Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

syberka

New member
T-CHL7DEUC-2005.0 LE37B650 Czy ktoś może poratować mnie tym softem???
Na stronie samsunga jest tylko najnowszy 3000.2

reczak

New member
Kilka stron wcześniej post 5350 jest większość modyfikacji od SamyGo z odnośnikami . Wszystkie odpalane z pendriva .

reczak

New member
Tak chodzi o dodatki SamyGO.

Jak pisałem wyżej , żeby nie grzebać w sofcie ( teoretyczna utrata gwarancji )większość dodatków SamyGo odpala się z pena przez Content Library np. Netsurf ,AVrfix 2 + telnet,Bigger Yellow Font gry z Nurisam itp .Poprzednie wersje wymagały modyfikacji firmware.

biper1

New member
Jak pisałem wyżej , żeby nie grzebać w sofcie ( teoretyczna utrata gwarancji )większość dodatków SamyGo odpala się z pena przez Content Library np. Netsurf ,AVrfix 2 + telnet,Bigger Yellow Font gry z Nurisam itp .Poprzednie wersje wymagały modyfikacji firmware.
czy z softem 3000.2 tez to działa ?
chodzi mi o napisy a najbardziej o tło za nimi

pedro_78

New member
Bez reklam
czy z softem 3000.2 tez to działa ?
chodzi mi o napisy a najbardziej o tło za nimi
Nie jestem pewien, ale może zadziałać. Trzeba tylko użyć sposobu z wgraniem danej aplikacji do tv przez gre z nurisan.
Nie ma jeszcze takiej opcji, żeby było tło pod napisami, jest tylko zmiana koloru czcionki.

razorjack

New member
czym się różni model C650 od C651 i C652 ?
gdy porównałem modele le46C65x na stronie samsunga, w tabeli żadnych różnic nie było.. :/

moras86

New member
geoPVR 0.5 PREVIEW

Pojawiła się kolejna rozwojowa wersja aplikacji do zgrywania cyfrowych kanałów telewizyjnych bezpośrednio na nośnik USB. Autorem tego uaktualnienia jest tym razem geo650 i wnosi ono wiele przydatnych zmian, związanych nie tylko z funkcją nagrywania.
----------
geoPVR
wersja 0.5 PREVIEW
geopvr.png
Do czego służy?
Podstawową funkcją aplikacji jest zgrywanie strumienia audio-video z tunera cyfrowego (DVB-T i DVB-C) na dowolne urządzenie podpięte do portu USB lub za pośrednictwem sieci (np. na serwer lub lokalny komputer). Dodatkowo aplikacja zmienia działanie kilku przycisków, np. Source przechodzi od razu na źródło HDMI1, zaś przycisk FAV.CH pozwala na zmianę proporcji ekranu podczas oglądania telewizji.

Jak uruchomić?
Standardowo, tak jak inne aplikacje SamyGO oraz gry, czyli:
  • pobierasz z wybranego odnośnika poniżej
  • rozpakowujesz na pendriva lub zewnętrzny dysk pod USB sformatowany w systemie FAT
  • podpinasz nośnik pod odpowiedni port USB w TV
  • w TV wchodzisz do: Content Library -> Zarządzanie treściami -> USB -> (urządzenie) -> Gra -> geoPVR

Klawiszologia:
  • REC (czerwona kropka) - rozpoczęcie nagrywania
  • 2x REC - rozpoczęcie nagrywania z użyciem drugie zdefiniowanej ścieżki
  • STOP - zatrzymanie nagrywania
  • 5x STOP - zablokowanie funkcji nagrywania *
  • PAUZA - ukryj/pokaż ikony komunikujące o nagrywaniu
  • Source - szybkie przejście na źródło obrazu z HDMI1; następne wciśnięcie to kolejne źródła *
  • FAV.CH - zmiana proporcji obrazu (aspect ratio) - tylko dla telewizji *
  • STOP, FAV.CH - standardowe działanie FAV.CH, czyli lista ulubionych kanałów
te oznaczone * można wyłączyć poprzez edycję pliku geopvr.ini

Zalecenia i inne informacje:
  • nie powinno używać się wolnych pendrivów (mogą zawieszać lub restartować TV)
  • pendrivy/dyski powinny być sformatowany na system FAT; jeżeli używasz FAT32 i nagrane wideo działa skokowo spróbuj sformatować nośnik na FAT16 (czasem pomaga)
  • nagrywać można tylko z cyfrowych źródeł podpiętych bezpośrednio do tunera w TV, czyli naziemnej telewizji cyfrowej DVB-T lub cyfrowej kablówki DVB-C
  • nie zaleca się długiego nagrywania do wbudowanej w TV pamięci
  • nie wolno przełączać kanałów lub używać Media Player, czy Content Library w trakcie nagrywania

Zmiany w wersji 0.5 od geo650:
  • dodano sprawdzanie, czy dany napęd przeznaczony do nagrywania jest podłączony
  • klawisz SOURCE przełącza na HDMI (następne wciśnięcie --> standardowe funkcje)
  • klawisz FAV.CH przywołuje funkcję perspektywy obrazu (STOP, FAV.CH --> lista ulubionych kanałów)
  • nazwa pliku wynikowego zawiera dane z EPG (w przypadku braku EPG nazwa skłąda się z lokalnego czasu)
  • zmiany w systemie nazewnictwa
  • usunięto funkcję Harmonogramu nagrywania (autor uważa ją za bezużyteczną)
  • lepsze zabezpieczenie w nazewnictwie (mocniejsze limity)
  • plik mdb jest osuwany po zakończeniu nagrywania
  • alternatywna ścieżka nagrywania (należy nacisnąć dwa razy przycisc REC, gdy pierwsza ścieżka jest niedostępna)
  • zabezpieczenia kilku akcji podczas nagrywania (komunikaty ostrzegawcze)
  • wyłączenie lub usunięcie kodu debugera
  • optymalizacje kodu źródłowego
  • symbole graficzne (np. czerwnoa kropka i napis REC podczas nagrywania)
  • możliwość blokowania funkcji nagrywania poprzez pięciokrotne naciśnięcie przycisku STOP

Moje zmiany:
  • nowa duża ikona z przeźroczystym tłem
  • ustawienie czasu na polską strefę czasową (UTC+1)
  • maksymalna kompresja plików graficznych (bez żadnej utraty jakości)

Skąd pobrać?

Więcej informacji:

Ostatnia edycja:

japollo

New member
Jeżeli masz Windows 7 to spróbuj tego :

Control Panel - Administrative Tools - Local Security Policy
Local Policies - Security Options
Network security: LAN Manager authentication level
Send LM & NTLM responses
Minimum session security for NTLM SSP
Disable Require 128-bit encryption
my SMB server worked after changing those two options

Mam XPka ale dla formalnosci sprawdzilem; w XP domyslnie takie ustwienia są.

awkonin

New member
Zarządzanie treściami

Czy ktoś wie jak zrobić, żeby po wciśnięciu na pilocie przycisku CONTENT od razu pojawiało się Zarządzanie treściami ?
Pozdrawiam

C

CritiCalz

Guest
Witam. Ma ktoś z tym telewizorem tuner Pace PVR HD 500 GB ? Jak najlepiej dostosować ustawienia ?

Do góry