Koniec tygodnia minął, a aplikacja nadal nie działa. Wysłałem maila do ipla w tej sprawie. Zobaczymy co odpiszą.Problem z Iplą ma być rozwiązany do końca tego tygodnia - mają jakąś konserwację systemu (info z call center Samsunga).
Głównie YouTube, ale czasem też tvn player i vod TVP. Bardzo okazjonalnie gry dla dzieciakówostatnio właśnie podpiąłem neta pod swojego poczciwego Samsunga C6500
Panowie jakich aplikacji używacie w swoich TV ?
A co mieli napisać że mają nas gdzieś?hmmm...ciekawe...ja również napisałem do ipla i otrzymałem taką odpowiedź:
Witam,
Dziękujemy za wiadomość.
Problem z działaniem aplikacji IPLA na TV Samsung serii C jest złożony i nie dotyczy tylko samej aplikacji. Pracujemy nad rozwiązaniem opisanego problemu wraz z firmą Samsung. Jeżeli będziemy mieć jakieś dodatkowe pytania lub uda nam się rozwiązać zgłoszony problem, pozwolimy sobie przesłać do Pana kolejną wiadomość.
Przepraszamy za wszelkie niedogodności.
Zespół IPLA
Cyfrowy Polsat S.A
ul. Łubinowa 4a; 03-878 Warszawa
Jak wyżej. Wystarczy kodem z pilota uruchomić menu hotelowe, a następnie według instrukcji z poniższego linka wybrać sobie dowolny kraj. Tu jest pełny opis działań.
How to change your Internet@TV region - SamyGO
Oczywiście normalnie serwery rozpoznają, że nasz IP pochodzi z Polski i nie pozwolą nam zainstalować serwisów multimedialnych z innych krajów. Obchodzimy to korzystając z serwisu Unlocator. Logujemy się z komputera do serwisu, zakładamy konto, serwis rozpoznaje nasz IP, dodaje do swojej bazy. Następnie w naszym telewizorze ustawiamy adresy IP serwera DNS: 50.112.186.233 lub 50.112.143.40.
Bez problemu zmieniłem sobie na USA.
https://unlocator.com/account/aff/go/Fmz08ow7hTw4db4A
Mój sposób na IPLĘ. Gdy odpalam wiesza się. Wciskam wyłącznik na pilocie, czerwona lampka pomruga. I czekam (na oko jakieś 3 minuty). Po chwili TV wraca do głównego trybu (wychodzi z aplikacji Internet). Wchodzę tam ponownie, znów wybieram IPLĘ i IPLA działa . Nie pytajcie mnie czemu, ale działa za każdym razem .
I co to daje? Polskie appki dalej działają? I co tam jest ciekawego czego u nas nie ma?
Teraz pojawił się kolejny problem tym razem na TVN Player. Wejdźcie w menu Programy->Rozrywka i zniknęło całe menu z poszczególnymi programami. Wczoraj z kolei przy nawigacji w menu pojawiało się ładowania i i już dalej nie chciało ruszyć. Chciałem akurat dojść do programu, który jest w środku kategorii i nie dawało rady, bo po 5,8 czy 10 przesunięciu wyskakiwał w górnym rogu napis ładowania i już był program zawieszony. Teraz oprócz tego jeszcze tak jak mówiłem zniknęła cała kategoria rozrywkowa.