A czy na TV uruchomiles serwer FTP poprzez SamyGO Control Center
Ja odbieram DVB-T z Raszyna z podobnej odległości i jest OK. Przez kilkanaście pierwszych dni po przejściu na 58 kanał było kiepsko, zacięcia obrazu, pikseloza a nawet restart TV, ale później coś chyba poprawili i jest OK.odbieram DVB-T z Warszawy-RASZYN ok 35km od nadajnika,
od czasu przejścia z 48kanału na 58kanał (tj gdzieś listopad 2009) od czasu do czasu pixeloza i zacięcia w obrazie i dźwięku, raz jest lepiej raz gorzej
Tak, w dodatku będziesz mógł przewijać filmy...mam rozumieć ze jak odpale serwer samby na dysku i na tv bede mogl obejrzeć film w mkv bo film bedzie obrabiany juz przez tv a nie jak w przypadku dlna przez dysk ?
C650 w niczym nie ustępuje staremu B650, a jest nawet lepszy, no chyba że chcesz używać aplikacji SamyGo, to wtedy lipa. Na twoim miejscu brałbym C650.Witam, przymierzam się do zakupu pierwszego TV do nowego domu. Mój wybór to LE46B650 lub C650. Model pierwszy jako starszy jest coraz trudniej dostępny, poradźcie mi więc, czy model nowszy mu w niczym nie ustępuje i bez problemu jest w stanie go zastąpić. TV do salonu, do n-ki i filmów z DVD Na telewizor mam około 3.500 zł.
Witam, przymierzam się do zakupu pierwszego TV do nowego domu. Mój wybór to LE46B650 lub C650. Model pierwszy jako starszy jest coraz trudniej dostępny, poradźcie mi więc, czy model nowszy mu w niczym nie ustępuje i bez problemu jest w stanie go zastąpić. TV do salonu, do n-ki i filmów z DVD Na telewizor mam około 3.500 zł.
Model LE46B651 jest poza moim zasięgiem cenowym. Na dodatkowym sofcie jak na razie mi nie zależy, TV wykorzystuję do "standardowych" celów, na zabawę nie pozwala mi mój synek, a wieczorami cały czas jest coś do zrobienia, także dodatkowe opcje jeszcze długo nie będą brane pod uwagę. A może i w końcu coś na C650 się pokaże.
Sprawdź ten plik m2ts programem MediaInfo, jeżeli ścieżka dźwiękowa jest w DTS, to niestety nie usłyszysz dźwięku. A to że czsami nie chce odtwarzać jakiegoś pliku za pierwszym razem, to się nie przejmuj. U mnie tez tak jest, przy odtwarzaniu filmów w szczególności jak siec domowa jest obciążona, albo sąsiad za ścianą odgrzewa obiad w swojej przedpotopowej mikrofalówce.Witam wszystkich posiadaczy samsungów serii B650.
Dzięki za pomoc, od 2 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem LE40B650, fabrycznie z softem 3000.2.
Przez ten czas zauważyłem kilka rzeczy, mianowicie:
pliki mp3: czasami TV nie odtwarza i pokazuje że nieznany typ pliku, przchodzimy na następną mp3 (ją już odtwarza) wracamy do poprzedniej i już idzie. - ktoś zauważył to samo?
Filmy: wyczytałem tutaj że przez DLNA nie da się przewijać. I rzeczywiście 1szy film nic z tego (a z pena owszem), ale wczoraj odtwarzam filmy (jeden mkv, drugi m2ts) i da się przewijać, tylko w m2ts nie było dźwięku (A/52 - powinien odtwarzać czy nie?).
Witajcie.
Mam pytanie na temat podłączenia LE40B650 do sieci.
Nie chce kupować karty wifi samsunga, jest po prostu za droga. Mam w domu sieć bezprzewodową. Chce to wykorzystać i podłączyć TV za pomocą LAN ale w taki sposób.
Router jeden działa jako acces point, drugi bezprzewodowy chce postawić obok TV i podłączyć z niego siec kablem. Czy taka konfiguracja zda egzamin i czy uda się to zrobić.
Problem jest jeszcze jeden. Na obudowie z tyłu brak jest gniazda LAN w moim tv. To dziwne napisałem w tej sprawie do samsunga, ale oni nie odpowiedzieli. Czy to możliwe, że były wersje bez gniazda LAN, czy też jest ono zaklejone, zasłonięte?? czy ktoś się z tym spotkał? Na tylnym panelu są wszystkie gniazda jak w instrukcji oprócz LAN. Na obudowie w tym miejscu, w zasadzie pod gniazdami jest naklejka z czegoś co przypomina dość twarde ale cienkie tworzywo. Nie mogę wymacać gniazda. Nie wiem czy ono tam jest. Są tam miejsca które odrobinę się uginają, ale nie mam 100% pewności czy to gniazdo, czy miejsca w których są śruby lub inne połączenia, zatrzaski itp. Nie chce pruć tv bez pewności, że coś tam jest...
Witajcie.
Mam pytanie na temat podłączenia LE40B650 do sieci.
Nie chce kupować karty wifi samsunga, jest po prostu za droga. Mam w domu sieć bezprzewodową. Chce to wykorzystać i podłączyć TV za pomocą LAN ale w taki sposób.
Router jeden działa jako acces point, drugi bezprzewodowy chce postawić obok TV i podłączyć z niego siec kablem. Czy taka konfiguracja zda egzamin i czy uda się to zrobić. Problem jest jeszcze jeden. Na obudowie z tyłu brak jest gniazda LAN w moim tv. To dziwne napisałem w tej sprawie do samsunga, ale oni nie odpowiedzieli. Czy to możliwe, że były wersje bez gniazda LAN, czy też jest ono zaklejone, zasłonięte?? czy ktoś się z tym spotkał? Na tylnym panelu są wszystkie gniazda jak w instrukcji oprócz LAN. Na obudowie w tym miejscu, w zasadzie pod gniazdami jest naklejka z czegoś co przypomina dość twarde ale cienkie tworzywo. Nie mogę wymacać gniazda. Nie wiem czy ono tam jest. Są tam miejsca które odrobinę się uginają, ale nie mam 100% pewności czy to gniazdo, czy miejsca w których są śruby lub inne połączenia, zatrzaski itp. Nie chce pruć tv bez pewności, że coś tam jest...
Sprawdź ten plik m2ts programem MediaInfo, jeżeli ścieżka dźwiękowa jest w DTS, to niestety nie usłyszysz dźwięku. A to że czsami nie chce odtwarzać jakiegoś pliku za pierwszym razem, to się nie przejmuj. U mnie tez tak jest, przy odtwarzaniu filmów w szczególności jak siec domowa jest obciążona, albo sąsiad za ścianą odgrzewa obiad w swojej przedpotopowej mikrofalówce.
Musi przetrawić, spróbuj zmienić rozszerzenie pliku z m2ts na mkv, modele C650 podobno łykają bez problemu, no ale są troszkę nowsze.sprawdziłem i strumień audio jest w AC3, 6 kanałów, 640Kb/s, 48kHZ, 16 bit - czy takiego formatu TV nie przetrawi (dość duży bitrate)?
Jakoś będzie działać, ale 802.11g to trochę mało. Filmy HD będą ciąć niemiłosiernie. Chyba że masz dwa routery "n" ale to już taniej Ci będzie kupić jednak ten adapter Samsunga, ewentualnie dograć sobie sterowniki SamyGO i kupić (co nie jest łatwe) którąś z tańszych obsługiwanych kart. Tak szczerze to zastanów się czy jednak nie pociągnąć odpowiedniego koloru (żeby się na ścianie nie wyróżniał) kabla i tyle.
Nikt Ci nie powie, czy tam jest gniazdo. Skoro jest zaślepka to niestety masz dużą szansę go nie mieć. Dziwne, ale możliwe. A jak wygląda menu ekranowe w sekcji Sieć?
N atwoim miejscu od razu wymieniłbym ten TV, tył ma wyglądać tak () towar nie zgodny ze specyfikacją i tyle.Już tu jedna osoba wcześniej pisała o takiej samej sytuacji . Co do dwóch routerów, to ktoś już w tym wątku wspominał, że były problemy PC nie widział TV. Musiałbyś trochę przegrzebać wątek.