Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

Samsung1975

New member
Czyli wchodzisz do Media Play, idziesz do Setup i na opcje Remove Safely, naciskasz ta opcje i wtedy ci wyskakuje ze nie mozesz odlaczyc pen driva ?

Bo u mnie wlasnie tak bylo, wtedy pokazywal mi sie ten komunikat. Tez sie na forum pytalem ale nikt nie wiedzial. Wgralem soft nowy (1009) i teraz mam komunikat ze mozna odlaczyc bezpiecznie.

Cos z softem chyba masz nie tak, bo nie wyglada to na usterke techniczna (skoro u mnie to mozna bylo poprawic softem).

Nie wiem co ci doradzic. Moze jakos zresetowac caly soft telewizora i wgrac wszystko od poczatku. Jest chyba taka mozliwosc.

lexo

New member
Przymierzam się do tego modelu 46. Powiedźcie, dziś porównywałem obraz z 650 do 620. 650 rzeczywiście lepsza czerń ale odniosłem wrażenie, że słabszy trochę kontrast czarnego na czarnym. Ktoś zauważył podobnie czy wydawało mi się tylko a może źle interpretuję zmysły?:)

p.s. Obecnie moje poszukiwania tv do 5000 46 cali, full hd i 100hz stanęły na 46b650. Macie jeszcze jakieś pomysły co by można wziąść pod uwagę?

Ostatnia edycja:

kowal801

New member
Bez reklam
No właśnie a propo nowego softu, widzę ,że na stronie Samsunga pojawiła się nowa wersja oprogramowania ver.T-CHL7DEUC-1010.1 , testował już to ktoś ?

Ostatnia edycja:

leszcz-yk

Member
Miałem Ci wysłać na priv, żeby nie robić obciachu ale ... że jesteś przemądrzały....

allen napisał:
Ze 120 stron tematu przeczytałem w przeciągu dwóch tygodni około 80 więc nie wmawiaj mi ...
.. wiec nie pie**ol głupot bo na 9tej stronie Qurczaq80 udzielił odpowiedzi czy czytane są pliki mkv o dużym rozmiarze.
Nawet nie pisz, że zajęło Ci to 2 tygodnie bo WSTYD, to się czyta 2-4 godziny ale Ty przecież nie będziesz tracił czasu na szukanie, nie? Zadasz pytanie jak wielu innych - a reszta będzie to musiała "przeglądać" tracąc czas - reszta czyli SETKI innych użytkowników, Panie Egoisto.

allen napisał:
Nie wiem czym się różni jedno od drugiego ..... <ciach> WOW, przepraszam szefie, że uraziłem nie nazywając, rzeczy po imieniu, następnym razem powinienem ...
Powinieneś znać minimum terminologii jak chcesz się o coś pytać na poziomie. Oraz znać język polski albo cofnąć się do szkoły.

allen napisał:
Od zadawania pytań i odpowiedzi jest to forum więc mogę pytać o co tylko chcę.
Pomyłka - forum służy do DYSKUSJI na konkretny temat. Mogą Ci udzielić odpowiedzi ale nie muszą bo to nie HELPDESK.
Niestety nie wyobrażaj sobie, że "fachowcy" od TV/komputerów siedzą tu dla Ciebie i specjalnie czekają na Twoje pytania... odpowiedzą Ci jak będą mieli chwilę czasu i ochotę. NIC od nich nie OCZEKUJESZ bo im np. nie płacisz. Więc doceń to, że chcą Ci pomóc i postaraj się o minimum dobrej woli, żeby Twoje pytania były dobrze zrozumiane i nie brzmiały arogancko.

PS: Chłopa szukaj u siebie w rodzinie.

leszcz-yk

Member
Firmware działa (upgrade na 1010 z 1008 ). Nie pousuwał mi ustawień.
Ale nie widzę, żeby zbyt dużo pozmieniali ;/

Ostatnia edycja:

kurczak80

New member
Czy wgranie tego najnowszego firmware usuwa kanały analogowe z kablówki jak w poprzednich wersjach i wszystko od nowa trzeba ustawiać czy może to już poprawili?

kwasior21

New member
Czy ten nowy soft jest PL czy tylko English? Jesli zauwazycie jakies zmiany to prosze dajcie znac. Nie wiem czy warto sie z tym bawic :/

Pozdro.

sq9gk

New member
Mam pytanie, zadałem go w wątku o B550 ale tutaj jest Was więcej. Czy mozna powiększyć napisy w filmach (ponad te standardowe maly, standardowy, duży). Może jakoś w menu servisowym?

kurczak80

New member
rucik14 napisał:
Wgrałem wersję 1010 i nadal nic
Z tego co pamiętam to na firmware 1008 tez miałem problem z bezpiecznym odłączaniem. Nie sprawdzę bo mój tv dalej w serwisie :twisted:. Ale chyba to zależy od pendrajwa ktoś tu pisał chyba na forum że z 4gb problemów nie miał a z 8gb były. Zresztą co za różnica ja i tak odpinałem pena bez tej opcji. Jak dostane nowy telewizor to sprawdzę czy działa to z zewnętrznym dyskiem.

Edit: leszcz-yk nie wczuwaj się tak niektórzy nie wiedzą co to goole.pl i wyszukiwarka forumowa. I tak się nie nauczą i będą zadawać bezsensowne pytania na które odpowiedź już była kilkakrotnie. Szkoda czasu na kłótnie.

Ostatnia edycja:

totmes526

New member
650, 651, 653

dagie napisał:
Te modele nie różnią się niczym oprócz wyglądu. Gdybyś się bardziej wysilił to znalazłbyś odpowiedź np. tutaj:
http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/965150-samsung-b650-owners-thread.html

albo tutaj:
http://www.samsung.com/pl/consumer/...up=televisions&type=televisions&subtype=lcdtv
różnią się, różnią
- rozmiarami
- ilością Euro złączy
- i chyba posiadaniem lub nie wejścia słuchawkowego
tyle przynajmniej różnic wynika z porównania powyższych modeli na stronie Euro RTV AGD
może ktoś jeszcze coś dopisze na podstawie rzeczywistych obserwacji w/w modeli, ja tej możliwości nie mam

Ostatnia edycja:

dagie

New member
totmes526 napisał:
różnią się, różnią
- rozmiarami
- ilością Euro złączy
- i chyba posiadaniem lub nie wejścia słuchawkowego
tyle przynajmniej różnic wynika z porównania powyższych modeli na stronie Euro RTV AGD
może ktoś jeszcze coś dopisze na podstawie rzeczywistych obserwacji w/w modeli, ja tej możliwości nie mam

No zgadza się - model 32" jest mniejszy od 46".
Ilość eurozłączy jest taka sama - 2 szt.

Strona Euro RTV AGD jest tak samo wiarygodna jak sprzedawcy tam pracujący.

Dziwi mnie, że najwięcej zwykle do powiedzenia mają ci, którzy mają najmniejsze pojęcie o temacie.

kwasior21

New member
Dobra dobra ale panowie i panie, znow walkowany jest ten sam wateka a tu ludzie czekaja na opinie o nowym firmware, czy warto i co zmienia.
Jesli chodzi o pracownikow takich sklepow jak Euro to baaardzo trudno trafic na sprzedawce, ktory posiada wieksza wiedze na temat danego modelu niz tylko potrafi przeczytac specyfikacje z karteczki. Kazdy internauta , ktory poczyta o interesujacym go sprzecie wie wiecej niz sprzedawcy :/ Zenada....

Pozdro.

Cechy

New member
Cześć, proszę ile jest w mediaexpert LE55B650 ponieważ jutro bez podatku VAT? Jest to mniej lub bardziej 7500zl? Dziękuję bardzo.

Wormsik

New member
kowal801 napisał:
No właśnie a propo nowego softu, widzę ,że na stronie Samsunga pojawiła się nowa wersja oprogramowania ver.T-CHL7DEUC-1010.1 , testował już to ktoś ?

Zgrałem, zainstalowałem i różnicy żadnej nie widzę.
Czy ktoś z Was wie dlaczego po DLNA nie przewija filmow (wiekszości) a po USB przewija ?

Ostatnia edycja:
Do góry