Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

weteran10

New member
Dziś wchodzę na stronę Samsung pl a tu leży firmware T-CHL7DEUC 3000.2
Odwiedziłem tak bez przekonania i konkretnego celu.
I mało się poranną kawą nie poparzyłem.

(size : 49719 KBytes / updated : 2010-02-27 )
Data wydania dzisiejsza czyli jeszcze gorące.

data modyfikacji na plikach wew. firmware to 2010-01-25

Nie wiem co nowe oprogramowanie wnosi.
Jest już temat na niemieckojęzycznym forum ale to nie jest mój ojczysty język.

Uwaga .Nowe oprogramowanie kasuje stare które jest w tv inie ma możliwości wyboru ani powrotu a poza tym aplikacje od samy go nie działają .

arkadiuszdworza

New member
Dziś wchodzę na stronę Samsung pl a tu leży firmware T-CHL7DEUC 3000.2
Odwiedziłem tak bez przekonania i konkretnego celu.
I mało się poranną kawą nie poparzyłem.

(size : 49719 KBytes / updated : 2010-02-27 )
Data wydania dzisiejsza czyli jeszcze gorące.

data modyfikacji na plikach wew. firmware to 2010-01-25

Nie wiem co nowe oprogramowanie wnosi.
Jest już temat na niemieckojęzycznym forum ale to nie jest mój ojczysty język.

Zainstalowałem i widzę, że nic prawie nie wnosi. Kodeki które nie działały, nie działają nadal (nie sprawdzałem DTS). Wygaszacza ekranu przy MP3 nie ma. AAC jak się czasami haczyło, tak się haczy dalej. Jedyna zmiana to brak skoków obrazu na jednym filmie w Full HD (przy ruchu kamery z boku na bok). Jestem rozczarowany, bo to może już ostatnia aktualizacja dla 650-tek (wejdą przecież niedługo nowe modele)

weteran10

New member
Zainstalowałem i widzę, że nic prawie nie wnosi. Kodeki które nie działały, nie działają nadal (nie sprawdzałem DTS). Wygaszacza ekranu przy MP3 nie ma. AAC jak się czasami haczyło, tak się haczy dalej. Jedyna zmiana to brak skoków obrazu na jednym filmie w Full HD (przy ruchu kamery z boku na bok). Jestem rozczarowany, bo to może już ostatnia aktualizacja dla 650-tek (wejdą przecież niedługo nowe modele)

A jak samygo działa bo mi nic nie chodzi i nie mogę wrócić do starego oprogramowania bo go nie ma

cypisek_xl

Member
Bez reklam

A czy jest jakaś zmiana z napisami kolor/wielkość przy odtwarzaniu z USB??

Pryk99

New member
Witam, z tego wniosek jak Samsung potraktował naszą petycję, i swoich klientów i jak wielu przypuszczało na tym forum nasze uwagi wniosą ale w nowych modelach. Nawet usprawnienia SamyGo potraktowali jako zbyteczne.
Wniosek jeden pozostać przy firware, i korzystać z dobrodziejstw SamyGo

agatomil

New member
O to chodzi, że nawet oryginalnego 2005 nie łyka z USB (też je mam). Przy normalnym trybie upgradeowania przez USB wyskakuje komunikat, że na penie "brak poprawnej wersji oprogramowania".
O k...a, ale lipa. Czy ktoś próbował zrobić 15sek. EXIT ?

Pryk99

New member
No to wniosek jeden jak dasz na serwis TV a oni wczytają jak to zawsze bywa na serwisach najnowsze oprogramowanie jestesmy /załatwieni/ pozostaje nadzieja w SamyGo, że też z tym sobie poradzą

Ostatnia edycja:

misiakrp

New member
A zapowiadała się taka piękna sobota. :(
Nowy firmware i wiadomość o wspólpracy Samsung z DTSem.
A tu same zniechęcające wiadomości.
problem zgłosił tylko jeden użytkownik więc nie wiadomo czy tak faktycznie jest czy to zbieg okoliczności !
internet też nie działa?
muszę podjechać do ciotki która też ma taki tv wgram jej soft najnowszy i sprawdzę ona i tak nigdy nie będzie korzystała z samygo wiec luzik ;)
tylko sprawdzę czy działa internet bo to tylko mam reszty nie mam wiec nie sprawdzę no chyba że ktoś kto używał do tej pory innych dobrodziejstw samygo ma dobrego gotowca i podeśle mi ;)

ma ktoś może uchwyt do tego tv samsunga http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/41543-uchwyt-zmotoryzowany-wmn5290a-i-samsung-b651-46-a.html

tak działa http://www.hdtv.com.pl/forum/attach...wany-wmn5290a-i-samsung-b651-46-video0013-zip (dzięki tomi-pops)

a tak wygląda
3987d1262715254-uchwyt-zmotoryzowany-wmn5290a-i-samsung-b651-46-wmn5290a-jpg

pldeczek1

New member
Uwaga .Nowe oprogramowanie kasuje stare które jest w tv inie ma możliwości wyboru ani powrotu a poza tym aplikacje od samy go nie działają .

Bardzo wątpie by dts poszedł w naszych telewizorkach tu nie rozchodzi sie tylko o same kodeki do tego chyba niezbedny jest procesor ktorego zapewne w naszych tv nie ma!!! :blagam:

cypisek_xl

Member
Bez reklam
Bardzo wątpie by dts poszedł w naszych telewizorkach tu nie rozchodzi sie tylko o same kodeki do tego chyba niezbedny jest procesor ktorego zapewne w naszych tv nie ma!!! :blagam:

Osobiście DTS nie jest mi tak strasznie potrzebny. Ale wiem że dla wielu użytkowników jest dość ISTOTNY. Też bym się cieszył :). W tym przypadku liczy się zadowolenie ogółu posiadaczy tego modelu. Realnie też nie oczekiwałem bardzo przełomowych zmian. Lecz tak naprawdę mało się dzieje ze strony Samsung.
W końcu mogli by część tych poprawek wymienych w petycji naprawić/doszlifować. A nie zostawić użytkowników w stanie "Cieszcie się tym co macie"

p.s. a tak na marginesie ciekaw jestem czy DTS w B650 to sprawa czysto sprzętowa??

Ostatnia edycja:

wolf777

New member
.

Jesli to co napisaliscie w kontekście nowego firmwaru to prawda , to może sie okazać, że jedyną poważna zmiana w nowej wersji było zablokowanie SamyGo czyli defacto z mojego punktu widzenia jest tu uszczuplenie funkcjonalności.

Czy NetSurf tez nie bedzie działał?

I czy Samsung wogóle publikuje gdzies liste zmian do każdej wersji firmwaru ?
W każdym badź razie nowej wersji nie instaluję.

maxnet

New member
Niestety zrobiłem update zanim przeczytałem, że SamyGO nie działa na nim. Potwierdzam, że przestał działać również NetSurf.
Tak, że Panowie, nie polecam aktualizacji !!

Do góry