TheHX napisał:A ja mam problem, który oczywiście rozwiążę dzięki serwisowi (mam nadzieję), ale chcę się podzielić tym dziwnym zachowaniem TV.
Mój LE 37 B650 dzisiejszej nocy zaczął się samoistnie włączać. O tyle jest to dziwne, że włącza się matryca, a dioda trybu standby nadal świeci na czerwono. Staje się to upierdliwe, bo na prąd nie wyrobię W ciągu dnia trzykrotnie. I za każdym razem resetują się po części ustawienia wyświetlania obrazu.
Nie wiem czy przyczyna ( choć po zachowaniu TV podejrzewam, że nie ) tkwić może także po podłączeniu tunera sat i zmiany gniazda HDMI ( jaki to ma związek ?, scartem podpięta jest nagrywarka DVD, ale nawet gdyby wzbudzała telewizor, to dioda standby nie świeciłaby przecież )
pzdr
To jeszcze podaj model i dane techniczne miernika, którym przeprowadzałeś pomiary. Wszystkie tanie mierniki dostępne dla zwykłego użytkownika mają w tym zakresie pomiarowym fatalną dokładność pomiarową.wir61 napisał:Pomierzyłem pobór mocy przy różnych ustawieniach i wynikły dwie sprawy.
1.W stanie czuwania 13 W ????, mierzyłem kilkakrotnie nie ma mowy o pomyłce.
U mnie też środek dołu i lewa góra świeci bardziej, ale jak sobie pomyślę, że trzeba telewizor pakować, wysyłać i jeszcze ktoś w tym nowym TV będzie grzebał, rozkręcał go itd. to stwierdzam, że da się z tym życ Tragedii nie ma.dzentelmen napisał:podświetlenie matrycy - od dołu w rogach dość mocne, ale do przeżycia, ale u dołu ekranu, na środku "wybijają" mi takie "strzałki podświetlenia rozszerzające się ku górze
TheHX napisał:A ja mam problem, który oczywiście rozwiążę dzięki serwisowi (mam nadzieję), ale chcę się podzielić tym dziwnym zachowaniem TV.
Mój LE 37 B650 dzisiejszej nocy zaczął się samoistnie włączać. O tyle jest to dziwne, że włącza się matryca, a dioda trybu standby nadal świeci na czerwono. Staje się to upierdliwe, bo na prąd nie wyrobię W ciągu dnia trzykrotnie. I za każdym razem resetują się po części ustawienia wyświetlania obrazu.
Nie wiem czy przyczyna ( choć po zachowaniu TV podejrzewam, że nie ) tkwić może także po podłączeniu tunera sat i zmiany gniazda HDMI ( jaki to ma związek ?, scartem podpięta jest nagrywarka DVD, ale nawet gdyby wzbudzała telewizor, to dioda standby nie świeciłaby przecież )
pzdr
TheHX napisał:Przestał się włączać po wyłączeniu anynetu. Więc chyba to mu pomogło.
Ale dlaczego świeci dioda trybu standby ?
Co do świecenia matrycy - LE 37 B650 świeci równomiernie. Bardzo równomiernie.
ps - petycja podpisana. najbardziej męczy mnie brak DTS z mkv, fakt.
ps 2 - co nowego wnosi soft z 30.10 ? ( ver T-CHL7DEUC-2005.0 ) - chyba, że przeoczyłem opis na forum.
Czy jeśli TV śmiga bez problemów, nie mam podpiętego netu - jest sens aktualizować fw ?
pozdrawiam
Hm, ja mam o tyle lepiej że kupiłem w Saturnie i mogę zawieźć i wymienić - te "promyki" od dołu obudowy na środku nieco drażnią...Napisał dragon79
U mnie też środek dołu i lewa góra świeci bardziej, ale jak sobie pomyślę, że trzeba telewizor pakować, wysyłać i jeszcze ktoś w tym nowym TV będzie grzebał, rozkręcał go itd. to stwierdzam, że da się z tym życ Tragedii nie ma.
Qurcze - czyli jest szansa iż trafiłem na wadlilwy egzemplarz..Naisał: TheHX
Co do świecenia matrycy - LE 37 B650 świeci równomiernie. Bardzo równomiernie.
To wiem. Wzbudzanie po HDMI wygląda tak, że ekran jest włączony ( znaczy BYŁ ), a mimo to dioda się paliła, jak gdyby sobie spokojnie oczekiwał. I to mnie zastanawiało.AS33 napisał:2. Dioda świeci stale na standby'u, miga przy włączaniu, nie świeci jak jest włączony. Jak tak masz, to jest OK.
TheHX napisał:To wiem. Wzbudzanie po HDMI wygląda tak, że ekran jest włączony ( znaczy BYŁ ), a mimo to dioda się paliła, jak gdyby sobie spokojnie oczekiwał. I to mnie zastanawiało.
dzentelmen napisał:Qurcze - czyli jest szansa iż trafiłem na wadlilwy egzemplarz..
kurczak80 napisał:Ja mam kartę wifi Ovislink na RT73 i także nie działa .
To akurat nie jest typowe nierównomierne podśw. matr. Rozumiem że TV stoi na nodze.Zwróć uwagę że dotykając delikatnie "za górę" TV i delikatnie leciutko odchylając go tył-przód zaobserwujesz zmiany tych "promyków" i/lub ew. zanik ich.Spróbuj raczej wypoziomować lub zawieś na ścianie bo w innym może być dokładnie to samo.Newralgiczny punk to tam gdzie opiera się cały ciężar TV.Najprawdopodobniej z jakiejś przyczyny góra TV jest zbyt wychylona do przodu i wystarczy to zmienić.Hm, ja mam o tyle lepiej że kupiłem w Saturnie i mogę zawieźć i wymienić - te "promyki" od dołu obudowy na środku nieco drażnią...