bez problemuJedno małe pytanko:czy ten tv pociągnie filmik z dysku 1TB samsung?
bez problemuJedno małe pytanko:czy ten tv pociągnie filmik z dysku 1TB samsung?
Jeżeli chodzi ci o mkv to nie czyta wmuxowanych napisów, a żeby zmienić ściezkę dźwiękową wciśnij TOOLS w czasie oglądania filmu i dalej już powinieneś wiedzieć co zrobić.nie czyta struktury bluray ale odtwarza plik z filmem na którym są ścieżki dżwiękowe i napisy ale nie moge tego zmienićda się jakoś czy nie na kompie z tego pliku bez problemu da się zmienić
jestem nad wyborem pomiędzy le37c550 a 37ld465 i jedyny problem to złe zdanie o Buczeniu
Jak jest u was w serii C i LD?
Zależy mi na szybkiej odpowiedzi
Wziąłbym le37c650 ale niema w zadnym sklepie rtv. Jest tylko 40" a to zdeczka za dużo i cena wyższa...
I wielkosci od 40 cali.Dobre Samsungi zaczynają sie od serii 650
I wielkosci od 40 cali.
A niby dlaczego model 650?Niby dlaczego?
no niestety nie wyświetlają się ścieżki audioJeżeli chodzi ci o mkv to nie czyta wmuxowanych napisów, a żeby zmienić ściezkę dźwiękową wciśnij TOOLS w czasie oglądania filmu i dalej już powinieneś wiedzieć co zrobić.
A niby dlaczego model 650?
37 cali ma polmatowy ekran i sa osoby skarzace sie na jego buczenie.
MNiejszych rozmiarow nie bore pod uwage
Jeden preferuje mat, drugi szklo. Ja zdecydowanie wole to drugie w wydaniu Samsunga, bo np w niektorych modelach LG czy nawet w Sonym szklo to porazka.Mam 37 '' i wolę mat bo w nasłonecznionym pokoju brak odbić, a buczenia w moim nie słyszałem, choć głośność nie podciągałem powyżej połowy, bo słucham dla siebie a nie sąsiadom.
Jeden preferuje mat, drugi szklo. Ja zdecydowanie wole to drugie w wydaniu Samsunga, bo np w niektorych modelach LG czy nawet w Sonym szklo to porazka.
no niestety nie wyświetlają się ścieżki audio
Podsumowujac, wychodzi na to ze sa rozne wersje ekranu takze w SQ01
podłączę się pod ten wątek, gdyż mam taką "zagwozdkę"
otóż mam UE40C6500 a teraz jestem już blisko sfinalizowania zakupu amplitunera A/V Onkyo TX-NR609 i zestawu kolumn Tannoy Mercury V4+Vc+V1 i subwoofera TS 1001.
już prawie miałem zamawiać cały zestaw jak zacząłem sie zastanawiać jak to będzie jak sobie puszczę jakiś MKV (6 kanałów) bezpośrednio z USB podłączonego do TV.
okazało się, że
- HDMI w tym TV nie jest 1.4 więc nie ma zwrotnego kanału audio,
- po kontakcie z Samsungiem i pytaniem jak to będzie z tym USB dowiedziałem się, że "nawet wielokanałowy sygnał z USB będzie szedl do amplitunera tylko w stereo"....
no i właśnie stoję przed dylematem jak rozwiazać problem odtwarzania MKV tak aby otrzymać na amplitunerze i głośnikach dźwięk wielokanałowy.
jak WY forumowicze to rozwiązujecie? czy tylko poprzez oddzielny odtwarzacz? jeśli tak to co polecacie? podobno BD-C6900 bardzo awaryjny?
z góry dzięki za pomoc,
pozdrawiam
Masz możliwość wyboru co idzie po spdif: PCM/DTS/Dolby digital
Masz możliwość wyboru co idzie po spdif: PCM/DTS/Dolby digital