Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

moras86

New member
Remote LAN Control - betatest

Witam

Poszukuję 2-3 osób to przetestowania nowej wersji mojej aplikacji pozwalającej sterować TV z poziomu komputera - Remote LAN Control.

Chętni niech piszą na PW.

Pozdrawiam
moras86

mik000

New member
Witajcie, tak sobie czytam wątek od prawie roku i pomyślałem, że czas coś dodać do swojego TV. Zacząłem od PRV + zgrałem, rozpakowanego na pena, którego sformatowałem na FAT, odpaliłem w CL w gra - zapakował się - super. Po wciśnieciu REC zaczął nagrywać. po naciśnięciu STOP przestawał. Niby ok, w OSD widziałem mijający czas nagrania, natomiast nie zmieniała się ilość MB - cały czas było 0. Po odpaleniu plików nagranych w formacie TS - okazało się, że są puste - rozmiar 0.
I tu pytanie co zrobiłem źle? Że niby nagrywa, a nie nagrywa, bo powstający plik jest pusty?
Wymiękam - pomoże jakaś dobra dusza?

Xristof

New member
Witam Panowie - mam sporo filmów nagranych kamerą AVCHD - co powinienem zrobic żeby zmienic je na "mkv" ....
Ja mam filmy z kamery Canon HF200 w postaci mts. Wystarczy tylko zmienic rozszerzenie na *.mkv i dziala bez problemu z pendrive USB. Nie potrzeba nic przerabiac TV sobie radzi z moimi plikami mts tak wiec twoje tez powinny dzilac. Ja mam jeszcze problem z dzwiekiem. Pomimo ze fimy sa AC3 musze konvertowac, ale sam dzwiek (kilka sekund).

Marcin_HC

New member
Witam, mam może ktoś spotkał się z takim problemem i będzie w stanie mi pomóc a mianowicie po nagraniu na dysk zewnętrzny 2,5 cala usb i podłączeniu go do telewizora wchodzę w movies a tam komunitkat ze nie ma filmu w urządzeniu. Próbowałem wszystkie formaty i różne wielkości plików ale nic nie pomaga. Dysk sformatowany na ntfs, próbowałem też fat 32 ale nic to nie daje:(

Ryszard48

Member
Witajcie, tak sobie czytam wątek od prawie roku i pomyślałem, że czas coś dodać do swojego TV. Zacząłem od PRV + zgrałem, rozpakowanego na pena, którego sformatowałem na FAT, odpaliłem w CL w gra - zapakował się - super. Po wciśnieciu REC zaczął nagrywać. po naciśnięciu STOP przestawał. Niby ok, w OSD widziałem mijający czas nagrania, natomiast nie zmieniała się ilość MB - cały czas było 0. Po odpaleniu plików nagranych w formacie TS - okazało się, że są puste - rozmiar 0.
I tu pytanie co zrobiłem źle? Że niby nagrywa, a nie nagrywa, bo powstający plik jest pusty?
Wymiękam - pomoże jakaś dobra dusza?

Miałem to samo, odpuściłem, nagrywać można tylko z telewizji cyfrowej (naziemnej) po kablu antenowym wpiętym do TV.Z dekoderów kablowych nie ma takiej możliwości przynajmniej u mnie.

nobange

New member
Czy jest jakaś możliwość, aby napisy były wyświetlane z czarnym obramowaniem albo na półprzezroczystym tle? Zmieniłem ich kolor na żółty, ale nadal czasami trudno je odczytać gdy pod nimi nie ma jednolitego koloru w danym momencie.
Player z B650 bazuje na Mplayerze. W tym programie można dodać parametr " -sub-bg-alpha <wartośc>" i napisy są wtedy na półprzezroczystym tle, co bardzo bym chciał osiągnąć na TV. Mam pytanie do grzebiących w plikach pamięci TV - czy jest tam jakiś plik konfiguracyjny odtwarzacza video? Może da się dopisać tę opcję.

witam panowie. pytanie brzmi czy samsung b650 odtworzy mi plik o rozszerzeniu *ts? mam film w talim rozszerzeniu ale nie odtwarza? jaki powod? jak to przerobić?

deywies

New member
Bez reklam
zmień rozszerzenie na mkv.

Ile razy można się o to samo pytać :p
6 postów wyżej masz odp.

Ostatnia edycja:

kskc

New member
Mój b650 bez najmniejszego problemu odtwarza filmy z rozszerzeniem ts i bez zmieniania rozszerzenia na mkv, no ale niestety, bez dźwięku.

MIRO-GN

New member
mam 46B650, podłączyłem dekoder multimedia po HDMI, pilot z dekodera ma funkcje regulacji głośności wyskakuje mi ikonka na tv że ściszam ale głos z tv nie zmienia się.

odpaliłem sobie aplikację mybuttons i ją sobie trochę zmodyfikowałem pod swoje potrzeby
do pełni szczęścia potrzeba mi tylko, aby się jeszcze automatycznie sama ładowała przy włączaniu TV
Mógłby ktoś dać znać czy jest taka możliwość i jeśli tak to co trzeba poustawiać??

z góry wielkie dzięki

pykaman

New member
przyciski sterowania

czy da się wyłączyć przyciski w tv tak aby nie były aktywne?? żeby dało się tylko obsługiwać z pilota??

Firel246

New member
Mam pare filmów 720p na pendrivie, ale mają długośc i szerokośc klatki 640x272, przez co podczas oglądania, na górze oraz na dole filmu mam taki czarny pasek.
Wiecie jak temu zaradzić?

muchac35

New member
dobrze edytowałem ale skad mam wziąść nazwy innych przycisków np: chce aby jednym przyciścięciem guzika czerwonego włączył się PIP albo wcisnąć CONTENT i właczyć jakiś plugin

Korniszon

New member
Witam - nagrywam programy satelit. tunerem "globoS1" są to programy 16:9,jednak przy odtwarzaniu ich z USB w tv.Samsung 650,40' obraz pokazuje mi tylko 4:3 - nie mogę zmienić też wielkości obrazu ,pokazuje mi "funkcja niedostepna" dlaczego tak sie dzieje.? Dzieki

myca

New member
Witam - nagrywam programy satelit. tunerem "globoS1" są to programy 16:9,jednak przy odtwarzaniu ich z USB w tv.Samsung 650,40' obraz pokazuje mi tylko 4:3 - nie mogę zmienić też wielkości obrazu ,pokazuje mi "funkcja niedostepna" dlaczego tak sie dzieje.? Dzieki

A co format nadawania (16:9) do wielkości obrazu? Jeżeli nagrywasz sygnał SD to jest on przecież np. w rozmiarze PAL 768x576.
Pozostaje konwertowanie lub użycie aplikacji Aspect Ratio w tv.

Do góry