Geo650 emulatorek dziala pieknie.
dzwiek jest tylko troche opozniony, ale o tym pisales na forum atari.
wspominales tez o problemie wyjscie z programu, ale chyba to naprawiles bo wcisniecie F9 pozwala na powrot do menu TV.
Czy dalo by sie zrobic, aby ekran nie byc skalowany do 16:9 i zeby piksele byly powiekszane x2 x3 x4 .... bez overlaya.
czy emulator obsluguje pada ?
A sa w planach jakies inne emulatory? (c64, ZXspectrum, Amiga)
Moim zdaniem przycinajacy sie obraz trybie 100hz jest wynikiem zbyt wysokiego grzania sie procesora jak kazdy wie im wyzsza temperatua procesora tym mniejsza jego wydajnoscOdwalilem numer w moim LE32B650- juz ktos wspominal o tym ze obraz sie czetso przycina, szczegolnie jak sie oglada mecze pilki noznej to widac tzw. interlace
Moim zdaniem przycinajacy sie obraz trybie 100hz jest wynikiem zbyt wysokiego grzania sie procesora jak kazdy wie im wyzsza temperatua procesora tym mniejsza jego wydajnosc
przeciez tam nie ma nawet najmniejszego radiatora ktory odprowadzal by cieplo
tak wiec chyba warto by bylo sprobowac jakies zalozyc na glowne procki w tv moze to cos pomoze![]()
Temperatura procesora jest proporcjonalna do jego czestotliosci. Czym wieksza czestotliowśc, tym bardziej się układ grzeje. W momencie gdy temperatura jest za wysoka procesor zazwyczaj sie zawiesza. Jest mało prawdopodobne, żeby zaczął się przycinac. Moim zdaniem to zjawisko może świadczyc (ale w cale nie musi), że procek jest po prostu za słaby do wyznaczonego mu zadania. Mocniejsze schłodzenie nic tu nie pomoże, chyba że istnieje możliwośc zmiany taktowania procesora na większe.jak kazdy wie im wyzsza temperatua procesora tym mniejsza jego wydajnosc
Nie sądze aby po wpisaniu wartości o których piszesz wrócił wpis SUCCES, wynik ten osiągalny jestW nocy sie bawilem dosyc dlugo tv bo spac mi to nie dawalo - recznie ustawilem wartosci AV calibration i juz obraz jest w miare jesli chodzi o kontrast i jasnosc ale wciaz czekam az ktos przysle mi swoje warttosci gdy ma AV CALIBRATION SUCCES. A odnosnie drgan to zauwazylem jedna rzecz na koncu jakiegos filmu jak napisy koncowe lecialy. Wszedlem wtedy w ustawienia uzytkownika 100Hz i zauwazylem ze jak sie na maksa lub w poblizu ustawi redukcje skokow jest ok - ale tylko wtedy gdy jestesmy w menu redukcji skokow bo jak ustawimy nawet na 10 i wyjdziemy tylko poziom wstecz to sa skoki mimo iz w redukcji jest juz max. Moze mam uklad za to zwalony ?
Niestety wsparcie techniczne w kwestii oprogramowania dla serii B już się właściwie skończyło ze strony producenta.
Nie sądze aby po wpisaniu wartości o których piszesz wrócił wpis SUCCES, wynik ten osiągalny jest
po podaniu odpowiedniego sygnału na złącze serwisowe i wybraniu opcji test, jeśli wszystko będzie ok,
pojawi się status SUCCES. Ja u siebie zrobiłem taki myk całkiem nieświadomie ze złączem HDMI,
teraz tam widnieje status FAILTURE ale nie wystąpiły z tego powodu żadne problemy.
Udalo mi sie skalibrowac i jest duza roznica miedzy moimi manualnymi nastawami a tym co automat zrobil. caly czas mnie meczy jednak efekt drgan na ekranie. Nie wystepuje on tylko przy scenach dynamicznych lecz caly czas. Dodatkowo przy dynamicznych jest takie zacinanie sie obrazu. Ogladam tv za pomoca analogowej kablowki i moze problem tkwi u nadawcy a nie u mnie. Na sczecie kolezanka wczoraj okazalo sie ze kolezanka ma identyczny tv i bede probowac porownac obrazy przy wykorzystaniu filmu na dvd podlaczonego za pomoca tradycyjnych chinch-y na takich samych ustawieniach.
to znaczy że juz nie będzie kolejnej wersji oprogramowania ?? ta felerna wersja 3000 mnie wkurza żałuje że ją zaktualizowałm
Gdybyś poczytał wcześniej forum to byś się doczytał że nie należy grzebać w menu serwisowym bez powodu( między innymi utrata gwarancji)teraz to możesz liczyć że pomoże Ci ktoś z grzebiących w menu ,jeśli wejdzie tam gdzie ty.Nie popełnij jeszcze raz tego samego błędu i nie grzeb w telewizorku koleżanki.(najwyżej w jej ......)
Wczesniej mialem szarpanie obrazu dlatego wszedlem do menu serwisowego. Usunalem wpisy w menu serwisowym o logowaniu sie wiec nikt nie wie ze tam wchodzilemTo co sam popsulem juz naprawione i to wazne. Ale odnosnie szarpania to chyba padl uklad odpowiedzialny za 100 hz i dlatego jest jak jest - bede reklamowac.