1. Jako posiadacz B651 - potwierdzam modele serii B65X różnią się tylko obudową! B651 = rubin U-shapedes11 napisał:Witam
Chciałem zakupic telewizor LE40B650,651 lub LEB550/551
Czy jezeli chodzi o B650 i B651 różnia się one tylko obudową?
Czy warto kupowac TV serii 650/651 dla 100HZ wyświetlania i odtwarzania filmów z USB (odtwarzanie w 550/551 można zmienic w menu serwisowym). Różnica cenowa jest spora
Proszę o odpowiedź
kwazarr napisał:Dzięki poniższej modyfikacji możemy w TV korzystać bezpośrednio ze zdalnych dysków sieciowych montowanych do TV po Sambie lub NFS.
Dyski zdalne są przez TV widziane jako zwyczajny napęd USB
Opis modyfikacji oryginalnego softu opisałem w wątku "Samsung PS50B650 LINUX on TV".
www . hdtv . com . pl / forum / showthread . php?t=46222 <-usuń_spacje
Opisana metoda jest dokładnie ta sama dla LCD i PDP.
Modyfikacji dokonałem na podstawie informacji zawartych na stronie:
samygo. sourceforge. net <-usuń_spacje
Metoda jest sprawdzona i działa poprawnie.
UWAGA !!!!
ROBICIE TO NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ.
WGRANIE ZMODYFIKOWANEGO FIRMWARE NARUSZA GWARANCJĘ!
donkroko chyba kupiłeś drugą sztukę - bo ja tez dokonałem dzisiaj zakupu na allegro - mam nadzieje ze zadziałają nam te karty, o czym poinformuję jak tylko otrzymam przesyłkędonkroko napisał:Raz kozie śmierć, zamówiłem na Allegro kartę TP-LINK TL-WN827N (85zł), do samsunga B651, którą polecał użytkownik arturmk w poście #3453.
Zobaczę czy dogada się z TV, a jak nie to będzie do kompa.
Dam oczywiście znać, trzymajcie kciuki![]()
Pan akurat podał miernik, plus dla Panadragon79 napisał:Nikogo nie wprowadzam w błąd informacjami, które podałem - każdy może poczytać o parametrach użytego miernika.
dobrze kolego czytam twoje wypowiedzi od kilku dni na temat tego miernika i wiesz co ze nie zgadzam sie z toba poniewaz ja tez mierzylem pobor pradu miernikiem na ktorym wyszlo mi 15 wat w stanie spoczynkuleszcz-yk napisał:Pan akurat podał miernik, plus dla PanaKtórym to miernikiem niestety zrobił pomiar w standby
pomiar, który był wg mnie bezużyteczny.
Nie dość, że nie na temat to jeszcze wyjdzie, że się wymądrzam.
1) Miernik ma skalę działania lub kilka skal i dokładność pomiarową(określaną w dobrych miernikach jako % wartości mierzonej oraz konkretną wartość). Miernik, którym zmierzono wynik ma podane jedynie +-3% wartości pomiaru. Niestety to już świadczy o klasie miernika => nie podano jego dokładnych parametrów... (a przynajmniej ja nie znalazłem, a może Pan ma w instrukcji?).
2) Te 3% mierzonego wyniku to jest błąd:
- 110Wat dla wyniku 3600Wat <= OK
- 0.14Wat dla wyniku 4.6Wat <= Niestety TAKIE cuda się nie zdarzają
Tu zamiast błędu %wyniku liczy się już +-wartość bezwzględna ..... Poszukałem analogicznego miernika ale z podanymi pełnymi parametrami i tam było napisane +-3% lub +-5Wat.
Czyli taki miernik moc faktyczną 5Wat może pokazać zarówno jako 0Wat jak i 10 Wat(bo ma +-5Wat błędu MINIMUM).
3) Finalnie producent podaje, że miernik MIERZY natężenie prądu z zakresu ... od 0.02A - do 16A co przy 230V (i sinusoidalnym przebiegu) daje minimalną moc mierzoną 4.6Wata?? A PONIŻEJ tego zakresu to równie dobrze można napisać liczbę z sufitu (zakres 0-4.6) i będzie tak samo wiarygodna jak wskazania miernika
"Takim miernikiem można mierzyć mniejsze moce."
Jak widać powyżej mierzyć można, wierzyć w poprawność wyniku nie można kompletnie.
<Chyba, że zmierzy Pan moc pobieraną przez 100 telewizorów równolegle i wyliczy pomiar dla pojedynczego TVwtedy Uwierzę, że Pana wynik jest chociaż TROCHĘ zbliżony do prawdy>
4) Podana dokładność +-3% jest dla .... obciążenia rezystancyjnego, gdzie jest napisana dokładność pomiaru dla obciążeń impedancyjnych lub mieszanych??? Ja nie znalazłem.
Niby miernik podaje cosinus fi ... ale skoro nie ma podanej żadnej dokładności dla obciążeń posiadających impedandcję to ja nie wiem jak on mierzyObawiam się, że jakoś uśrednia w dodatku nie wiadomo z jakim błędem.
Na marginesie, miernik z RMS, który ma dokładność +-1%ww +-1Wat (dokładność wskazania do 1Wat) kosztuje nie 50pln tylko >500pln.
5. Nie napisałem, że pomiar jest obciążony tylko może być obciążony błędem nawet 50% ....
Co nie oznacza iż ten miernik ma taki błąd ale w super dokładność to ja bym nie wierzył
104wat +-3%(3Wat) +-5Wat = co wg mnie da wstępny rozrzut 96-112 Wat(Dla skrajnej wartości błąd: (96/104)*100% =~ 9%)
I nasze nieszczęście - zasilacz impulsowy. No i jak dokładnie miernik bez RMSa to mierzy? Ja nie wiem.
Pozdrawiam![]()
Witam.ryki67 napisał:Witam
Czy ktoś z was odbiera DVB-T z Warszawy
NIE WIEM JAK U WAS ALE U MNIE OD KIEDY JEST NA 58 KANALE
770 000 kHz to nie działa tak jak powinno dokladnie od 3 dni
U MNIE CO jakies 5 sekund na ekranie lekka lub większa PIXELOZA
nieraz zarwanie dźwięku generalnie mocno WKUR....JĄCE.
ryki67 napisał:Witam
koledzy proszę o pomoc bo nie wiem czy mi sie TV zrąbał czy nie ???
Czy ktoś z was odbiera DVB-T z Warszawy
NIE WIEM JAK U WAS ALE U MNIE OD KIEDY JEST NA 58 KANALE
770 000 kHz to nie działa tak jak powinno dokladnie od 3 dni
U MNIE CO jakies 5 sekund na ekranie lekka lub większa PIXELOZA
nieraz zarwanie dźwięku generalnie mocno WKUR....JĄCE.
O co chodzi
potwierdzcie czy tak macie???
a może coś w TV trzeba jeszcze zmienić
jak było na 48 kanale działało bez najmniejszych zarwań
pozdrawiam
leszcz-yk napisał:Pan akurat podał miernik, plus dla PanaKtórym to miernikiem niestety zrobił pomiar w standby
pomiar, który był wg mnie bezużyteczny.
[...]
I nasze nieszczęście - zasilacz impulsowy. No i jak dokładnie miernik bez RMSa to mierzy? Ja nie wiem.
Pozdrawiam![]()
MarekWoj napisał:Witam.
Ja odbieram, ale chyba z Raszyna, bo mieszkam w okolicy Żyrardowa czyli jakieś 50 km od Warszawy. Nie jest tak źle jak u Ciebie, pojawiają się zakłócenia ale nie tak często. Ale poprzednio wszystko działało idealnie, więc po zmianie kanału coś jest źle z transmisją.
A można wiedzieć jakim miernikiem mierzyłeś? Bo nie doszukałem się nicpldeczek1 napisał:dobrze kolego czytam twoje wypowiedzi od kilku dni na temat tego miernika i wiesz co ze nie zgadzam sie z toba poniewaz ja tez mierzylem pobor pradu miernikiem na ktorym wyszlo mi 15 wat w stanie spoczynku ...
Ponoc w naszych tv wystarczy wylaczyc opcje anynet i pobor pradu spadnie do podawanych bodajze 0.3w
Wgrałem nowe oprogramowanie 2005, ale problem nadal występuje. Czy u was też tak się dzieje?marklask napisał:Witam,
Mam podłączony TV kablem sieciowym do routera, a laptop łączy się z tym routerem po wifi. Oglądam film na TV z laptopa korzystając z Samsung PC Share Manager.
Otóż problem z wyświetlaniem filmu. Średnio co 10 minut film mi się wyłącza i przełącza mi się na kolejny film. Jak wrócę do oglądania swojego filmu, przewinę do miejsca gdzie ostatnio oglądałem i znów po ok. 10 minutach przerzuca mi się na kolejny film. Jak mam tak oglądać film to nie ma sensu nawet zaczynać. Miał ktoś taki problem i czy ktoś z was go rozwiązał?
krzychu1990 napisał:Witam wszystkich jestem nowy na forum i potrzebuje pomocy nie wiem co kupić?? Zastanawiam się nad samsungiem lcd 46" żebym mógł podłączy pen drive i oglądać z niego DVD i RMVB minimum 100 HZ pomoże ktoś??Powiem tak na telewizorach to ja się nie znam!:niewiem:
dekoder satelity podłączasz optykiem, wyjscie optic do wejścia optic amplitunera i HDMI do TV, jesli masz drugie WEJSCIE optyczne w ampli, to optyk z TVbzyku760715 napisał:Witam Was wszystkich....Mam TV Samsunga 40B650 jutro przysyłają mi amplituner Denon AVR 1610 + Jamo S606 , potrzebuje pomocy jak najlepiej podłączyć go do tego TV tak żebym mógł się cieszyć z kina domowego, oglądając film z dysku zewnętrznego lub satelity.
Jaki kabel kupić HDMI czy optyczny .?????
z góry dziękuje za pomoc, prosze nie odsyłać mnie do przeczytania 357 stron wątków...