skorpion75
New member
Mi wczoraj na 1M chodziło bez problemu. Ale i tak od 01.10.2010 zmieniam na 10 Mega.
Witam,a ZYCIE CIĘ kolego nie MĘCZY?-poczytaj instrukcje tam znajdziesz odpowiedzi i przy okazji odpoczniesz?pozdr.
człowieku widzę że ja Cię męczę ale to Twój problem, musiałeś coś napisać, nie wytrzymałeś nerwowo (może poczytaj instrukcje).
Niestety w instrukcji tego nie znalazłem stąd moje pytanie.
panowie nie kłóćcie się jak dzieci
co do kanałów cyfrowych i analogowych to u mnie jest tak, że analogowe mam za cyfrowymi (to znaczy jeśli jestem na pierwszym programie analogowym to gdy wcisnę przycisk "p-" wskakuje pierwszy kanał cyfrowy.
też tak zrobiłem ale miałem nadzieje że gdzieś jest ukryta opcja "listy kanałów" takie ulubione. W starym crt grundiga tak miałem
jeśli chodzi o źródło sygnału - u mnie po włączeniu tv czerwonym przyciskiem na pilocie startuje on z ostatnio używanym wejściem, z tego co wiem nie da się ustawić jednego, które zawsze będzie się pierwsze włączać.
też to wyczytałem na forum, a u mnie zawsze startuje od dvd. Ciekawe dlaczego?
ustawianie opisów dla kanałów już takie jest - taki firmware i taki tv, a co do przełączania źródeł - przecież masz na pilocie przycisk media oraz internet, zawsze szybciej można tak dojść do odtwarzania wideo czy mp3 niż przy przełączaniu przyciskiem "source".
A tak wogóle to kolego trochę się "czepiasz", masz na prawdę fajny tv, doceń go
tv jest super tylko to tak jakbym przeszedł z tel noki na pda z wince człowiek się musi od nowa wszystkiego uczyć
pozdrawiam !
dziękuje bardzo za odpowiedź
To ja sie dołącze do pytan czy da sie zmusic tv zeby automatycznie przełączał na wejscie hdmi jak włącze xboxa bo teraz trzeba recznie to robic i to samo po wyłączeniu trzeba ręcznie wracan na tv.
Próbowałem roznych opcji i nic nie dały, soft mam 1006
Tylko pierwsza wersja PC Share 2.0 chyba, daje możliwość udostępniania całych folderów z dysków podłączonych pod usb w kompie. Nie wiem natomiast, czy będzie współpracować z modelem C, bo oryginalnie był dołączony na płycie do mojego B651.Witam. PC Share Manager wersja 4.2 tv le40c650. Udostępniam pliki z dysku i nie ma problemu, jednak nie mogę udostępnić folderów z dysku zewnętrznego podłączonego pod laptopa, wyskakuje - "Możliwe jest udostępnianie tylko elementów folderu". O co chodzi i jak można temu zaradzić? W google mało info na ten temat. Próbowałem folder dodać przez configinfo.ini ale folder w tv jest wtedy pusty.
Tylko pierwsza wersja PC Share 2.0 chyba, daje możliwość udostępniania całych folderów z dysków podłączonych pod usb w kompie. Nie wiem natomiast, czy będzie współpracować z modelem C, bo oryginalnie był dołączony na płycie do mojego B651.
a na starym dobrym SCART sobie radzi. Mam podłączone DVD Manty po Euro i jeśli włączę DVD telewizor automatycznie przełącza mnie na to wejscie. Po wyłączeniu wraca do ostatnio używanego (u mnie HDMI).Niestety nie, było już na forum, nawet chyba w tym temacie. Funkcjonalność o której mówisz jest dostępna tylko przy współpracy TV z urządzeniami Samsung, o ile w ustawieniach sobie to włączysz (czyli coś takiego zadziała tylko np. z kinem Samsunga).
Mam zamiar zakupić samsunga le37c650, mam takie pyt , jako ze bede zmuszony wstrzymac sie z zakupem telewizji cyfroowej to bede musial uzywac analogowej aster. czy ktos juz testowal jak to wyglada na tym tv?
Niestety podobnie na łączu 8Mb. To chyba wina softu w TV bo w tym czasie z kompa idzie normalnie.Czy u Was na tuba.fm dźwięk też się zacina? Takie krótkie irytujące przerwy. Nie jest to raczej wina mojego łącza (2Mb).
a na starym dobrym SCART sobie radzi. Mam podłączone DVD Manty po Euro i jeśli włączę DVD telewizor automatycznie przełącza mnie na to wejscie. Po wyłączeniu wraca do ostatnio używanego (u mnie HDMI).
Niestety w przypadkui HDMI urządzenie musi obsługiwać Anynet+, taki sposób samsunga na przywiązanie nas do marki
edit
nigdy nie korzystalem z serwisu Tuba.fm, ale w telewizorze całkiem mi się to podoba.
...u mnie z TubaFM również to samo jest dźwięk minimalnie się zacina co ok. 10-15 s. Zdecydowanie widget coś nie jest jeszcze dopracowanyNiestety podobnie na łączu 8Mb. To chyba wina softu w TV bo w tym czasie z kompa idzie normalnie.