knodr napisał:czy moze ktos mi odpisać ?
to nie jest forum o grach komputerowych ani o komputerach,
masz za slaba grafe zeby uzywac kabla 'hdmi do grania
knodr napisał:czy moze ktos mi odpisać ?
Dzisiaj rano miałem chwilke żeby przetestować to cudo i sprawa wygląda następująco: Pendrive musi być sformatowany w fat32, rozpakowujemy ściągnięty wcześniej ze strony SamyGo plik SamyGO Extensions [v0.03 Released]. Na pena wystarczy skopiować folder SamyGo który waży ok 7,40Mb. Podłączamy pena do TV, uruchamiamy Content Library, wybieramy USB i pena na którym mamy SamyGo Extensions, wchodzimy do folderu GRY i tam się pokaże SamyGo Extensions. Uruchamiamy i przez kilkanaście sekund na ekranie TV będą się pojawiać kolorowe paski, potem wszystko wraca do normy. Teraz tylko trzeba udostępnić folder na kompie i powinno wszystko działać. W niektórych modelach naszych TV można kopiować zawartość pendriva do pamięci TV, mnie się udało więc SamyGo mogę uruchamiac teraz bezpośrednio z Content Library/GRY z pamięci TV.jufers napisał:Za radą hdmaniac walczę z SamyGO Extensions [v0.03 Released]</b> wytłumaczcie mi proszę jak to rozumieć:
1) "you usb device must be formated with vfat filesystem" - nie wystarczy zwykły fat32? Jakim programem pod Windows formatować na vfat?
2)"...and put the SamyGO directory to usb -> and you know gallery -> game"
czy ściżka na USB powinna wyglądać: SamyGO/gallery/game/zawartość_archiwum ?
P.S. TV z oryginalnym fw.2005
Sorki za lamerskie pytania, ale myślę że odp. przyda się nie tylko mnie.
MiNos napisał:moze mi ktos na PW napisac jak ustawic dokladnie mkvtool ustawic by przekodowac dzwiek dts na inny wielokanalowy format obslugiwany przez tv?
a jesli ktos nie ma chasla do windowsa to co wpisujemy ???pedro_78 napisał:Małe sprostowanie. Z tego co wyczytałem na forum SamyGo, przed skopiowaniem folderu SamyGo na pendriva trzeba uruchomić plik 04_04_samba.init przy pomocy programu notepad++ (nie mylic ze zwykłym notepadem w windowsie) i wpisać nazwę użytkownika (USER) i hasło (PASSWD). Nazwa użytkownika i hasło muszą być takie same jak do logowania do systemu windows. Jeżeli ktoś używa linuxa to musi edytować plik 03_03_nfsmount.init. Oba pliki znajdują się w folderze \SamyGO\etc\init.d\. Poprawcie mnie jeżeli się mylę![]()
To robimy tak żeby było hasło, bez hasła nie będzie działać.pldeczek1 napisał:a jesli ktos nie ma chasla do windowsa to co wpisujemy ???
Witam.Robiłem wszystko jak w opisie ale nie działa tv nic nie widzi żadnych dodatkowych urządzeń a pliki udostępnionepedro_78 napisał:Dzisiaj rano miałem chwilke żeby przetestować to cudo i sprawa wygląda następująco: Pendrive musi być sformatowany w fat32, rozpakowujemy ściągnięty wcześniej ze strony SamyGo plik SamyGO Extensions [v0.03 Released]. Na pena wystarczy skopiować folder SamyGo który waży ok 7,40Mb. Podłączamy pena do TV, uruchamiamy Content Library, wybieramy USB i pena na którym mamy SamyGo Extensions, wchodzimy do folderu GRY i tam się pokaże SamyGo Extensions. Uruchamiamy i przez kilkanaście sekund na ekranie TV będą się pojawiać kolorowe paski, potem wszystko wraca do normy. Teraz tylko trzeba udostępnić folder na kompie i powinno wszystko działać. W niektórych modelach naszych TV można kopiować zawartość pendriva do pamięci TV, mnie się udało więc SamyGo mogę uruchamiac teraz bezpośrednio z Content Library/GRY z pamięci TV.
Sprawa wygląda następująco. Wszystko co wiem na temat SamyGo Extensions przeczytałem na forum SamyGo,w dziale software jest temat o SamyGo Extensions. Drugim źródłem było www wiki com (kropki zamiast przerw). Niestety nie wiem dlaczego nie mogę jeszcze wstawiac linków do stronweteran10 napisał:Witam.Robiłem wszystko jak w opisie ale nie działa tv nic nie widzi żadnych dodatkowych urządzeń a pliki udostępnione
Dzieki za odpowiedz ale już działapedro_78 napisał:Sprawa wygląda następująco. Wszystko co wiem na temat SamyGo Extensions przeczytałem na forum SamyGo,w dziale software jest temat o SamyGo Extensions. Drugim źródłem było www wiki com (kropki zamiast przerw). Niestety nie wiem dlaczego nie mogę jeszcze wstawiac linków do stron, ale jak w wyszukiwarce wiki wpiszecie SamyGo to napewno znajdziecie. Z resztą ten link był podany parę stron wcześniej.
Osobiście temat będę zgłębiał dopiero w czwartek, wtedy mam wolne. Jeżeli natknę się na jakieś problemy to na pewno je opisze.
Póki co tym co nie działa doradziłbym sprawdzić czy jakiś firewall lub antywir nie odrzuca połączeń.
fat32 wystarczy.jufers napisał:1) "you usb device must be formated with vfat filesystem" - nie wystarczy zwykły fat32? Jakim programem pod Windows formatować na vfat?
nie. samy go musi byc w katalogu glownym. czyli to co w archiwum jest w katalogu samygo kopiujesz od razu do glownego katalogu pendrive'ajufers napisał:2)"...and put the SamyGO directory to usb -> and you know gallery -> game" czy ściżka na USB powinna wyglądać: SamyGO/gallery/game/zawartość_archiwum ?
co zrobiles ze zadzialalo w urzadzeniach mam UPNP serwer ale brak jakichkolwiek plikow do odtworzenia ?weteran10 napisał:Dzieki za odpowiedz ale już działa
mam dokladnie ten sam problem co ty miales urzadzenie widzi a nie ma zadnych plikow co zrobiles aby hulalo???jarhen napisał:witam
wyedytowałem i wgrałem pliki z SamyGo na pena, uruchomiłem serwer, TV widzi komputer (wyświetla katalog z nazwą komputera), nie widzi jednak żadnych plików (muzycznych, filmowych), podejrzewam, że problem tkwi w braku udostępnienia plików - które konkretnie katalogi należy udostępnić? win7
pozdr.
pytanie nieaktualne - serwer śmiga)
pozdr.
pldeczek1 napisał:mam dokladnie ten sam problem co ty miales urzadzenie widzi a nie ma zadnych plikow co zrobiles aby hulalo???
pedro_78 napisał:A nie łatwiej by było użyć PopCorn MKV AudioConverter?
MiNos napisał:No dobra juz mam ten program i pytanie czy dobrze ustawiam:
1. aktywna zakladka DTS
- zaznaczone Conwert to DD
- preserve DTS track
- i zaznaczone Clena up... z opcja before
2. aktywna zakladka AAC
- zaznaczone convert aac/sbr i ustawione na ac3, bitrate 256
- zaznaczone convert aac 5.1 tracks, bitrate 448
Czy te ustawienia sa ok?
chcial bym aby po przekodowaniu byl zachowany dzwiek 5.1 odtwarzajac z komputera bedzie dzwiek przestrzenny
pedro_78 napisał:Ja mam we wszystkich zakładkach DTS/VORBIS/AAC zaznaczone AC3 i bitrate 640kbit/s + Maximmize volume. Opcje preserve DTS track mam nie zaznaczoną bo nie potrzebuje dwóch ścieżek dźwiękowych w jednym filmie. Opcja cleanup DTS track zaznaczona na only if requested. Dodatkowo mam zaznaczone re-sample low-sample-rate tracks i handle time-delayed traks.