jest dołączany na płycie lub do pobrania ze strony Samsunga - Samsung PC Share ManagerWitam. A jak dokladnie nazywa sie program za pomoca ktorego mozna udostepnic filmy, zdjecia oraz muzyke z kompa na ten tv? i za pomoca jakiego lacza?
No OK racja, ale skad Ty i inni macie te informacje o matrycach. Nikt z nas nie pracuje dla Samsunga i wszystko co tu opisujemy sa to tylko spekulacje zaslyszane badz wyczytane w necie. NIektorzy twierdza, ze nie ma roznic miedzy oznaczeniami w panelach, ja organoleptycznie stwierdzilem ze sa pomiedzy SQ i AA, niemialem natomiast okazji porownac dwoch tych samych - moze wtedy potwierdziloby sie ze naklejka nic nie znaczy .p.s. nie cierpię czytać postów ludzi którzy g@#@$ wiedzą, coś tam usłyszeli a drą gębę i się mądrują na całe forum. Chill out.
Dokładnie! Kręci się ładowanie i nic. Ciekawe o co chodzi z tym widgetem... :hmm:Dokładnie, u mnie to samo. Ikona ładowania się kręci bez końca i nic.
Witam,
Czy jeśli podłączę przedłużacz słuchawkowy do TV (LE40C650) a słuchawki nie będą podłączone to czy dźwięk będzie grał w głośnikach TV czy też samo podłączenie przedłużacza będzie skutkowało wyciszeniem dźwięku w głośnikach?
Mam utrudniony dostęp do tylnego panelu z gniazdami i taki przedłużacz znacznie ułatwił by mi podłączanie słuchawek
Po podaniu dźwięku wielokanałowego na HDMI, niestety na wyjściu zawsze będzie stereo, ot taka mała niedoróbka Samsunga. Moim zdaniem da się to rozwiązać prościej, ja np. używam na pilocie przycisków VOL+ i VOL-, żeby mi się dźwięk nie dublowałMam mały "problem" (o ile tak to można nazwać wogóle z dźwiękiem DD z XBOXa. Konsola jest podłączona do TV przez HDMI a TV z kinem domowym po optyku. Jak odtwarzam filmy z dźwiękiem DD przez USB to kino odtwarza dźwięk 5.1 po ustawieniu odpowiedniej opcji w TV (Tools->Ustawienia dźwięku) natomiast przy źródle z konsoli takiej opcji już nie mam i odtwarza się tylko stereo. Kupiłem dziś dodatkowy kabelek optyczny i podłączyłem XBOXa bezpośrednio z kinem domowym pod drugie wejście. Efekt jest taki że audio leci i na TV i na kino domowe. Żeby "wyciszyć" TV muszę wejść w menu i wybrać głośniki zewnętrzne. Problem w tym że jak włączę telewizję analogową to żeby mieć dźwięk tylko na TV (szkoda prądu na kino w tym momencie) to muszę ponownie przestawić opcję w menu na głośniki telewizyjne. Da się to rozwiązać jakoś prościej? Mam nadzieję że nie zamotałem za bardzo
Po podaniu dźwięku wielokanałowego na HDMI, niestety na wyjściu zawsze będzie stereo, ot taka mała niedoróbka Samsunga. Moim zdaniem da się to rozwiązać prościej, ja np. używam na pilocie przycisków VOL+ i VOL-, żeby mi się dźwięk nie dublował
Co za banda kretynów , no po prostu płakać się chce. Nie ma sensu w ogóle do nich pisać, lub dzwonić, szkoda nerwów.Pisałem też w tej sprawie do SAMSUNGA, odpowiedź:
Aby uzyskać dźwięk 5.1 z sygnału telewizyjnego na kinie domowym, należy
właczyć w kinie funkcje Pro Logic. opcje tą można właczyć za pomocą
klawisza PLII.
Problem w tym że będzie to stereo "rozbite" na 5.1 więc to nie to samo.