Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

loski1

New member
boss131 napisał:
A jakie masz obecnie widgety?
Jeśli Youtube i AccuWeather to spróbuj wejść do galerii widgetów (wciskając niebieski przycisk) i tam powinny pojawić się 4 widgety Youtube, Accu..., USAToday i Wiadomości i ten ostatni to właśnie wiadomości Gazety. Instalujesz i cieszysz się świeżymi niusami prosto z Polski.

Mam yahoo, youtube, twitter, usa today i inne ale nie ma sladu po wiadomosciach. W ustawieniach widgetu nie moge wybrac lokalizacji polska. Po wcisnieciu niebieskiego przycisku pojawia sie szare tlo. Moze ma znaczenie gdzie telewizor byl zakupiony. Moj software to 2004.1 czyli najnowszy. Moj tz to le40651.

jufers

New member
loski1 napisał:
Mam yahoo, youtube, twitter, usa today i inne ale nie ma sladu po wiadomosciach. W ustawieniach widgetu nie moge wybrac lokalizacji polska. Po wcisnieciu niebieskiego przycisku pojawia sie szare tlo. Moze ma znaczenie gdzie telewizor byl zakupiony. Moj software to 2004.1 czyli najnowszy. Moj tz to le40651.
Napiszę najprościej jak potrafię:

1. Wybierz z Menu pozycję 3 od góry(pt. Kanał), a w niej język:
kanały cyfrowe - inne
kanały anologowe - inne

2. Przytrzymaj exit przez 10-20 sekund.

Pryk99

New member
telnet
- nowe możliwości skalowania obrazu:
Fit
Original
Full Screen
4:3
Non Anamorph
16:9
Anamorph
1.85:1
2.35:1
2.37:1
2.39:1
2.76:1[/quote]

Witam, przepraszam może za głupie pytanie ale co można udostępniać po telnet i czy można to robić po LAN?

ząbek1

New member
Telnet

[FONT=&quot]Koledzy ale tak na prawdę co to jest ten telnet, nazwa mówi że to jakieś połączenie sieciowe ale może dokładniej do czego ono służy?.[/FONT]

mietafix

New member
witam,
Mam parę krótkich pytań co do formatu mkv:
1) Czy da się zmienić ścieżkę audio, jesli są w pliku osadzone 2 rózne w pliku?
2) Czy da sie zmienić wybrać sciężkę napisów osadzoną w pliku?
3) Jakiego trybu 100hz używacie w czasie odtwarzania filmów?

endrium85

New member
youtube

Witam
Już raz pytałem, ale nie uzyskałem odpowiedzi.
Czy jest możliwość oglądania youtube w naszych samsungach w jakości HD?
Na komputerze jest taka możliwość, przez co znacznie poprawia się jakość oglądanych niektórych filmów. W telewizorze nie znalazłem takiej opcji...

loski1

New member
jufers napisał:
Napiszę najprościej jak potrafię:

1. Wybierz z Menu pozycję 3 od góry(pt. Kanał), a w niej język:
kanały cyfrowe - inne
kanały anologowe - inne

2. Przytrzymaj exit przez 10-20 sekund.

Tak zrobilem ale bez zmian, wydaje sie ze ma znaczenie lokalizacja poniewaz podczas pierwszego polaczenia z internetem odrazu pojawia sie licencja i warunki uzytkowania yahoo w jez angielskim. Wedlug tourtialu z youtubepojawia sie komunikat "sprawdzenie obszaru nie powiodlo sie", warunki umowy i licencja jest po polsku oraz jest mozliwosc wyboru lokalizacji.

Ostatnia edycja:

marioabc

New member
endrium85 napisał:
Witam
Już raz pytałem, ale nie uzyskałem odpowiedzi.
Czy jest możliwość oglądania youtube w naszych samsungach w jakości HD?
Na komputerze jest taka możliwość, przez co znacznie poprawia się jakość oglądanych niektórych filmów. W telewizorze nie znalazłem takiej opcji...

dołączam sie do pytanie,bo narazie nie doczekałem sie odp...(jesli jest miniaturka w youtube to ładnie widac,natomiast po powiekszeniu rozmiaru na pełny ekran obraz jest zły,tak ma byc mimo ze jest hd?? dzieki pozdrawiam:)

Cassius

New member
swojak1 napisał:
[FONT=&quot]Ja nie znalazłem do obecnej chwili żadnych ustawień żeby po HD-MI przełączał automatycznie TV na Sat. jak to jest przy połączeniu Eurozłączem (skard).[/FONT]
U mnie nigdy nie było z tym problemu - wystarczy wyłączyć go z ustawionym jako źródło hdmi. Teraz jak chcemy tv włączyć to włączamy głównym czerwonym przyciskiem a nie tym z napisem tv i działać musi ;)

jufers

New member
loski1 napisał:
...wydaje sie ze ma znaczenie lokalizacja...
Z tego co pamiętam, ktoś wcześniej pisał żeby wybrać np. Czechy, na pewno po zmianie MUSISZ zrobić reset Exit'em.
Przeszukaj ten wątek wpisując np. Exit lub Youtube.
Ja miałem ten problem po aktualizacji firmware, chociaż mieszkam w PZPN;).
Minusem jest to że, po takim resecie, musisz programować kanały od nowa.
Plusem - że wszysyko wraca do normy, czyli mam: Youtube, AccuWeather, Wiadomości i USAToday.

Wytrwałości.
jufers

sysgone

New member
ząbek napisał:
[FONT=&quot]Koledzy ale tak na prawdę co to jest ten telnet, nazwa mówi że to jakieś połączenie sieciowe ale może dokładniej do czego ono służy?.[/FONT]
Skoro nie wiesz, do czego to służy, to dla własnego dobra, nie próbuj tego używać.

deusexe

Member
nocai napisał:
Dalej trochę niejasne :)

dekoder-TV po Euro - głos też masz po Euro i potem po optyku na wzmacniacz?, czy sam obraz na TV i bezpośrednio z dekodera po optyku na wzmacniacz . Jeśli ten drugi przypadek to regulacja w TV nic nie da, musisz poszukać opóźnienia w dekoderze.
Nie wiem co tu jest jeszcze nie jasne, dekoder podłączony jest do TV kablem euro (w którym zawsze idzie dźwięk + obraz), w tv jest opcja wyłączenia głośników i wybór źródła dźwięku zewnętrznego, tak też zrobiłem i dźwięk puściłem drugim kablem optycznym z dekodera na kino. Owszem mogę wtedy włączyć z powrotem dźwięk z głośników w tv + ze wzmacniacza wtedy jest masakryczne echo najpierw pojawia się zsynchronizowany dźwięk z głośników TV i pół sekundy później na kinie. Myślałem z początku, że to wina dekodera, ale nie, bo DVD jak pisałem wcześniej podłączone componentem do TV i coaxialnym do kina też ma opóźnienie.

fazi_30

New member
Ja do tv 40b650 mam podlaczona n-ke, ps3 i dvd wszystko po hdmi a dzwiek optykiem z tv do wzmacniacza i nie ma zadnych opoznien czy to z wl. czy wyl. glosnikami telewizora.;)

nocai

New member
deusexe napisał:
Nie wiem co tu jest jeszcze nie jasne,
....................................
najpierw pojawia się zsynchronizowany dźwięk z głośników TV i pół sekundy później na kinie.
a jednak jest niejasne bo sam nie wiesz z czym masz problem :
deusexe napisał:
Może źle to opisałem, to jeszcze raz: opóźnienie jest obrazu do dźwięku (najpierw pojawia się dżwięk, ułamek sekundy później obraz).

To w końcu masz opóźniony dźwięk czy obraz? Zdecyduj się.
Najprościej będzie jak wyciągniesz głos z dekodera, czy DVD i puścisz bezpośrednio na wzmacniacz.

tribon

New member
tribon napisał:
Może zapytam jeszcze raz:
Miałem udostępnione przez DLNA 3 katalogi. Trochę tego było za dużo i 2 katalogi przestałem udostępniać w DLNA. W PC Share manager "ustawiałem zieniony stan" wciskałem refresh. Uruchamiałem serewer na nowo. Restartowałem komputer/ TV jednak ciągle po wejściu do menu DLNA widzę pliki z 2 innych katalogów. Dodam tylko że nie można ich odtworzyć. Czy możliwe że TV zapisał sobie informację na temat tych katalogów w pamięci i teraz nie chce ich usunąć? Co robić?
Odpowiem sobie sam.
Nie, TV nie zapisuje sobie informacji o udostępnionych przez DLNA katalogach i plikach. Po reinstalacji programu wszystko wróciło do normy. Nie wiem czy na dłużej ale to się okaże.
Co do działania DLNA: Jest SUPER ale:
- Brak przewijania po DLNA!!
- Nie odtwarza plików mp4 po DLNA (Znacie jakiś dobry konwerter mp4 do mkv?). Odtwarza przez USB...
- nie odtwarza lików audio Ogg Vorbis (bardzo popularny format audio dla mkv). Nie sprawdzałem czy odtwarza przez USB.
- Miniaturki filmów w Media P. są niskiej jakości mimo, że w katalogu programu PC Share manager dostępne są miniaturki w wysokiej i niskiej jakości (wyświetlane są te w niskiej).
- W widoku "Folder" katalogi są wyświetlane w dziwnej kolejności (katalogi z dolnym podkreślnikiem "_" są gdzieś w środku, katalogi na literę "O" są gdzieś na końcu.
Podejrzewam że większość minusów da rady poprawić w kolejnych wersjach programu PC Share manager. Nie jestem pewien czy się doczekamy przewijania (sic!). Poczekamy zobaczymy.

Ostatnia edycja:

rooty

New member
Kolejne beznadziejne pytanie.

Chcialem podlaczyc audio z PC do TV via jack 3.5mm -> 2x RCA (taki tez mam kabel: 1 x jack a zdrugiej strony 2 x RCA). Dzwieku jednak brak. Karta dzwiekowa to Realtek HD, probowalem na rozne sposoby i rozne ustawienia.

sebmis

New member
sam650 napisał:
Jeśli ktoś z zaawanowanych użytkowników-grzebaczy chciałby sobie rozszerzyć widget "Wiadomości z Polski" o wiadomości z Wirtualnej Polski, to tutaj umieściłem opis:

...
(proszę nie korzystać z przeglądarki serwisu przeklej, a skopiować plik i otworzyć notatnikiem)

Trochę "pisany na kolanie", ale zawsze to jakiś punkt wyjścia do grzebania w widgetach. Nie jest to żaden wielki wyczyn - tylko zwykła edycja kodu JavaScript/HTML/XML - coś podobnego do edytowania strony internetowej.

Nie wrzucam gotowych plików w obawie o ewentualne wariactwo licencyjne. Dlatego tylko opis.
sam świetna robota :)
próbował ktoś z pozytywnym skutkiem jakieś inne rss'y, ja kilka próbowałem ale słabo mi poszło :/

yanusho

New member
Filmy przez USB w B650

Witam,
był weekend i chciałem sobie obejrzeć film w HD przez USB. No i oglądałem. Film miał rozmiar 3,15GB. I się skończyło oglądanie po około 2GB. Ktoś wie dlaczego? Na komputerze ten sam film odtwarzany jest w całości. Dodatkowo na górze ekranu na pasku postepu odtwarzania filmu, na długości około 2/3 filmu - czyli własnie około 2GB - jest taki żółty trójkącić poza który nie jestem w stanie odtworzyć filmu czy przewinąć.
Druga sprawa, sformatowałem pena na ntfs gdyż podejrzewałem system plików (był FAT32) - mimo że na komputerze odtwarzał w całości z FAT32. Wrzuciłem film na pena i włączam w TV - brak filmu. Inne rzeczy widział (MP3) ale filmu nie. Powrót do FAT32 i film jest. Ktoś wie o co chodzi?
Pozdrawiam wszystkich.

dawidgolis

New member
zabezpieczenia

Witam,

Koledzy mam pytanie czy nowe telewizory typu samsung b650 posiadają jakies zabezpieczenia przed kradzieżą? dokładnie chodzi mi o to czy np. nie mają takiego czegoś jak w komórkach "IMEI" gdzie można potem odnaleźć skradziony tel gdy złodziejaszek włoży karte.

Bo chyba możliwe byłoby to bo i tv łączy się z anteną telewizyjną jak i w nowym modelu może być internet?

pozdrawiam

tribon

New member
dawidgolis napisał:
Witam,

Koledzy mam pytanie czy nowe telewizory typu samsung b650 posiadają jakies zabezpieczenia przed kradzieżą? dokładnie chodzi mi o to czy np. nie mają takiego czegoś jak w komórkach "IMEI" gdzie można potem odnaleźć skradziony tel gdy złodziejaszek włoży karte.

Bo chyba możliwe byłoby to bo i tv łączy się z anteną telewizyjną jak i w nowym modelu może być internet?

pozdrawiam

Nie ma czegoś takiego.
Jest zabezpieczenie mechaniczne. Miejsce montażu specjalnej linki stalowej uniemożliwiającej kradzież. Pewnie chodzi o miejsca publiczne. Sprawdź instrukcję po więcej szczegółów.

Do góry