tak,napisalem ze mam 42C650 ale teraz chce 46C650 i nie wiem czy tez patrzec dla swietego spkoju na rodzaje matryc...na naklejki z boku
i czy warto doplacac 700zl do wersji led.
ups 40c650 mała pomyłka bo kupywałem go dla córki,sorka
piszesz ze ciezko o te matryce czy o ten model tv,ledy go wyparły?
To sie wam udalo. Jak tydzien temu kupowalem w Euro RTV, to sprzedwca powiedzial, ze zostaje mi tylko reklamacja u producenta, gdy w domu stwierdze ze z TV cos nie tak. NIe bylo mowy o zadnej wymianie.Tydzień temu kolega poprosił mnie, żeby pomóc mu w kupnie tv. Model wiadomo 40C650, którego widział u mnie i który mu się spodobał. Dostępność tych tivików spadła drastycznie, ale znalazł w Kielcach w EuroRtv. Pojechaliśmy, kolo przytargał karton, nawet pozwolił nam zajrzeć do środka przed zapłaceniem. Spojrzenie na naklejkę boczną - sq01, marzenie. Po rozpakowaniu i wypiciu kilku piwek (musiał trochę postać przed włączeniem), odpalamy. Obraz żyleta, od razu zapodał jakiś kanał HD, oglądamy, popijamy piwko i nie możemy nacieszyć oczu. Aż tu nagle po jakichś 30 minutach dostrzegliśmy linię, która przechodziła od górnej części do lewego boku. Obraz nad tą linią był jaśniejszy a pod ciemniejszy. Cały entuzjazm opadł... Na drugi dzień spakowaliśmy odbiornik i pojechaliśmy go wymienić. Całe szczęście obsługa nie robiła problemów, przytargali nowy z magazynu, tym razem już go podłączyliśmy i obejrzeliśmy matrycę pod każdym kątem. Kolega nagrał na pendraka kilka jednokolorowych screenów, żeby od razu dojrzeć jakieś mankamenty matrycy. Drugi egzemplarz też sq01. Pozdrowienia dla kierownika sklepu EuroRtv na Massalskiego w Kielcach.
Niekoniecznie - ja mam kartę w gnieździe com zamiast dekodera, od niektórych innych nadawców też jest możliwość kupna karty do tunera zamiast dekodera.Aktualnie mam z kablówki sygnał analogowy. Dostępny jest też pakiet cyfrowy ale wtedy dają pewnie swój dekoder.
Czy jak zacznę korzystać z jakiejś cyfry+ czy innej N poprzez złącze w TV a nie dekoder to będzie możliwe nagrywanie?
To sie wam udalo. Jak tydzien temu kupowalem w Euro RTV, to sprzedwca powiedzial, ze zostaje mi tylko reklamacja u producenta, gdy w domu stwierdze ze z TV cos nie tak. NIe bylo mowy o zadnej wymianie.
Minal tydzien i pojawil sie problem
1. Dzisiaj TV po podlaczenia pen-a czy dysku nie widzial urzadzenia, mimo tego ze w nocy dzialal normalnie. Odlaczenie z pradu na ok 1 min naprawilo problem. Nie wiem czy ma to jakis zwiazek z tym, ze w tym samym momencie nie dzialal mi net w domu, do ktorego TV jest podlaczony kabelkiem.
2. Czujnik oswietlenia - jak u was dziala, bo u siebie widze ze reaguje na swiatlo w systemie 1/0, tzn. albo widzi swiatlo albo jego brak i wtedy albo TV swieci na maxymalna ustawiona wartosc, albo sie sciemnia maxymalnie do ustawionej wartosci. Nie widzi stanow posrednich w natezeniu swiatla i tez tak nie reguluje podswietleniem ekranu.
Ponadto wieczorem przy polmorku przez pare minut czujnik oswietlenia swiruje, bo przyciemnia i rozjasnia co chwila TV w zaleznosci od sceny. Kontrast dynamiczny mam na niski.
2. Czujnik oswietlenia - jak u was dziala, bo u siebie widze ze reaguje na swiatlo w systemie 1/0, tzn. albo widzi swiatlo albo jego brak i wtedy albo TV swieci na maxymalna ustawiona wartosc, albo sie sciemnia maxymalnie do ustawionej wartosci. Nie widzi stanow posrednich w natezeniu swiatla i tez tak nie reguluje podswietleniem ekranu.
Ponadto wieczorem przy polmorku przez pare minut czujnik oswietlenia swiruje, bo przyciemnia i rozjasnia co chwila TV w zaleznosci od sceny. Kontrast dynamiczny mam na niski.
Witam. Mam zainstalowany program Samsung Share Manager.Tv widzi mój stworzony serwer, w programie włączyłem udostępnienie dla tv ale jest problem bo w programie gdy mam po lewej stronie do wyboru z dysku komputera to widzi tylko foldery - w tych folderach nie widzi plików (mogę udostepnić folder ale w tv nie bedzie nic w tym udostępnionym folderze).
W telewizorze mam ustawione wszystko na sztywno, net jest.