Witajcie.
Mam pytanie na temat podłączenia LE40B650 do sieci.
Nie chce kupować karty wifi samsunga, jest po prostu za droga. Mam w domu sieć bezprzewodową. Chce to wykorzystać i podłączyć TV za pomocą LAN ale w taki sposób.
Router jeden działa jako acces point, drugi bezprzewodowy chce postawić obok TV i podłączyć z niego siec kablem. Czy taka konfiguracja zda egzamin i czy uda się to zrobić. Problem jest jeszcze jeden. Na obudowie z tyłu brak jest gniazda LAN w moim tv. To dziwne napisałem w tej sprawie do samsunga, ale oni nie odpowiedzieli. Czy to możliwe, że były wersje bez gniazda LAN, czy też jest ono zaklejone, zasłonięte?? czy ktoś się z tym spotkał? Na tylnym panelu są wszystkie gniazda jak w instrukcji oprócz LAN. Na obudowie w tym miejscu, w zasadzie pod gniazdami jest naklejka z czegoś co przypomina dość twarde ale cienkie tworzywo. Nie mogę wymacać gniazda. Nie wiem czy ono tam jest. Są tam miejsca które odrobinę się uginają, ale nie mam 100% pewności czy to gniazdo, czy miejsca w których są śruby lub inne połączenia, zatrzaski itp. Nie chce pruć tv bez pewności, że coś tam jest...