Panowie? Czy ktoś z was już używa tej funkcji PVR2 do nagrywania w TV na poważenie (...) czy to w ogóle się do czegoś nadaje ? .
Przecież to działa idealnie, nie rozumiem, co Ci się nie podoba ?! Po spełnieniu wszystkich warunków (były omawiane na forum) - nie mam najmniejszych problemów z nagraniem dowolnej długości materiału, jakość jest rewelacyjna, nic się nie wiesza, a TV odtwarza nagrane pliki "jak swoje".
Zamiast w Pendriva zainwestowałem na Allegro 99zł w dysk 80GB w obudowie z USB. 80GB to nie 8GB, a i prędkość nieporównywalna - stąd brak problemów. Starcza na ok. 40 godzin nagrywania - a to sporo. Był mały kłopot w XP z formatem dysku 80GB na FAT32, ale da się to zrobić.
Podłączyłem HDD 2,5" pod USBHDD (czyli działa bez osobnego zasilania), uruchamia się od razu z włączeniem TV i używam tego HDD akurat właśnie do nagrywania. Żadnych problemów, nieograniczona przestrzeń czasowa, chodzi jak złoto. Do tego dioda na dysku sygnalizuje na czerwono proces nagrywania.
Mało tego - możesz oglądać inne programy w trakcie nagrywania innych - zob. wcześniejszy mój post. Czyli jest dobrze - a zanosi się, że będzie jeszcze lepiej
Pozdr.