Na stronie samsung.de pod le40b650 jest dostępny soft 2006.0 jako "all os" z językiem polskim w opisie. Czy ktoś bardziej zorientowany w temacie niż ja mógłby się wypowiedzieć na ten temat? Dzięki i pozdrawiam.
Ja grzebałem jeszcze w:
Settings -> Device -> Type = Samsung TV (DLNA, 16:9, 1920x1080)
Settings -> Server -> Use PnP
i
Server -> Dodałem połaczenie lokalne (teoretycznie bez dodawania jest "allowew all" ale ja podałem wprost)
Server -> Allowed client device -> Search i dodaj co potrzebujesz.
Mnie początkowo znajdowały tylko 3 razy samego kompa. Jako:
WMS (nazwa_kompa) : WmsCoreConnect ....
Windows/.... DLNADOC/1.50 ....
Windows/.... DLNADOC/1.00 ...
Dopiero jak dodałem wyjątek i się trochę pobawiłem tym co powyżej to się pojawiło jeszcze do wyboru:
SamsungWiseLinkPro/1.0
jeszcze raz mój komp jako: WMS (nazwa_kompa)
Mozilla/.... (drugi kom co mam w domu)
Cześć wszystkim.
Zauważyłem, że pojawił się w polskich sklepach w sprzedaży moduł Neotion Pocket Recoder do cyfrowego nagrywania z TV na karty SD, przez wejscie CI+.
Czy ktoś już sprawdzał czy to działa z naszymi TV B650-B651? Na stronie dystrybutora jako kompatybilne w 100% podają tylko telewizory SONY, ale ponoć z naszymi też ma działać.
Dzwoniłem na infolinię Samsunga - powiedzieli, że powinno działać pięknie - ale pewności nie mają.
Jak ktoś sprawdzi - pochwalcie się na forum.
Pozdrawiam wszystkich!
Witam.
Jestem posiadaczem tv le40b650 i chyba wysiadło mi wejście komponentowe w tym cudzie.
Mam pod to wejście podłączonego xbox-a i problem polega na tym ,że nie mam dźwięku na głośnikach tv. Podłączałem pod to wejście dvd i dźwięku nie ma, więc to nie wina kabla. Resetowałem ustawienia i też lipa.
Macie chłopaki jakieś sugestie, czy pozostaje serwis?
niestety w modelach kompatybilnych wymienili samsunga t2p a nie t2w wiec nie wiadomo czy bedzie to dzialalo na naszych polskich samsungachModuł ten był testowany w jednym z numerów SATKurier, wg tego testu działał bardzo dobrze ale nie była to chyba funkcja PVR tylko TimeShift.
podrzucę Ci małe info na temat połączenia component :
"połączenie Componentowe inaczej YUV, YCbCr lub YPbPr. Obraz przesyłany jest za pomocą 3 żył:
- Y – jasność (luminancja)
- U – nasycenie
- V – odcień
Dwie ostatnie tworzą razem chrominancje. Kabel Component przenosi tylko obraz."
I wszystko jasne
Po podłączeniu zasilania oraz podłączeniu dysków do kompa przez usb w głośnikach z PC słychać charakterystyczny sygnał informujący że komp wykrył podłączone przez usb urządzenie ale w eksploratorze windows i total commanderze dysków komp nie widzi
Sorki nie jestem całkowitym laikiem ale jak wejść do tej konsoli zarządzania dyskami ?Może tylko litery napędu nie przydzielił automatycznie?
Sprawdź w konsoli zarządzania dyskami czy je widać, jeśli tak to nadaj im tam literkę ręcznie.
Po podłączeniu zasilania oraz podłączeniu dysków do kompa przez usb w głośnikach z PC słychać charakterystyczny sygnał informujący że komp wykrył podłączone przez usb urządzenie ale w eksploratorze windows i total commanderze dysków komp nie widzi, ani tego 80 ani 200 Gb.
Miałem ten sam problem z moim maxtorem, dostał w dupe bo był podłączony do huba usb z zewnętrznym zasilaniem. Wydaję mi się że zewnętrzne dyski twarde nie powinny być podłączane do naszych TV, bo tam ciągle jest napięcie na usb nawet przy bezpiecznym usuwaniu. Jeżeli masz dyski z rodziny seagate, to możesz ze strony producenta ściągnąć programy testujące i naprawiające błędy na dysku. Niestety zazwyczaj kończy sie to utratą danych tak jak w moim przypadku. Można także użyć programu HDD Low Level Format, tylko potem trzeba ustawić na nowo partycję na dysku. Mój maxtor wstał po skanowaniu programami seageta, ale teraz musi być podłączony bezpośrednio pod USB do lapka, żadnych hubów usb. Co ciekawe drugi dysk seagate mam cały czas podłączony przez hub usb i nic się z nim nie dzieje.Po podłączeniu zasilania oraz podłączeniu dysków do kompa przez usb w głośnikach z PC słychać charakterystyczny sygnał informujący że komp wykrył podłączone przez usb urządzenie ale w eksploratorze windows i total commanderze dysków komp nie widzi, ani tego 80 ani 200 Gb. Natomiast TV dyski widzi obydwa i można z nich oglądać wszystkie filmy i zdjęcia na nich się znajdujące. Ciekawe jest to że pendrive`y ( 3 sztuki ) komp widzi normalnie. Miałem już kiedyś taki problem ale robiłem wtedy format i po formacie było OK a teraz znowu ta sama sytuacja a ponowny format raczej na razie nie wchodzi w grę. Czy ktoś z Was spotkał się już z takim problemem i wie jak go rozwiązać w miarę bezboleśnie ?
Życzliwych fachowców proszę o pomoc.
Moje dyski podłączam do kompa bezpośrednio, żadnych hubów nie mam a co do zagrożenia dla TV to chyba nie ma bo zawsze najpierw odłączam zasilanie dysku a dopiero potem go odłączam od TV. Dziwne jest to że wczoraj podłączyłem do kompa ten 80 Gb i dalej niewidoczny ale włączyłem program everest i w nim ten dysk jest widoczny ale pokazuje że ma około 7 GB. Dyski są na 100 % sprawne. Przeszukałem już dziesiątki linków w googlach z takimi problemami niestety nie znalazłem rozwiązania.Miałem ten sam problem z moim maxtorem, dostał w dupe bo był podłączony do huba usb z zewnętrznym zasilaniem. Wydaję mi się że zewnętrzne dyski twarde nie powinny być podłączane do naszych TV, bo tam ciągle jest napięcie na usb nawet przy bezpiecznym usuwaniu.