tribon napisał:
Może zapytam jeszcze raz:
Miałem udostępnione przez DLNA 3 katalogi. Trochę tego było za dużo i 2 katalogi przestałem udostępniać w DLNA. W PC Share manager "ustawiałem zieniony stan" wciskałem refresh. Uruchamiałem serewer na nowo. Restartowałem komputer/ TV jednak ciągle po wejściu do menu DLNA widzę pliki z 2 innych katalogów. Dodam tylko że nie można ich odtworzyć. Czy możliwe że TV zapisał sobie informację na temat tych katalogów w pamięci i teraz nie chce ich usunąć? Co robić?
Odpowiem sobie sam.
Nie, TV nie zapisuje sobie informacji o udostępnionych przez DLNA katalogach i plikach. Po reinstalacji programu wszystko wróciło do normy. Nie wiem czy na dłużej ale to się okaże.
Co do działania DLNA: Jest SUPER ale:
- Brak przewijania po DLNA!!
- Nie odtwarza plików mp4 po DLNA (Znacie jakiś dobry konwerter mp4 do mkv?). Odtwarza przez USB...
- nie odtwarza lików audio Ogg Vorbis (bardzo popularny format audio dla mkv). Nie sprawdzałem czy odtwarza przez USB.
- Miniaturki filmów w Media P. są niskiej jakości mimo, że w katalogu programu PC Share manager dostępne są miniaturki w wysokiej i niskiej jakości (wyświetlane są te w niskiej).
- W widoku "Folder" katalogi są wyświetlane w dziwnej kolejności (katalogi z dolnym podkreślnikiem "_" są gdzieś w środku, katalogi na literę "O" są gdzieś na końcu.
Podejrzewam że większość minusów da rady poprawić w kolejnych wersjach programu PC Share manager. Nie jestem pewien czy się doczekamy przewijania (sic!). Poczekamy zobaczymy.