Po włączeniu listwy uruchamiam TV poprzez Program +. Ale chyba wiem w czym problem - po prostu na noc wyłączam listwę zasilającą i ustawienia się resetują. Troszkę dziwne.
Dzięki za odzew.
Czy któryś z Forumowiczów jest w stanie odpowiedzieć na poniższe pytanie:
Czy jest możliwe uzyskanie dzwięku 5.1 na wyjściu optycznym dla fimów ze ścieżką dzwiękową w formacie AAC 5.1 (najczęściej filmy w formacie *.mp4)? Przy odtwarzaniu takich filmów do amplitunera podłączonego z TV kablem optycznym trafiają tylko 2 kanały, natomiast gdy dzwięk jest w formacie AC3 5.1 to już na opticalu jest poprawnie - 6 kanałów DD. Czy można coś zrobić aby uzyskać na wyjściu optycznym dzwięk 5.1 AAC? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Witam Forumowiczów.
Od dzis mam Samsunga 40b650
A od miecha telewizje N
Mam takie pytanko, a właściwie dwa.
Mam podłączone elegancko kablem HDMI z dekoderem (HDMI 1 w TV)
telewizorek jest 100Hz, a mimo to w gornym lewym rogu, wyświetla mi sie info 50Hz.
Czy to tak ma być, czy mimo "50Hz" telewizor nadaje w 100Hz. Jak to jest.
Natomiast drugie pytanie.
Obraz z daleka (kanaly HD) jest slitasny, ale kiedy podejde obraz staje sie "jakby to ujac juz nie taki piękny". Wokoł napisow krawędzi, nie jest juz taka zyleta. Pytam sie czy to normalne.
Moze trzeba go inaczej ustawic (dodam ze dekoderze N jest ustawiony tryb Hdmi 1080)
A moze ja sie spodziewalem niewiadomo czego. A i jeszcze malutkie pytanko- da się odtwarzac napisy w filmach divix ( z pamieci Pen Drive)
Prosilbym jakiegos zyczliwego użytkownika- znawce o wyjasnienie mi tych 3-ech "niepewnosci"
Ps prosze sie nie smiac, mam znikome pojecie o TV HD)
opcorn:
Witam tak ma byc,podaj swoj e-mail na moj priw.to podam Tobie kalibracje do Twojego TV.pozdr.Witam Forumowiczów.
Od dzis mam Samsunga 40b650
A od miecha telewizje N
Mam takie pytanko, a właściwie dwa.
Mam podłączone elegancko kablem HDMI z dekoderem (HDMI 1 w TV)
telewizorek jest 100Hz, a mimo to w gornym lewym rogu, wyświetla mi sie info 50Hz.
Czy to tak ma być, czy mimo "50Hz" telewizor nadaje w 100Hz. Jak to jest.
Natomiast drugie pytanie.
Obraz z daleka (kanaly HD) jest slitasny, ale kiedy podejde obraz staje sie "jakby to ujac juz nie taki piękny". Wokoł napisow krawędzi, nie jest juz taka zyleta. Pytam sie czy to normalne.
Moze trzeba go inaczej ustawic (dodam ze dekoderze N jest ustawiony tryb Hdmi 1080)
A moze ja sie spodziewalem niewiadomo czego. A i jeszcze malutkie pytanko- da się odtwarzac napisy w filmach divix ( z pamieci Pen Drive)
Prosilbym jakiegos zyczliwego użytkownika- znawce o wyjasnienie mi tych 3-ech "niepewnosci"
Ps prosze sie nie smiac, mam znikome pojecie o TV HD)
opcorn:
Witam tak ma byc,podaj swoj e-mail na moj priw.to podam Tobie kalibracje do Twojego TV.pozdr.
Witam, mam pytanie czy Wam zarówno pilotem czy myszą cały czas /pływa/ kursor?w NetSurf
I prośba do moras86 poza podziękowaniem za swietną robotę przeglądarka super, czy byłaby możliwość rozmieszczenia tego na cały ekran albo jak kto woli powiekszenia czcionki, jak dla mnie trochę jest za mała
Przecież to nie on zrobił tą przeglądarkęwejdź sobie na stronę SamyGO na forum i tam znajdziesz temat dotyczący przeglądarki i wszystkie informacje jak zmienić stronę główną, zakładki etc. a tak BTW to za mysz i klawiaturę odpowiada odpowiedni inny dodatek SamyGO.
Dla osób, które nie mają możliwości podłączenia klawiatury USB pod TV przygotowałem specjalną stronę startową dla przeglądarki NetSurf.
Przeglądarkę NetSurf beta 2 z moją stroną startową można pobrać
___
Jeśli chcecie, abym umieścił jakiś odnośnik do przydatnej/ciekawej/popularnej strony (oczywiście nie opartej w całości na flashu lub JavaScript) piszcie na PM. Najlepiej, gdyby do każdej propozycji odnośnika dodawana była ikona w formacie PNG o wymiarach 16px na 16px.
Postaram się dodać je pod koniec tygodnia.
Miłego przeglądania neta na TV.
Proszę o odświeżenie odnośnika do przeglądarki - nie działa.