Baterie wymienione dalej to samo.dzidek59 napisał:Czy sprawdziłeś baterię (akumulator) w pilocie? Wymień na naładowane i sprawdź. TV nie ma nic do działania pilota dekodera.
Baterie wymienione dalej to samo.dzidek59 napisał:Czy sprawdziłeś baterię (akumulator) w pilocie? Wymień na naładowane i sprawdź. TV nie ma nic do działania pilota dekodera.
dzidek59 napisał:Czy sprawdziłeś baterię (akumulator) w pilocie? Wymień na naładowane i sprawdź. TV nie ma nic do działania pilota dekodera.
Wejdz sobie na stronę Samsunga-wsparcie-centrum pobierania-telewizory lcd-model-firmware-a tam masz nowe firmware 2005.0yogi3 napisał:Witam
W moim TV mam firmware 2009/08/16_002004 i zastanawiam się czy jest nowszy, sprawdzałem na stronie producenta, ale tam nomenklatura jest jakaś inna nawet pobrałem firmware i rozpakowałem na pulpicie moje komputera, ale nie wiem jak sprawdzić czy jest to ta sama wersja czy może nowsza.
Pozdrawiam
qbekII napisał:witam
od 2 dni jestem posiadaczem le37b650
i jedna rzecz mnie nurtuje, czy wam również tak długo włącza się tv.
-wciskam power i dioda w tv zaczyna migać, miga 3x po czym dopiero wskakuje obraz - cały ten proces trwa jakieś 4-5 sekund - irytuje mnie to.
morze włączyłem jakoś stan czuwania czy coś innego.
a morze pomoże tu jakiś reset ????.
PS fajne forum
cypiz napisał:Fajne forum i MORZE sprawdzanie błędów by się przydało włączyć.
4-5 sekund to i tak bardzo szybko. To normalne w tym TV
qbekII napisał:sprawdzałem błędy - obrazu -ok
sprawdzałem błędy - dźwięku - ok
sprawdzanie błędów - gdzie znajdę coś takiego
(a jak morza zrobić reset ustawień i czy to morze pomóc - bo na samym początku użytkowania wydaje mi się że włączał sie szybciutko)
pozdrawiam
marklask napisał:Witam,
a ja mam taki problem. Dzisiaj był u mnie koleś z multimedii. Na kliku programach mam dziwne pasy zakłóceniowe. Koleś z multimedii wszystko sprawdzał:
1. kable: jakość sygnału książkowa (sprawdzał używając swoich urządzeń pomiarowych)
2. końcówki do kabli, wszystko w idealnym dobry stanie.
3. stan podłączenia w rozdzielni (skrzynce przyłączeniowej) - wszystko dobrze podłączone żadnych zwarć.
W drugim pokoju mam 2-3 letni telewizor Sharp (32 cale). Gdzie na tym samych kablach, zakłócenia te nie występują. No więc technik z multimedii powiedział, że może być coś z telewizorem, bo tutaj jak widać jest wszystko ok.
Czy rzeczywiście może być problem z TV? Myślicie czy mam dzwonić do serwisu Samsunga?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc zanim narobię dymu no i może coś się od Was dowiem co bym mógł wykorzystać
standardowe zachowanie ;]pentakonta napisał:Witam Koledzy...
Zakupiłem Samsunga B651 podłączyłem go do cyfrowego dekoderu AB IP Box-a 350 przez Euro złącze a tu szum-buczenie w głośnikach ( po zakupie innego kabla efekt ten sam ). Panowie co co robić... Proszę o radę.
napewno masz wgrany najnowszy FW do tv "2005" i podlaczasz do gniazda hdd usb?? upewnij sie ze masz w tv w przegladaniu plikow ustawiony tryb podstawowy ;]jendrjej napisał:witam wszystkich widzialem w poprzednich postach ze ludzie pisali o dyskach twardych ze chodza filmy jak sie zrobi format NTFS, kupiłem wczoraj samsunga zewnętrznego 320GB no niestety u mnie jakos to dzialac nie chce jak zrobie fat32 wszystko jest ok ale wada jest oczywiscie taka ze filmy maks 4GB natomiast na ntfs np zdjecia widzi a wchodze w opcje film i jest informacja ze w katalogu nie ma filmow chociaż tak naprawdę są wiec juz nic z tego nie rozumiem myslalem ze moze jak zrobie format na exFAT to bedzie dobrze ale niestety telewizor nie czyta tego systemu plikow moze ma ktos jakis sposob na to ?
Witamubity napisał:Wejdz sobie na stronę Samsunga-wsparcie-centrum pobierania-telewizory lcd-model-firmware-a tam masz nowe firmware 2005.0
dzidek59 napisał:Cytat:
Napisał mel7
Koledzy prośba o pomoc. Szukałem we wcześniejszych postach ale nie znalazłem. Mam dekoder n i Samsunga 40b651. Problem polega na tym, że pilot z n-ki nie działa (lub działa po czasie). Jak wcześniej miałem Sharpa Ra1e wszystko chodziło bez problemu. Kwestia ustawień? Z góry dzięki. Pozdrawiam
Czy sprawdziłeś baterię (akumulator) w pilocie? Wymień na naładowane i sprawdź. TV nie ma nic do działania pilota dekodera.
jendrjej napisał:witam wszystkich widzialem w poprzednich postach ze ludzie pisali o dyskach twardych ze chodza filmy jak sie zrobi format NTFS, kupiłem wczoraj samsunga zewnętrznego 320GB no niestety u mnie jakos to dzialac nie chce jak zrobie fat32 wszystko jest ok ale wada jest oczywiscie taka ze filmy maks 4GB natomiast na ntfs np zdjecia widzi a wchodze w opcje film i jest informacja ze w katalogu nie ma filmow chociaż tak naprawdę są wiec juz nic z tego nie rozumiem myslalem ze moze jak zrobie format na exFAT to bedzie dobrze ale niestety telewizor nie czyta tego systemu plikow moze ma ktos jakis sposob na to ?
Witam.Mam problem konto na YouTube utworzone filmy dodane do ulubionych na tv to samo i przy próbie wejścia w tv w ulubione komunikat żefanatyk1982 napisał:poprostu jak wejdziesz w media p. to u góry daj na widok wszystkich plików bo tam jest ze mozesz ustawic np folder czas tytuł itp
i po sprawie