pierwsze wrażenia
WItam,zakupiłem ostatnio 46A786,moje pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne,obraz jest bardzo dobry,ostry ,nasycony,naturalny,swietne skalowanie sd,hd jest niesamowite,czarny dosłownie jak smoła,ogląda sie go ogólnie z dużą przyjemnością.Oczywiscie trzeba go troche skalibrować,ustawienia podawane na tym forum sa bardzo pomocne i trafione.Sa też minusy,100hz motion plus moim skromnym zdaniem to lipa wielka,obraz robi sie bardzo teatralny,mało naturalny i o dziwo chyba mniej płynny,jesli juz używac tego trybu to na najnizszym ustawieniu i na pewno nie na filmach, ale na szczęście nie ma obowiązku go włączać.Ramka jest podatna na porysowania i trzeba z nią uważać,mi przy czyszszczeniu ekranu płynem antystatycznym sciereczka wyjechała na ramkę i od razu ją zmatowiła(myślę że ta moja wrazliwość minie dość szybko).Jeszcze jedna rzecz która jest dośc denerwujaca to piszczenie(taki dośc wysoki dziwny przydźwięk) który sie pojawia po włączeniu i mija na szczęscie po około 10 minutach.NIe mam pojęcia czym jest to spowodowane,może powinienem pokombinowac z kablami jeszcze.MOże ktoś spotkał sie u siebie z takim zjawiskiem i wie czym to ejst spowodowane albo jak nalezy to zlikwidowac?