Odłącz net, i sprawdź, jak to nie pomoże naciśnij EXIT na pilocie na 20s TV wróci do ustawień fabrycznych.pomocy !!!!!!!!!!!!!!
Odłącz net, i sprawdź, jak to nie pomoże naciśnij EXIT na pilocie na 20s TV wróci do ustawień fabrycznych.pomocy !!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zauważyłem ciekawą rzecz.
Posiadam model 46 calowy c650 i ostatnio testowałem 2 odtwarzacze blu-ray samsunga c6500 i c5500 z tym telewizorem.
Co mnie zaciekawiło to fakt różnicy w jakości obrazu po odpaleniu Internet TV w obu urządzeniach - tj. TV i bluray (oba oferują identyczny interfejs internet TV) - mowa zarówno o całym menu Internet TV jak i treści w nim zawartych (ikony, czcionki itd.). Istnieje spora różnica w kolorach i dosyć spora różnica w ostrości wyświetlanych czcionek na ekranie. Ma się wrażenie jakby internet TV wbudowany w telewizor wyświetlał menu i treści w niższej jakości - takiej bardziej "zmiękczonej", nieco rozmytej. Przełączając się szybko klawiszem na pilocie Blu-raya na Internet TV zawarty w odtwarzaczu widać znaczną poprawę jakości obrazu - czcionki są bardziej ostre (zarówno w samym menu Internet TV jak i każdej aplikacji np. ipla) a kalory dużo bardziej soczyste.
Ciekawe z czego to wynika - rozumiem że obraz z Blu-raya idzie do TV po HDMI i to powoduje bardzo dobrą jakość wyświetlania obrazu - tylko dlaczego takiej jakości nie da się osiągnąć wyświetlając Internet TV bezpośrednio z pamięci telewizora - w czym problem?
Czy ktoś też to zauważył?
PS Czy ktoś ma jakieś wieści o TVN Player - koniec roku już blisko a Playera jak nie było tak nie ma...
Ale chodzi ze majac nawet net odlaczony to ww ustawieniach na pilocie nie mozna przejrzec ustawien a tak bylo mozna wchodzi internet i ine fukcje w prawo i w llewo nic tak jak by pilot sie zablokowal ale tak tylko jest z ta opcja internet tv pilot dziala na 100% pomocy!!!!!Odłącz net, i sprawdź, jak to nie pomoże naciśnij EXIT na pilocie na 20s TV wróci do ustawień fabrycznych.
Odłącz net, i sprawdź, jak to nie pomoże naciśnij EXIT na pilocie na 20s TV wróci do ustawień fabrycznych.
jestem zainteresowany kupnego 40c650, ale trudno go dostać (poznań) , chciałbym jednak podpytać o modele c750 (3d) i c550. czy są jakieś zasadnicze różnice? poza tradycyjnym odbiorem sd i hd (cyfra) zależy mi na poprawnym oglądaniu .mkv z napisami po dlna i przepuszczeniu po wyjściu optycznym dts i ac3 na amlituner. bede wdzieczny za jakiąś podpowiedz.
Samsung przygrał z klientami pięknie do końca roku 2011 miał się pojawić TVN Player na serii C
... "Obecnie nowe Widgety dostępne są w telewizorach w serii D. Dla modeli telewizorów z serii C, które posiadają dostęp do Internetu, są plany wprowadzenia nowych Widgetów. "
Samsung powinien dostać nagrodę nobla za precyzję odpowiedzi. A ja myślałem, że tylko w telewizji można usłyszeć bełkot bez ładu i składu.
Witam,
Dziękujemy za kontakt. Niestety dokładna data udostępnienia aplikacji nie jest jeszcze znana, pracujemy jednak nad tym, żeby udostępnić ją w najbliższych dniach. Prosimy o cierpliwość.
Podobnie jest w Panasonicu. Niby na dniach mnieli udostepnic i lipa.
odp. od samego tvnplayer w sprawie serii C
Hmmmmm
Weź i sprawdź, jesteśmy ciekawi.a nie da się tego widzeta wyciągnac z seri D i udostępnic może pójdzie także na c może ktoś próbował?
a nie da się tego widzeta wyciągnac z seri D i udostępnic może pójdzie także na c może ktoś próbował?
Do połączenia C650 z netem poprzez kabel potrzeba kabel zwykły czy krosowany??
To od routera jaki powinien być do tv??
Czy to wszystko jedno?