DLNA - doświadczenia i problemy
Witam, TV jakie jest każdy widzi - IMO najciekawszym rozwiązaniem technologicznym jest w nim DLNA - moje doświadczenia:
PC Share Manager.
Na starcie podryzł mi się ze sterownikami od komórki (wirtualny dysk- ciekawe czego tam szukał...) Udostępnianie zawartości trwało godzinę ! Po czym serwer się wywalił. Straciłem trochę czasu na bezskuteczne próby uruchmienia i dałem sobie z tym spokój... Płytka świetnie spisuje się za to jako podstawka pod kubek - polecam !
Zaistalowałem Fuppes. Instalacja szybka i bezbolesna. Udostępnianie też prawie bezproblemowe. Gorzej z działaniem:
Filmy - chodzą wszystkie, ale nie mogę ich zatrzymać
Muzyka - chodzi co drugi album - nie wiem o co chodzi - dll z lame dorzuciłem jak pisało w readme. Ale te co chodza - super funkcjonalność.
Podoba mi się że odtwarza pliki flac - mam ich coraz więcej
Zdjecia - wyświetla na środku ekranu i nie powieksza automagicznie...
Na razie dopiero udało mi się odpalić ustrojstwo ale już mi się podoba.
Ten programik ma spore możliwości - kombinuję z użyciem transkodowania i filtru VOBSUB co powinno umożliwić oglądanie filmów z napisami !
Jak dojdę ze wszystkim pokuszę się o postawienie dedykowanego serwera UPnP Home Media
Ale w takich okolicznościach przydał by się jeszcze jakiś software'owy klient na kompa...
Poza tym może jeszcze coś a'la NEXON do kuchni
Czy ktoś może opisać swoje doświadczenia z DLNA ?