Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

nocai

New member
Pryk99 napisał:
witam mam telewizor LE37B650 czy jak umieszczę w PI kartę Cyfry+ w module CAM mogę schować tuner ? chodzi mi o jedno pudło mniej. Na stronie Cyfry opisują, że oferowany modem jest do odbioru HD kodowany w MediaGuard
Dziekuję za wszelkie podpowiedzi:bober:

Nie. Telewizor nie ma tunera DVB-S /S2 , czyli satelitarnego. Miejsce na moduł będzie dotyczyło jedynie płatnej telewizji DVB-T, lub kablówki DVB-C
Jako ciekawostka, na samsung.de są modele samsunga seria B679 wyposażaone w DVB-S

tribon

New member
Może zapytam jeszcze raz:
Miałem udostępnione przez DLNA 3 katalogi. Trochę tego było za dużo i 2 katalogi przestałem udostępniać w DLNA. W PC Share manager "ustawiałem zieniony stan" wciskałem refresh. Uruchamiałem serewer na nowo. Restartowałem komputer/ TV jednak ciągle po wejściu do menu DLNA widzę pliki z 2 innych katalogów. Dodam tylko że nie można ich odtworzyć. Czy możliwe że TV zapisał sobie informację na temat tych katalogów w pamięci i teraz nie chce ich usunąć? Co robić?

dragon79

Member
prezesikm1 napisał:
Witam wszystkich fachowcow i prosze o pomoc, przymierzam sie do zakupu LCD40B551 lub 40B651. Chcialbym sie dowiedziec ktory model mi polecacie, biorac pod uwage to, ze dla mnie to tylko telewizor, z ktorego bede ogladal programy z C+ i filmy DVD.Nic poza tym, zadnyc podlaczen lapow i konsol do gier.Nie chodzi o kase, ale czy warto jest przeplacac?Czy sa miedzy tymi modelami az tak kolosalne roznice, ze naprawde watro dolozyc te 700zl i kupic model 40B651.
Dzieki z gory za uzasadnione wypowiedzi.

Proponuję wejść na stonę samsung.com.pl i porównać podane modele. Seria 6 (B650, B651, B652, B653) to wg mnie najbardziej opłacalna seria LCD Samsunga, bo od serii 7 różni się tylko brakiem trybu 200Hz, natomiast od niższych serii np. serii 5 (B551) różni się bardzo wieloma szczegółami: Ultra Clear Panel, Ultra Contrast, Crystal FHD Engine, Wide Color Enhancer 3, wspomniane Motion Plus 100Hz, Internet@TV, DLNA, Content Library Flash, BD Wise, Wireless Lan Adapter Support, Smart Content Manager. W zasadzie rzecz sprowadza się do zastosowanej elektroniki i możliwości jakie oferuje, ale skoro TV kupuje się na parę lat, to ja zdecydowałem się na ten model. Nie jest idealny, ale na jakieś 6 lat wystarczy, a potem będą dostępne cenowo już inne, lepsze technologie. Dziś postęp jest bardzo szybki. Musisz sam zdecydować, ile chcesz wydać pieniędzy, bo to zawsze ostatecznie determinuje nasz wybór.

kluczus

New member
Mam taką dziwną sprawę może ktoś się już z tym spotkał, zmodyfikowany firmware, zmapowany zasób samby na pendraka i niestety nie odtwarza niektórych filmów, mp3 - bez problemu, zdjęcia - też bardzo dobrze. Te same filmy skopiowane na hdd i podłączone pod usb śmigają bez problemu. Troszkę to dziwne bo teoretycznie nie powinno się tak dziać a jednak :) O ile dobrze pamiętam to wyświetla komunikat o nieobsługiwanym typie plików czy jakoś tak :)

tribon

New member
kluczus napisał:
to (rapidshare*com/files/296522897/T-CHL7DEUC*zip) na pewno pójdzie, zmodyfikowany firmware do LE-37B650 zawierający telnet i VideoAr fix. Spatchowany przy pomocy sourceforge*net/apps/phpbb/samygo/viewtopic*php?f=5&t=13, przetestowałem u siebie, pięknie działa :)

Mógłbyś opisać dokładniej co wnosi ten firmware?

J

Judash

Guest
Panowie, czy TV z serii 650 polaczony przez HDMI do tunera Sat, przelacza sie automatycznie, czy trzeba na pilocie wcisnac AV/TV?

tresor

New member
kluczus napisał:
to (rapidshare*com/files/296522897/T-CHL7DEUC*zip) na pewno pójdzie, zmodyfikowany firmware do LE-37B650 zawierający telnet i VideoAr fix. Spatchowany przy pomocy sourceforge*net/apps/phpbb/samygo/viewtopic*php?f=5&t=13, przetestowałem u siebie, pięknie działa

Rozumiem , ze po wgraniu tego Firmware , traci sie gwarancje , jest pozniej możliwośc powrotu do orginalnego Firmware ?
ps.
Mogli by dodać obsługe nie "Samsungowatych" adapterow Wi-Fi

kluczus

New member
traci się o ile coś pójdzie nie tak ale jak do tej pory pięknie działa :)
moduły może wkrótce zawitają do firmware jak tylko uda się znaleźć sposób jak je podmienić, wrzucone z palca działają bez problemu :)

loski1

New member
Widget wiadomosci poza granicami Polski

Czy mozliwa jest instalacja widgetu wiadomosci poza Polska. Przebywam w Anglii i po zmianie ustawien na kraje "inne" i przywroceniu ustawien fabrycznych widget Agory nie pojawia sie.

tresor

New member
za dobrze sie na tym nie znam , ale duzo lepszy jest ten przerobiony firmware od orginalnego zeby ryzykowac (odpukać ) jak by coś poszło nie tak ?

swojak1

New member
Judash napisał:
Panowie, czy TV z serii 650 polaczony przez HDMI do tunera Sat, przelacza sie automatycznie, czy trzeba na pilocie wcisnac AV/TV?
[FONT=&quot]Ja nie znalazłem do obecnej chwili żadnych ustawień żeby po HD-MI przełączał automatycznie TV na Sat. jak to jest przy połączeniu Eurozłączem (skard).[/FONT]

nocai

New member
deusexe napisał:
Może źle to opisałem, to jeszcze raz: opóźnienie jest obrazu do dźwięku (najpierw pojawia się dżwięk, ułamek sekundy później obraz) zarówno po euro (euro dekoder-TV i dźwięk oddzielnie kablem optycznym do wzmacniacza) jak i po komponencie (DVD kablem PrPbY do TV i oddzielnie kablem Coaxialnym do wzmacniacza) Ustawienia delay próbowałem na 0 i 150 nie przyniosły efektu.

Dalej trochę niejasne :)

dekoder-TV po Euro - głos też masz po Euro i potem po optyku na wzmacniacz?, czy sam obraz na TV i bezpośrednio z dekodera po optyku na wzmacniacz . Jeśli ten drugi przypadek to regulacja w TV nic nie da, musisz poszukać opóźnienia w dekoderze.

boss131

New member
loski1 napisał:
Czy mozliwa jest instalacja widgetu wiadomosci poza Polska. Przebywam w Anglii i po zmianie ustawien na kraje "inne" i przywroceniu ustawien fabrycznych widget Agory nie pojawia sie.

A jakie masz obecnie widgety?
Jeśli Youtube i AccuWeather to spróbuj wejść do galerii widgetów (wciskając niebieski przycisk) i tam powinny pojawić się 4 widgety Youtube, Accu..., USAToday i Wiadomości i ten ostatni to właśnie wiadomości Gazety. Instalujesz i cieszysz się świeżymi niusami prosto z Polski.

GodFather

New member
Nikt z was ludzie nie probowal podlaczyc filmu BluRay przez USB ?? bardzo bym prosil o pomoc jezeli ktos probowal albo ma w tym doswiadczenie... Nie wiem dlaczego film sie zalancza ale bez glosu.... wyskakuje nieznany plik audio

Pryk99

New member
/ Rozumiem , ze po wgraniu tego Firmware , traci sie gwarancje , jest pozniej możliwośc powrotu do orginalnego Firmware ?/

Witam, może ja z innej beczki czy jak mi się nie spodoba ten zmodyfikowany czy mogę od nowa wczytać 2004.1 i jeszce jedno czy ten soft jest po polsku?
I jeszcze jedno co to oznacza:?:
Anamorph
1.85:1
2.35:1
2.37:1
2.39:1
2.76:1
Czy w tym zmodyfikowanym jest możliwość usówania pamięci TV tych obrazków i gry?:?:

Z góry dziękuję:bober:

Ostatnia edycja:

GodFather

New member
dragon79 napisał:
Pewnie dlatego, że dźwięk jest w formacie DTS nieobsługiwanym przez TV.

Czy kazdy film BluRay ma taki format dzwieku ? Jezeli tak to czy do telewizora mona wgrac format dzwieku lbo nowsze kodeki w ktorych bedzie widzial format dzwieku DTS.

Troche dziwne to jest bo ogladalem juz filmy HD ktore maja tez format dzwieku DTS i normalnie moglem ogladac film z dzwiekiem....

Ostatnia edycja:

pabmar

New member
DVD z zewnetrznego hdd

Witam
Posiadam TV LE40B650, dysk zewnetrzny WD.
Zgrałem film DVD na dysk, do katalogu, dwa katologi audio i video.
Odpalam pierwszy plik - MENU filmu DVD, chciałbym wybrać język polski z MENU FILMU DVD i dupa blada. Nie ma opcji przeskakiwania w tym menu miedzy jezyk, wybor scen, napisy itp.
Gdy włączam nastepny plik film sie odtwarzal lecz w orginalnym jezyku (ang.).
Funkcja napisów w opcjach TV sa wł. lecz i tak się nie wyświetlają (zapewne przygotowana opcja dla DIVX).
Obaczcie czy u Was też nie ma opcji chodzenia po menu.

Zaktualizowałem wczoraj najnowsze firmware dla TV i tez dupa.

Na dysku ma partycje NTFS a ps3 nie widzi. Więc przez ps3 z zewnetrznego hdd nie da rady.

Ostatnia edycja:

zoltar23

Member
GodFather napisał:
Super widzi plik :) ale pojawil sie kolejny problem... Odrazu powidomilo mnie ze nie czyta kodeka audio... nie wiem czy akurat trafilem na tki film BluRay czy to jest w kazdym taki kodek i nie bede mial mozliwosci ogladania filmow BluRay przez USB :( ale dla pewnosci pytam i prosze o pomoc osoby ktore tego probowaly albo wiedza jaki jest sposob na ogladanie filmow BluRay przez USB
Wiesz dlaczego ten temat ma około 200stron?? Nie idź na łatwizne tylko poszukaj odpowiedzi na swoje pytanie kilka postów wcześniej. Jest to opisane już kilkanaście razy!

PS.
to nie BluRay tylko plik mkv

Do góry