zrobiłem wszystko wg tutorialu i działa
. ma natomiast pytanie. W nowym menu content library jest odnośnik do SmyGo Aps. Gdzie trzeba je umieścić w tv aby był do nich dostęp z poziomu Content Libray?
Aktualizacja aplikacji geoPVR.
----------
geoPVRZmiany w wersji 0.6:
wersja 0.6
![]()
- nowe symbole graficzne
- całkowicie przebudowanych kod źródłowy, usunięcie funkcji debugowania
- test zapisu brzed nagrywaniem (opcjonalne)
- osuwanie pustych plików TS (opcja)
- konwersja nazw z EPG do formatu UTF-8 (pozostawia narodowe znaki niezmienione) (opcja)
- możliwość blokowania i odblokowania funkcji nagrywania poprzez wciśnięcie 5 x STOP (opcja)
- poprawki i zmiany w pliku konfiguracji
- poprawka konwersji strefy czasowej i nazewnictwa plików TS
Skąd pobrać?
- forum SamyGO: http://sourceforge.net/apps/phpbb/samygo/download/file.php?id=217
- mój mirror: geoPVR.rar (klikasz prawym i 'Zapisz element docelowy jako...' LUB 'Kopiuj adres odnośnika' i potem wklejasz w nowej karcie/nowym oknie przeglądarki)
Więcej informacji:
- zobacz plik README w archiwum
- oficjalny wątek na forum SamyGO - SamyGO & View topic - Record TV over USB
:krol:----------
Od razu to się nie da. Można jednak podmienić menu Content Library na wersję z forum SamyGO. Dzięki czemu wystarczy po wejściu do CONTENT wcisnąć 8, aby przejść do Zarządzania Treścia. Poniżej instrukcja jak to zrobić:
----------
Content Library startup replacement (wersja 0.4)
Całość instalacji zamiennika CL polega na podmienieniu pliku mainmenu.swf w pamięci wbudowanej TV. Można to zrobić poprzez telnet lub FTP. Ja opiszę metodę z użyciem FTP.
Przygotuj następujące pliki:
ABY POBRAĆ* klikasz prawym i 'Zapisz element docelowy jako...' LUB 'Kopiuj adres odnośnika' i potem wklejasz w nowej karcie/nowym oknie przeglądarki
- Pobierz i zainstaluj dowolną aplikację transferu plików poprzez FTP. Ja użyję dodatku do przeglądarki Firefox - FireFTP (POBIERZ)
- Pobierz i rozpakuj na pendrive (z systemem plików FAT) aplikację dla TV o nazwie SamyGO Control Center - StartLib & Explorer v0.1a (POBIERZ lub POBIERZ*)
- Pobierz archiwum z nowym Content Library v0.4 (POBIERZ*) i rozpakuj gdzieś na dysk komputera, np. Pulpit
Etapy instalacji:
- Po zainstalowaniu dodatku FireFTP, uruchamiamy przeglądarkę i dodatek (poprzez wciśnięcie niebieskiej ikony konika morskiego)
- Z drugiego menu rozwijalnego (na górze od lewej) wybieramy Create an account...
- W oknie o nazwie Account Manager wypełniamy pola w zakładce Main w/g schematu:
Account name: (dowolna, np. Samsung B650)
Host: (ip naszego TV, u mnie 192.168.1.10)
Login: root
Password: (pozostawiamy puste)![]()
Potwierdzamy OK.- Przechodzimy do TV
- Podpinamy pendriva z aplikacją SamyGO Control Center - StartLib & Explorer v0.1a
- W TV wchodzimy do: Content Library -> Zarządzanie treściami -> USB -> (urządzenie) -> Gra -> SamyGO Control Center
- W aplikacji Control Center naciskamy ZIELONY przycisk plota aby przejść do menu APP
- Naciskamy strzałkę w dół, aby przejść do FTP_Server i naciskamy prawą strzałkę (powinien ukazać się komunikat Start FTP Server
- Zamykamy aplikację klawiszem Return lub Exit na pilocie
- Powracamy do komputera
- Przygotowujemy pliki z archiwum zamiennika Content Library. Najlepiej, abyśmy w lewym panelu mieli widoczne wszystkie 3 pliki, czyli: mainmenu.swf, base.jpg, settings.xml
- W FireFTP wybieramy z drugiego menu nazwę naszego profilu (u mnie Samsung B650) i wciskamy przycisk obok o nazwie Connect
[*]Zatwierdzamy okno Enter Login Information
[*]W prawym panelu przechodzimy do folderu /mtd_tlib/swf- Odnajdujemy plik mainmenu.swf i zmieniamy jego nazwę na np. mainmenu_backup.swf
- Z dysku naszego komputera kopiujemy do wybranej ścieżki na TV przygotowane wcześniej 3 pliki - mainmenu.swf, base.jpg, settings.xml
- Uruchamiamy ponownie TV, nasikamy przycisk CONTENT na pilocie i cieszymy się nowym menu Content Library
Cechy i funkcje zamiennika Content Library (v0.4):
- Szybsze działanie
- Jedno menu dla wszystkich aplikacji
- Numeryczne skróty do grup i aplikacji, np. gdy masz aplikację Netsurf pierwszą na liście w grupie GRY wystarczy wcisnąć [4] i potem [0]
- Możliwość zmiany tła na własne
- Po naciśnięciu NIEBIESKIEGO przycisku następuje przyciemnienie ekranu
- Plik konfiguracyjny z możliwością ustawienia domyślnej grupy startowej, czy wł/wył tła
- Nazwy grup w takim samym języku jak menu TV
![]()
Dodatkowe informacje:
Wątek na forum: SamyGO & View topic - Content Library startup replacement