Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

Kris123456a

New member
Głośniki komputerowe i LE32B650

Witam

Chciałem spytać czy da się podłączyć głośniki komputerowe 5.1 (Creative T5400) do telewizora jak w tytule jeśli tak to w jaki sposób i czy to będzie dzwięk 2.0 czy 5.1 i czy muszę mieć jakiś przełacznik żeby działaly na kompie na przemian z TV

tomaj28

New member
xbox, le40b650,kino

Witam, pewnie dostanę od Was opieprz,że nie przeszukałem odpowiednio forum , ale jakoś nie znalazłem odpowiedzi. Problem mam niby mały ,ale upierdliwy.;)
Xbox do telewizora podłączony kablem hdtv/tv (taki z przełącznikiem) pod component in(obraz w tv igła) ,z telewizora do amplitunera kablem optycznym, i tu zaczynają się schody, mianowicie zero dźwięku. Ma to prawo zadziałać? Czy to może kwestia ustawień w ampli?
Dodam,że przy podłączeniu box-a pod av-in z boku telewizora dźwięk jast w kinie, tylko obraz już nie full hd.
Uprzejmie proszę o rady, i pozdrawiam.

altop

New member
tomaj28 napisał:
Witam, pewnie dostanę od Was opieprz,że nie przeszukałem odpowiednio forum , ale jakoś nie znalazłem odpowiedzi. Problem mam niby mały ,ale upierdliwy.;)
Xbox do telewizora podłączony kablem hdtv/tv (taki z przełącznikiem) pod component in(obraz w tv igła) ,z telewizora do amplitunera kablem optycznym, i tu zaczynają się schody, mianowicie zero dźwięku. Ma to prawo zadziałać? Czy to może kwestia ustawień w ampli?
Dodam,że przy podłączeniu box-a pod av-in z boku telewizora dźwięk jast w kinie, tylko obraz już nie full hd.
Uprzejmie proszę o rady, i pozdrawiam.
Musisz podłączyć kabel optyczny od konsoli do ampli.
Wtyczka tego kabla w konsoli ma z boku wyjście na optyka.

silent22

Member
witam
Poczytałem trochę i nie mogę znaleźć rozwiązania mojego problemu. Pi pierwsze nie mogę zaktualizować firmware, mam tylko jeden folder na pendrive z aktualizacja i wkladam do telewizora i caly czas mi wyskakuje że nie ma oprogramowania na usb. ktoś wie czemu? do tego mam problem z share managerem nie widzi mi go telewizor, widzi mi ps3 media server i z windows media playera a share managera nie widzi, puszczam film z wmp przez dlna i otwiera mi w obraz na pół ekranu nic nie pomaga zmiana trybu obrazu. Mam podłączony telewizor do routera kablem, a laptopa do routera wi-fi.
proszę o pomoc i przepraszam jeśli już gdzieś to było ale przeczytać tyle stron dokładnie jest naprawdę ciężko.
pozdrawiam

luki 1000

New member
Witam!
kupiłem dzisiaj TV 40b650. przeglądnąłem forum i nadal nie wiem kilku rzeczy:
mam zwykły komputer stacjonarny, internet(netia) przez prosty modem USB podpięty do kompa, TV chciałbym podpiąć przez karte sieciową(Enthernet)
1.Czy to jest możliwe aby korzystać z DLNA i internetu(udostępnienie połączenia)?
2.jaki kabel kupić prosty czy skrosowany.
3. jak to skonfigurować

gongi1

New member
luki 1000 napisał:
Witam!
kupiłem dzisiaj TV 40b650. przeglądnąłem forum i nadal nie wiem kilku rzeczy:
mam zwykły komputer stacjonarny, internet(netia) przez prosty modem USB podpięty do kompa, TV chciałbym podpiąć przez karte sieciową(Enthernet)
1.Czy to jest możliwe aby korzystać z DLNA i internetu(udostępnienie połączenia)?
3. jak to skonfigurować
Musisz kupić router.. ps jak mozesz napisz na gg 8770303 mam pare pytan odnosnie tv prosze.

mcold

New member
gongi1 napisał:
Musisz kupić router..
Nieprawda, nie naciągaj ludzi na dodatkowe koszty. Wystarczy kupić skrosowany kabel sieciowy i spiąć TV z kartą ethernet w kompie. Potem ustawiasz udostępnianie połaczenia internetowego przez modem USB, sprawdzasz jaki Ci się nadał adres na kompie (zwykle 192.168.0.1) więc na TV ustawiasz adres 192.168.0.2, wpisujesz tylko jeszcze adres DNSa który udostępnia provider.

weteran10

New member
silent22 napisał:
witam
Poczytałem trochę i nie mogę znaleźć rozwiązania mojego problemu. Pi pierwsze nie mogę zaktualizować firmware, mam tylko jeden folder na pen drive z aktualizacja i wkladam do telewizora i caly czas mi wyskakuje że nie ma oprogramowania na usb. ktoś wie czemu? do tego mam problem z share managerem nie widzi mi go telewizor, widzi mi ps3 media server i z windows media playera a share managera nie widzi, puszczam film z wmp przez dlna i otwiera mi w obraz na pół ekranu nic nie pomaga zmiana trybu obrazu. Mam podłączony telewizor do routera kablem, a laptopa do routera wi-fi.
proszę o pomoc i przepraszam jeśli już gdzieś to było ale przeczytać tyle stron dokładnie jest naprawdę ciężko.
pozdrawiam
Plik musi być rozpakowany tz zainstalowany na pen drive i wtedy to jest kilka plików

sam650

New member
webbrowser

Odgrzewając stare kluchy...
Pryk99 napisał:
pochwal się i ty jak odpaliłeś FIREFOX-a
...podaję, że powoli temat się rozkręca:
allenab650.jpg

hihi
(i nie jest to żadne oszustwo: ta strona została wciągnięta do TV przez gniazdo LAN i wyświetlona - czyli może da się zrobić choć uproszczoną przeglądarkę). Próbował ktoś coś więcej?

tomek_fcb

New member
webpiotr napisał:
chcialem potwierdzić, że WI-FI USB: TP-LINK TL-WN827N działa z naszymi Samsungami :) - wykrywa sieć bezprzewodowa :)
Masz może pojęcie czy będzie działać na modelu B750? Ewentualnie czy jesteś to w stanie jakoś sprawdzić? Byłbym wdzięczny:)

dragon79

Member
luki 1000 napisał:
3. jak to skonfigurować

Ad.1: tak

Ad.2: skrosowany

Ad.3: W Windows XP i nowszych robisz tak: Włączasz udostępnianie połączenia internetowego (tego przez modem USB). System automatycznie konfiguruje kartę sieciową, nadaje jej adres IP 192.168.0.1 oraz włącza serwer DHCP to znaczy, że telewizor automatycznie otrzyma odpowiedni adres IP i inne takie potrzebne numerki ;-). Zasadniczo to powinno wystarczyć. Jeśli nie, to znaczy, że możesz mieć firewalla i trzeba dodatkowo w nim pozwolić na ruch ze stworzonej podsieci lokalnej.
Jeśli chodzi o DLNA to instalujesz odpowiednie oprogramowanie (Samsung PC Share Manager 2.3), włączasz program, wybierasz zasoby do udostępniania, zatwierdzasz, pozwalasz telewizorowi na dostęp do udostępnionych danych i powinno działać (jeśli aplikacja nie widzi telewizora, to sprawdź ustawienia firewalla).

Grzegorz82

New member
Witam, zdecydowałem się an zakup modelu 32B652 i mam taki problem gdyż go nie mogę kupić z braku dostępności a jak jest to w cenie znacznie wyższej niż B650 (np. MM 2449 - 2999), czym to jest spowodowane jak różnica jest tylko w obudowie? Chyba ze o czymś nie wiem to proszę o info.

marklask

New member
hdmaniac napisał:
Mam dokładnie to samo odkąd Samsung coś namieszał.

Miałem dokładnie to samo przy połączeniu via wifi z routerem Linksys WRT54. Problem rozwiązałem przez zmianę kanału na routerze z 6 na 4. Okazało się że po przeskanowaniu sieci większość sieci bezprzewodowych na osiedlu gdzie mieszkam siało w eter właśnie na kanale 6 często ustawianym standardowo przez producenta i nie zmienianym przez użytkowników na inny. Wybrałem kanał 4 bo było na nim najmniej sieci, a te które były, odbierałem z bardzo niskim poziomem sygnału więc praktycznie mało zakłócają mój kanał.

Niestety zmiana kanału nie pomogła. Pomogła natomiast zmiana routera. Sprawdzałem przy odtwarzaniu filmy, że router gubił pakiety danych, dlatego też przełączał się na kolejny film. Teraz na innym routerze pliki mkv (4 GB, 7GB) częściej doczytuje dane, więc aby i tego uniknąć bedę miał 2 rozwiązania: albo zmiana na router i adapter obsługujące technologię n, albo podłączanie kablem sieciowym do routera. Pewnie dopiero wtedy wyeliminuje się częstego pobierania danych przy dużych plikach HD 720p.

Czy u Was takie pliki mkv 720p przy 802.11g też co ok. 2-3 minuty pobiera dane? przez co przerywa się na kilka sekund film?

Do góry