ORTOGRAFIA!!!!!!!!
Przepraszam że nie na temat ale cholera mnie bierze jak czytam ,,czeba , wyłoncznie , powrucił itp.
Jak ktoś słusznie zauważył - to polskie forum - proszę pisać po polsku, koniec kropka.
Nie przejmuj się kolego! ktoś się dobija o słownictwo nie bardo kumając o co chodzi i ja też mam problem z ułożeniem sobie tych wpisów, żeby naprawić TV ale niestety trzeba mieć jakąś wiedzę na temat programowania dla mnie jest to kompletna magia, a świerzbią rączki żeby to spróbować. Chyba bym narobił większych szkód aniżeli naprawił swój TV.Sorry
Za ortografie niestety nie każdy jest polonistą ja miałem i mam problemy z ortografią i tego się nie wstydze za to inne przedmioty matematyka itp super (nie każdy jest orłem)
Pozdrawiam
Już po pierwszej prośbie został dodany ten link. Widoczny on jest jako litera M (od mini) w indeksie górnym za linkiem do 'normalnego' forum HDTV.com.pl. Przy większości stron istnieją linki do ich wersji przeznaczonych głównie na telefony komórkowe, gdyż takie strony wczytują się szybciej i jak w przypadku tego forum wyglądają poprawnie w przeglądarce NetSurf.@moras
I tu chciałbym ponowić prośbę jednego z kolegów (nie mogę odnaleźć kogo) o zmianę w Twojej wersji NS, linku do tego tematu, na 'wersję do druku'.
oto link: http://www.hdtv.com.pl/forum/samsun...6b650-test-opinie-wszystko-o-serii-print.html
Wersja podstawowa wywala często błędy graficzne w postaci pionowych czarnych pasów.
Z góry dzięki
jufers
SWU_T-CHL7DEUC_002004_I02_ES000DS000_090816
HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!
To działa i nie musi być wcale aktywne telnet czy ssh wcześniej!!!!!!!!!!!!!
Spatchowany firm. spatchowałem jeszcze raz wedłóg w/w opisu i zrobiłem wszystko tak jak opisane. (przy czym dodać czeba że należy wykonać jedną komende po "mv /mtd_swu/exe.img.orig /dtv/usb/sda1" należy ten plik później usunąć z pamięci tv ponieważ dostajemy komendy o tym iż jest pełna partycja. czyli robimy rm /mtd_swu/exe.img.orig )
Dalsze czynności według opisu
telewizor uruchomił sie z błędami następnie wyjołem wtyczkę i ponownie uruchomiłem, i tu uwaga nadal mamy informacje że posiadamy wersje 3000 ale wtedy podłączyłem pena z wersja 2005 spatchowana i tv pokazał ze posiadam wersje 3000 i moze zmienic na 2005 i czy zgadzam się no i reszta juz poszła bez problemu
Teraz cieszę się z 2005
Pozdrawiam
P.S.
Powiem że serce miałem w gardle ale kto nie sprawdzi ten nie ma
Mam problem z tym pachowaniem, odpalam console Pythona i niestety nie idzie wywala mi kkomunikaty o błędach, nie za bardzo wiem jakiej komendy uzycj aby prezjsc do katalogo w ktorym umiesciłem SamyGO.py. może jakaś podpowiedź![]()
Najprościej miec skrypt pytonowy i katalog z firmware'm w tym samym katalogu.
np:
/home/user/x/skrypt
/home/user/x/T-CHL7DEUC
U mnie to sie patch'uje bez problemu...
Ale jest wiekszy problem...
Z roznymi katalogami na roznych TV - do podmiany spaczowanego FW z pena juz na TV - zgodnie z opisem...
U mnie po df z consoli jest:
/dev/tbml10 podmontowane pod katalog /mtd_exe
/dev/tbml11 podmontowane pod katalog /mtd_appdata
W opisie:
/dev/tbml8 podmontowane pod katalog /mtd_exe
/dev/tbml9 podmontowane pod katalog /mtd_appdata
Ale w pkt. 4.4 opisu jest:
/dev/bml0/8
/dev/bml0/9
a ja /zgodnie z instrukcją - zmien w zaleznosci od katalogow w swoim TV/ po zmianie, mam i:
/dev/bml0/10
/dev/bml1/11
i
/dev/tbml10
/dev/tbml11
Teraz nie wiem pod ktore urzadzenie z /dev/ mam odmontowac/montowac...
/dev/tbml10 czy zgodnie z opisem /dev/bml0/10
/dev/tbml11 czy zgodnie z opisem /dev/bml1/11 ?
bo mam i to i to
Troche zamotalem... ale to wazne - bo linkowania roznych device na katalog nie widze w swoim TV![]()
Sorry
Za ortografie niestety nie każdy jest polonistą ja miałem i mam problemy z ortografią i tego się nie wstydze za to inne przedmioty matematyka itp super (nie każdy jest orłem)
Pozdrawiam
Panowie, wrzucilem najnowszy soft ze strony samsunga.
...
Pytanko: Czy mozna w jakis sposob (bez downgrade'u) uzyskac wieksze czcionki?
Probowalem rowniez Wild Media Server gdzie sa niby opcje to zmiany wielkosci/koloru SUBow. Pytanko: Czy mozna to zrobic bez transkodowania obrazu i dzwieku? Jesli tak to jak wylaczyc transcode ?
Dokładnie jest to różnica tylko w sofcie pamięć w serii 'B" jest na tyle jeszcze duża że po rezygnacji z różnych duperel choćby w content library można rozbudować oprogramowanie szeżej. Choć niektórzy twierdzą że procesor centralny może być przeciążony nadmiernym przetwarzaniem danych. I nie licz już na nic nowego ze strony Samsunga w tym modelu serii "B" poza drobnymi poprawkami błędów.Witam mam pytanie
skoro są już nowe modele naszych samsungów chodzi mi o wersje "C" ktora odtwarza DTS powinno stać sie jasne czy nasze modele bedą wstanie odtwarzac wspomniany wyzej DTS
Czy jest to roznica w sofcie czy jednak roznią fizycznie budową plyty głownej czy są jakies dodatkowe układy (jakis procesor DTS)
ze tak powiem chce porady jak zmienic żeby klikająć internet na pilocie zamiast Yahoo pojawiło się YouTUbe.nadmieniam ze w opcjach ustawione mam : INNE.