Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

whiteman

Member
wislakpawel napisał:
Mianowicie posiadam Samsunga LE40B650 podłączonego do komputera (poprzez router) wszystko chodzi dobrze jest dostęp do internetu i sieć WLAN, mogę oglądać filmy, ale przewijać już tylko niektóre (niestety zdecydowanie mniej) i tu własnie jest zagadka? Dlaczego jeden plik wideo można przewijać normalnie jak przy odtwarzaniu z pendrive'a, a inny nie. Sprawdzałem pod względem wielkości, kodeków, formatu i nic wszystko jest przypadkowe poprostu jeden można przwijać, a drugi nie? Jak jest u Was i czy może to być winna kabla, którym mam podłączony router z tv??
To nie moze byc wina kabla. Gdyby to byl kabel to by wogole nie odtwarzal albo by potrafil przerwac w trakcie.

wislakpawel

New member
whiteman napisał:
To nie moze byc wina kabla. Gdyby to byl kabel to by wogole nie odtwarzal albo by potrafil przerwac w trakcie.

Dlaczego, więc jeden plik wideo można przewijać, a drugi nie?? Czy ktoś z Was również tak ma?? Jaka moze być przyczyna?

boss131

New member
Samsung PC Share Manager

Witam!
Na stronie Samsunga pojawiła się nowa wersja Samsung PC Share Manager v2.3, być może poprawili coś zarówno z przewijaniem filmów, jak i z odświeżaniem serwera (trochę zamula). Jeszcze nie próbowałem bo obecnie jestem w pracy, ale na 100% sprawdzę po powrocie do domu i jak zauważę jakieś zmiany to opiszę co zminili.

tribon

New member
boss131 napisał:
Witam!
Na stronie Samsunga pojawiła się nowa wersja Samsung PC Share Manager v2.3, być może poprawili coś zarówno z przewijaniem filmów, jak i z odświeżaniem serwera (trochę zamula). Jeszcze nie próbowałem bo obecnie jestem w pracy, ale na 100% sprawdzę po powrocie do domu i jak zauważę jakieś zmiany to opiszę co zminili.
Jeśli chodzi o ten program to nie podobały mi sie miniaturki filmów. Było widać wielkie piksele. W katalogu programu jest podkatalog \MediaRoot\HDD\Video\Video0\. Wewnątrz znajdują się miniaturki w wersjach (niskiej i wyższej rozdzielczości). Wyświetlane na TV są te z literką "t" na końcu. Wystarczy zmienić literę i cieszyć się na TV miniaturami w wysokiej rozdzielczości. Nie rozumiem dlaczego nie można tego zmienić w opcjach programu...

Edit: dodam tylko, że powyższa zmiana nie wpływa na szybkość poruszania się po bibliotece z filmami.
Co do wersji 2.3 to nie zauważyłem żadnej zmiany. Przewijania po DLNA nie ma.

Ostatnia edycja:

pldeczek1

New member
boss131 napisał:
Witam!

No tak tylko ze wersja 2.3 pojawila sie tam 26 PAZDZIERNIKA czyli okolo trzy tygodnie temu i nie wiadomo do tej pory co zmienilo sie w stosunku do poprzedniej :blagam:

Horhe Ortega

New member
Mam problem z odtworzeniem pliku mkv na TV LE40B650. Może macie jakieś pomysły jak nakłonić TV do odtwarzania tego pliku??
Ref. frames jest za wysoka przy pełnej rozdzielczości 1920x1080.Przy tym B-frames-16!Dlatego nie pomaga sama zmiana Level.Przekoduj do np. 5 ref. frames w level 4.1 i powinno pójść.

Waldilas

New member
USB i zdjęcia.

Witam wszystkich. Od kilku dni przeglądam to forum. 40W5500 czy 40B651. Zdecydowałem na ten drugi,ale małe pytanie- jak on radzi sobie ze zdjęciami po USB. Czy podaje na cały ekran bo słyszałem że nie.Bo wiem że sony idealnie, może ktoś podpowie. Z góry dzięki.

asd1

New member
Waldilas napisał:
Witam wszystkich. Od kilku dni przeglądam to forum. 40W5500 czy 40B651. Zdecydowałem na ten drugi,ale małe pytanie- jak on radzi sobie ze zdjęciami po USB. Czy podaje na cały ekran bo słyszałem że nie.Bo wiem że sony idealnie, może ktoś podpowie. Z góry dzięki.

Nie, chyba że są w 16:9

Waldilas

New member
Dzięki Ci.Wiem, wszystko zależy od formatu zdjęcia, więc jeśli są w 16/9 to chyba pójdą. Czyli ok. A myślałem że będą wyświetlane tylko na małej częsci ekranu.Chyba go jutro zamówię. Pozdro.

Waldilas

New member
Czyli nie mam się co oglądać tylko zamawiać. Resztą się będe martwił później.A pewnie często będą różne problemy.Dzięki i jeszcze raz pozdrawiam.

Pryk99

New member
tribon napisał:
Jeśli chodzi o ten program to nie podobały mi sie miniaturki Wystarczy zmienić literę i cieszyć się na TV miniaturami w wysokiej rozdzielczości.

Witam na jaka literkę zmieniłeś T? czy usunąć ten drugi oznacczony np.000000003.

Jari1234567

New member
Jaki router?!

Mam pytanko odnośnie routera. Jaki byście proponowali. W miarę tani, na 2 kompy po WiFi i do tego TV z antenką Szajsunga USB. Obecnie mam sygnał przesyłany drogą radiową do Wireless Access Point Air Line WL-5460AP v2 następnie podpięty jest do tego Wireless Router D-Link DI-624 i od niego jeden komp chodzi na "kablu" a drugi odbiera sygnał przez antenke D-Linka na USB. TV jest w tej chwili podpięty pod D-Linka DI-624 za pomocą kabla "skrosowanego". Nadmienie że ten Wireless Access Point Air Line WL-5460AP v2 musi zostać (mam umowe z operatorem jak ją kiedyś w przyszłości zerwe to go wezmą). Oczywiście interesuje mie jakieś "ustrojstwo" w technologi 802.11 b/g/n i by wysyłało sygnał WiFi.
Na Allegro znalazłem coś takiego :
Philips Wireless 802.11b/g/n
NETGEAR AccessPoint Router Draft-N ADSL DGN2000
Linksys WRT300N Router WiFi 270Mbps 802.11 b/g/n
Netgear Router WiFi 270Mbps 2.4-5Ghz ,APC,Repeater

tribon

New member
Pryk99 napisał:
tribon napisał:
Jeśli chodzi o ten program to nie podobały mi sie miniaturki Wystarczy zmienić literę i cieszyć się na TV miniaturami w wysokiej rozdzielczości.

Witam na jaka literkę zmieniłeś T? czy usunąć ten drugi oznaczony np.000000003.
Hej do 000000003 dodaj "t" czyli 000000003t
Oryginalny plik 000000003t możesz skasować lub skopiować dla bezpieczeństwa.
Daj znak czy wszystko działa poprawnie.

tribon

New member
mcold napisał:
Nie rozumiemy się:) Spaczuj firmware, odpal telnet, dograj moduł CIFS i montuj sobie zasób z dysku twardego jako windows share pod katalog na pendrive (wkładasz choćby ten który dostaleś z TV, dowolnej pojemności). Opis jak to zrobić znajdziesz kilka stron wcześniej. W efekcie widzisz swoje filmy z HDD jakbyś je miał na pendrive, żadnego DNLA i ograniczeń z tym związanych.
Witam, moglibyśmy prosić o jakiś dokładniejszy opis przygotowania paczki na USB i montowania katalogu z HD? Kilka stron wcześniejszy znajdował się dobry opis jak spatchować FW.
Powoli mam dość DLNA.

Edit: Znalazłem podpowiedź na forum SamyGo. Cała procedura wygląda zbyt skomplikowanie jak na moje możliwości. Chyba odpuszczę.

Ostatnia edycja:

adamboro

New member
Pryk99 napisał:
Witam, mam pytanie jaka macie dostępną pamięć telewizora? czy podobnie jak ja 148.78 MB? I czy istnieje jakiś sposób na powiększenie tej pamięci?:confused:

Możesz zagłosować "ZA" w Naszej petycji, której adres jest w moim podpisie :D

Pryk99

New member
adamboro napisał:
Możesz zagłosować "ZA" w Naszej petycji, której adres jest w moim podpisie :D

Witam, petycja swoją drogą już się kilka dni temu podpisałem, ale dalej nie uzyskałem odpowiedzi na moje 1 pytanie. Ile w Media jest pamięci?

Ostatnia edycja:
Do góry