Mroczek55 napisał:
Czy któryś z użytkowników tego modelu może wypowiedzieć się na temat tzw cloudingu? Chodzi mi oto czy występują na matrycy jasne chmurki podczas oglądania w ciemnym pokoju ciemnych scen?
Witam,
Mam nierównomierne podświetlenie matrycy widoczne np. gdy korzystam z pilota z E.MODE przełączanie pomiędzy trybami kino, gra, sport, wyj. Wtedy na ekranie przez 1-2s nic nie ma i widać takie jasne chmurki, jaśniejsze na ciemniejszym tle, rozłożone nierównomiernie na ekranie (np. prawy/lewy róg na dole, śordek na górze i kilka mniejszych). Widać to też gdy ładuje się Content Library.
Nie wiem czy tak powinno być. Czy to nie jest jakaś usterka. Może ktoś się z tym spotkał. Mam 46".
Jednak przy oglądaniu programów gdy jest zupełnie ciemne tło to tego nie widać. Czasami widać przy szarym tle, jak się patrzy w to miejsce gdzie występuje taka chmurka. Bardziej się to objawia w trybie dynamicznym. Przy ustawieniach standardowych mniej widoczne. Generalnie obraz jest b. dobrej jakości.
Dodatkowo pilot ma wg mnie wadę - nie ma bezpośredniego klawisza P.SIZE do zmiany wymiarów obrazu. Trzeba przejść przez klawisz TOOLS. Mam również Samsunga serii 4 (LE26450), którego pilot ma taka funkcję i sprawdza się doskonale.