisiaj od 18 do 22 jest w MediaExpert (przynajmniej w Sochaczewie, ale przypuszczam, że w innych też może być) promocja Czyszczenie Magazynów -15% na wszystko (pewnie jakbym wiedział to mógłbym go kupić jeszcze taniej, o ile bym się na niego załapał).
Pomocne linki:
SAMSUNG | Systemem Zwrotu Kasy!
http://www.systemzwrotukasy.pl/regulamin_system_zwrotu_kasy_mediaexpert.pdf
Media Expert
Pozdrawiam,
Jacek