a jednak jest niejasne bo sam nie wiesz z czym masz problem :deusexe napisał:Nie wiem co tu jest jeszcze nie jasne,
....................................
najpierw pojawia się zsynchronizowany dźwięk z głośników TV i pół sekundy później na kinie.
deusexe napisał:Może źle to opisałem, to jeszcze raz: opóźnienie jest obrazu do dźwięku (najpierw pojawia się dżwięk, ułamek sekundy później obraz).
Odpowiem sobie sam.tribon napisał:Może zapytam jeszcze raz:
Miałem udostępnione przez DLNA 3 katalogi. Trochę tego było za dużo i 2 katalogi przestałem udostępniać w DLNA. W PC Share manager "ustawiałem zieniony stan" wciskałem refresh. Uruchamiałem serewer na nowo. Restartowałem komputer/ TV jednak ciągle po wejściu do menu DLNA widzę pliki z 2 innych katalogów. Dodam tylko że nie można ich odtworzyć. Czy możliwe że TV zapisał sobie informację na temat tych katalogów w pamięci i teraz nie chce ich usunąć? Co robić?
sam świetna robotasam650 napisał:Jeśli ktoś z zaawanowanych użytkowników-grzebaczy chciałby sobie rozszerzyć widget "Wiadomości z Polski" o wiadomości z Wirtualnej Polski, to tutaj umieściłem opis:
...
(proszę nie korzystać z przeglądarki serwisu przeklej, a skopiować plik i otworzyć notatnikiem)
Trochę "pisany na kolanie", ale zawsze to jakiś punkt wyjścia do grzebania w widgetach. Nie jest to żaden wielki wyczyn - tylko zwykła edycja kodu JavaScript/HTML/XML - coś podobnego do edytowania strony internetowej.
Nie wrzucam gotowych plików w obawie o ewentualne wariactwo licencyjne. Dlatego tylko opis.
dawidgolis napisał:Witam,
Koledzy mam pytanie czy nowe telewizory typu samsung b650 posiadają jakies zabezpieczenia przed kradzieżą? dokładnie chodzi mi o to czy np. nie mają takiego czegoś jak w komórkach "IMEI" gdzie można potem odnaleźć skradziony tel gdy złodziejaszek włoży karte.
Bo chyba możliwe byłoby to bo i tv łączy się z anteną telewizyjną jak i w nowym modelu może być internet?
pozdrawiam
Tak, dokładnie cały czas tak samo piszę opóźniony obraz do dźwięku, czyli najpierw dźwięk później obraz. Czytanie ze zrozumieniem I to właśnie zrobiłem: puściłem bezpośrednio na wzmacniacz, o tym też pisałem.nocai napisał:a jednak jest niejasne bo sam nie wiesz z czym masz problem :
To w końcu masz opóźniony dźwięk czy obraz? Zdecyduj się.
Najprościej będzie jak wyciągniesz głos z dekodera, czy DVD i puścisz bezpośrednio na wzmacniacz.
pinix napisał:Witam.
Mam problem z odtwarzeniem filmów przez SAMSUNG PC Share Manager. Foldery z filmami udostępniłem. Serwer włączony a TV wciąż nie widzi materiału na sieci LAN.
gauloises napisał:W czym może tkwić problem?
Sprecyzuj co znaczy ze nie widzi TV jako 2 monitora. Klikasz na pulpit prawym przyciskiem myszki => wlasciwosci => ustawienia i co widzisz ?gauloises napisał:Witam serdecznie!
Zakupiłem dziś kabel DVI-HDMI, żeby wyświetlać obraz z komputera (karta graficzna radeon x700 pro) na ekranie samsunga le37b650. Problem polega na tym, że na ekranie widnieje komunikat "brak sygnału", z kolei w komputerze w ogóle nie widzi mi tv jako drugiego monitora. Gdy podłączam kabel do hdmi to na ekranie monitora następuje mrugnięcie, więc jakiś sygnał jest przekazywany.
W czym może tkwić problem?
kluczus napisał:a autoryzowałeś tv w programie ? Jeśli nie wchodzisz w menu:
Udostępnij -> Ustaw zabezpieczenia dla urządzenia -> wybierasz telewizor i klikasz Potwierdź
olo_fasolo napisał:Witam.
Od pewnego czasu próbuję znaleźć rozwiązanie problemu nie odtwarzających się filmów mkv. Znalazłem rozwiązanie jak przekonwertować ścieżkę z nieodtwarzanego przez nasz telewizor DTS na DD5.1. Nie potrafię natomiast odszukać rozwiązania problemu nieodtwarzających się filmów. Czy komuś z Was udało się tak przerobić film by "ruszył". Może komuś chciało by się opisać w jaki sposób osiągnął sukces. Z góry dziękuję za podpowiedzi i przepraszam jeśli już ktoś to gdzieś opisał, ale po prostu nie znalazłem żadnego "gotowca" na tym forum.