Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

maxis69

New member
Pierwsze HD 4850 nie miały hdmi były przejściówki dołączone dvi-hdmi i jak oryginalną przejściówką był podpięty pod hdmi tv to dźwięk był.

I tak właśnie jest są dwa wyjścia DVI i do jednego z nich mam podpięty kabel DVI(24 Pin) i z drugiej strony HDMI. W panelu sterowania/dźwięki pojawiło się Realtek Digital Output i po tym sądziłem że dźwięk powinien pójść. Sterowniki zainstalowałem najnowsze. Maże coś w TV trzeba pogrzebać?

tatra1111

New member
I tak właśnie jest są dwa wyjścia DVI i do jednego z nich mam podpięty kabel DVI(24 Pin) i z drugiej strony HDMI. W panelu sterowania/dźwięki pojawiło się Realtek Digital Output i po tym sądziłem że dźwięk powinien pójść. Sterowniki zainstalowałem najnowsze. Maże coś w TV trzeba pogrzebać?

Powiedz czy masz przejściówkę? bo s tego co piszesz wnoszę :) ,że masz kabel dvi-hdmi i prawdopodobnie przez to ci to nie działa. Jaki masz system? powinien ci się pojawić dodatkowy kontroler dźwięku Ati HD audio a nie żaden realatek. Masz najnowsze sterowniki?

Się mi przypomniało jeżeli masz xp to dodatkowe sterowniki trzeba zainstalować.

Ostatnia edycja:

Polit

New member
Panowie, dlaczego taki film nie chce wystartować?

Kod:
Matroska: 7,94 GB, 2h 58 min.5.993 Kb/s, 1280*544 (2,35:1), przy 23,976 kl/s, AVC (High@L5.1) (CABAC / 8 Ref Frames)Angielski, 384 Kb/s, 48,0 KHz, 16 bitów, 6 kanałów, AC-3Angielski, UTF-8Szwedzki, UTF-8Duński, UTF-8Fiński, UTF-8Norweski, UTF-8

Przez te zintegrowane napisy?

interaktiv

New member
Panowie, dlaczego taki film nie chce wystartować?

Kod:
Matroska: 7,94 GB, 2h 58 min.5.993 Kb/s, 1280*544 (2,35:1), przy 23,976 kl/s, AVC (High@L5.1) (CABAC / 8 Ref Frames)Angielski, 384 Kb/s, 48,0 KHz, 16 bitów, 6 kanałów, AC-3Angielski, UTF-8Szwedzki, UTF-8Duński, UTF-8Fiński, UTF-8Norweski, UTF-8
Przez te zintegrowane napisy?

Zintegrowane napisy są przez telewizor ignorowane tak samo jak dodatkowe ścieżki dźwiękowe (odczytuje tylko ścieżkę nr1), problemem jest profil
AVC (High@L5.1) telewizor obsługuje tylko do 4.1, więc musisz przekonwertować film.

maxis69

New member
Powiedz czy masz przejściówkę? bo s tego co piszesz wnoszę :) ,że masz kabel dvi-hdmi i prawdopodobnie przez to ci to nie działa. Jaki masz system? powinien ci się pojawić dodatkowy kontroler dźwięku Ati HD audio a nie żaden realatek. Masz najnowsze sterowniki?

Się mi przypomniało jeżeli masz xp to dodatkowe sterowniki trzeba zainstalować.

Mój system to Windows7 , sterowniki najnowsze,przejściówki nie mam kabel DVI->HDMI.

whiteman

Member
Mój system to Windows7 , sterowniki najnowsze,przejściówki nie mam kabel DVI->HDMI.
W Viscie i W7 pewnie też, należy kliknąć prawym przyciskiem myszy na ikone głośniczka w prawym dolnym rogu => Urzadzenia do odtwarzania
Tam powinno byc kilka mozliwosci do wyboru glosniki, sluchawki jesli masz podlaczone i ATI-HDMI Audio czy jakos tak. Zaznaczasz to i ustawiasz jako domyslne. W tym momencie powinien byc dzwiek na TV, tracimy dzwiek na innym zrodle.
U mnie nie ma z tym problemu a mam HD4850 i Viste ultimate.

Pozdrawiam

eMHz

New member
Dokładnie jak poniżej przede wszystkim DVI-D czyli 24+1 pyzatym w przypadku przejściówki koniecznie ta oryginalna ATI (szara) +ustawienia w windzie i doinstalowany dodatkowy sterownik dźwięku ATI (zazwyczaj przy samej grafice sie go nie instaluje).

misiakrp

New member
"DZIĘKI" panowie sami sobie "ała" robicie zaśmiecając temat problemami z karta graficzną
a później nic nie możecie poszukać albo nie chce wam sie czytać 619 stron gdzie z tego moze polowa dotyczy tematu a reszta to problemy które powinny być w innym miejscu !!!
proszę przenieś sie z problemem na inne forum albo wątek ten dotyczy Samsunga i serii B650
dla przypomnienia :
Temat: Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

gdzie jest admin/moderator ??:(

ScreenCap OSDcap

Aby aktywować funkcję należy wcisnąć klawisz PRE_CH a następnie: Aby zrzucić ekranAby skonfigurować
  • 0 - przechwytywanie automatycznie wybranego bufora nakładki OSG

• 1 - włączenie skalowania (komunikat TV oznacza włączenie, zaś DVD = wyłączenie)

• 8 - przechwyt pierwszego bufora nakładki OSG

• 2 - włączenie kanału alfa (tylko OSG; TV = wł, DVD = wył)

• 9 - przechwyt całej ramki bufora (zalecane)

• 3 - zmiana formatu obrazu (TV = bmp, DVD = png)
K

chodzi o jednoczesne wciśnięcie czy energiczne najpierw pre_ch a później np 8
qrde coś mi nie działa czy potrzeba jest na starcie konfiguracji ?
czy obraz z hdmi (n-ka) też przechwyci ?

reaper7

New member
@misiakrp - chodzi o kolejne wciśnięcie...spokojnie i bez nerwów :)
Najpierw PRE_CH a potem np 9
Sprawdź w pliku konfiguracyjnym ścieżkę zapisu bo chyba jest SDA1 a u mnie np pen zawsze jest SDA

cypisek_xl

Member
Bez reklam
Obsługa DTS dostępna będzie jako aplikacja uruchamiana z menu Content Library. Od admina SamyGO wiem, że nie radzi sobie z obsługą 7. kanałów dźwięku oraz czasami dźwięk jest zaszumiony.

Nie pozostaje nic innego jak czekać - Samsung NetSurf | Lista aplikacji.

Przypominam że plik SamyGO DCA 0.1.zip jest już dostępny.
Moja pierwsza próba:

X-Men.Origins.Wolverine.720p.BluRay.x264-METiS.MKV

Video: MPEG4 Video (H264) 1280x544 23.98fps [Video]
Audio: DTS 48000Hz 6ch [Audio]

Dźwięk jest! :eek:k:

kwasior21

New member
Przypominam że plik SamyGO DCA 0.1.zip jest już dostępny.
Moja pierwsza próba:

X-Men.Origins.Wolverine.720p.BluRay.x264-METiS.MKV

Video: MPEG4 Video (H264) 1280x544 23.98fps [Video]
Audio: DTS 48000Hz 6ch [Audio]

Dźwięk jest! :eek:k:

Cos nie bardzo to smiga:/ No chyba ze robie cos zle.
Soft 2005 , restartuje tv i lipa, progz wgrany i uruchamiany z tv.

Pozdro.

Eleonor

Member
potwierdzam działa ....

moze mozna byłoby jakoś zrobic by uruchamiało sie to razem z włączeniem TV ? ktoś wie co by trzeba zrobic ? ew jakos mozna do firmware dodac ?

pozdrawiam

Do góry