Samsung seria 7 - test, opinie, wszystko o serii (LE46A756, LE46A786, LE52A756,40,32)

qazar

Member
Bez reklam
premek111 napisał:
ma ten model i nie narzekam chociaz jak jest bardzo ciemno to jest jakby lekki `smearing`na ciemnych obiektach podczas ruchu
i nie wiem czy to norma

Twój model ma smearing? Z jakich źródeł masz obraz ?

jacolk

New member
Dvd I Video

WITAYCIE,
OD KILKU DNI CIESZĘ SIĘ 46 Z SERI 756 I MAM TYLKO JEDEN ( PEWNIE BANALNY ) PROBLEM , Z KTÓRYM NIE MOGĘ SOBIE PORADZIĆ :
PO PODŁĄCZENIU POPRZEZ TZW. " CZINCZE" DVD lub MAGNETOWIDU NIE MAM KOLORU NA ODTWARZANYM FILMIE. CZY KTÓŚ MOŻE PODPOWIEDZIEĆ DLACZEGO I GDZIE EWENTUALNIE SZUKAĆ ROZWIĄZANIA.
Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRWIAM ALL
JACOLK

P.S.
PRZEWODY SĄ 3 ( 2 AUDIO, 1 VIDEO -WTYKNIĘTE TAM GDZIE TRZEBA ;-) ) , KABEL DOBREJ JAKOŚCI

premek111

Active member
Bez reklam
qazar napisał:
Twój model ma smearing? Z jakich źródeł masz obraz ?
mam kablowke niestety
nie jest to tak bardzo zauwazalne,jedynie okreslone sceny tzn ciemne i szybki ruch.nie wiem czy mam sie martwic.wczesniej mialem Panasonica LX70P i tego zjawiska nie bylo widac
oprocz tego x-box 360 i PS3
pozdrawiam

Ostatnia edycja:

premek111

Active member
Bez reklam
jacolk napisał:
WITAYCIE,
OD KILKU DNI CIESZĘ SIĘ 46 Z SERI 756 I MAM TYLKO JEDEN ( PEWNIE BANALNY ) PROBLEM , Z KTÓRYM NIE MOGĘ SOBIE PORADZIĆ :
PO PODŁĄCZENIU POPRZEZ TZW. " CZINCZE" DVD lub MAGNETOWIDU NIE MAM KOLORU NA ODTWARZANYM FILMIE. CZY KTÓŚ MOŻE PODPOWIEDZIEĆ DLACZEGO I GDZIE EWENTUALNIE SZUKAĆ ROZWIĄZANIA.
Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRWIAM ALL
JACOLK

a probowales przez Eurozlacze podlaczyc ? lub jesli Twoje dvd ma wyjscie component to w taki sposob podlacz

Ostatnia edycja:

donbodzio

New member
Kupno LE46A786 a zamieszanie z MPEG-4

Witam
Z tego co piszecie wynika że ten model nie posiada MPEG-4
Powiedzcie, czy dobrze rozumiem.
Jeżeli będzie do niego podłączony zewnętrzny tuner telewizji cyfrowej - mam ''n'' - to sygnał będzie normalnie odbierany przez tv?
Naczytałem się ostatnio chyba za dużo o zbliżających się zmianach w nadawaniu sygnału i juz zgłupiałem...

Pozdro

Alundro

New member
Pytanie

Witam wszystkich nie posiadam jeszcze w domu żadnego tv LCD więc mam pytanie.Od kilku miesięcy przeglądam różne modele i jestem prawie zdecydowany na Samusnga LE32A756 i to jest maxymalny rozmiar jaki zdołałbym wcisnąć na stolik i nie za duży pokój mam.Nowe modele ciagle wchodzą i stąd moje pytanie czy kupić ten model czy lepiej poczekać do stycznia-lutego i wyjdą nowe modele?Wie ktoś coś może czy Samsung planuje jakąś nową serie?Pozdrawiam.

jacolk

New member
do donbodzio

cześć,
LCD pod "N"-ką działa kozacko !!! i bardzo polecam !!!
szkoda tylko, że mam jeszcze problem z sygnałem z dvd i video

premek111

Active member
Bez reklam
do jacolk
moze tak zrob, ustaw w dvd wyjście RGB a tv powinien sam się przestawić w tryb RGB i dzięki temu będą kolory jak i znaczna poprawa jakości obrazu zarówno w NTSC jak i w PAL

Ostatnia edycja:

premek111

Active member
Bez reklam
do donbodzio
Jeżeli będzie do niego podłączony zewnętrzny tuner telewizji cyfrowej - mam ''n'' - to sygnał będzie normalnie odbierany przez tv? to nie przejmuj sie czy ma MPEG4 czy nie ,w takiej sytuacji to nieistotne

jacolk

New member
Nadal Nie Działa

Dzięki Za Podpowiedź Ale Wszelkie Kombinacje Kablowe Nie Dają Skutku.
Szukam Teraz W Menu Dvd Ale Póki Co Nic Tam Nie Widzę
Pozdr I Dzięki

qazar

Member
Bez reklam
premek111 napisał:
mam kablowke niestety
nie jest to tak bardzo zauwazalne,jedynie okreslone sceny tzn ciemne i szybki ruch.nie wiem czy mam sie martwic.wczesniej mialem Panasonica LX70P i tego zjawiska nie bylo widac
oprocz tego x-box 360 i PS3
pozdrawiam

A masz to zjawisko w grach ?

bonzo

New member
Alundro napisał:
Nowe modele ciagle wchodzą i stąd moje pytanie czy kupić ten model czy lepiej poczekać do stycznia-lutego i wyjdą nowe modele?Wie ktoś coś może czy Samsung planuje jakąś nową serie?Pozdrawiam.

Nowe modele wychodzą 2 razy w roku -zawsze w marcu i we wrześniu. Nowości na marzec są już zapowiedziane, teraz będzie litera B w oznaczeniach zamiast A. Seria 6 zapowiada się ciekawie, ale czy warto czekać?

premek111

Active member
Bez reklam
qazar napisał:
A masz to zjawisko w grach ?
na x-box tego nie zauwazylem (przez component) na PS3 (HDMI) w Burnout Paradise i Gran Turismo 5 zauwazylem lekkie szczegolnie przy granatowym kolorze(przy gwałtownym ruchu kamery) ale np w Motorstorm ktory jest bardzo szybki i dynamiczny nic nie wystepuje
pozrawiam :)

http://www.youtube.com/watch?v=wT1K2xocpfo&feature=related

podobne do tego

Ostatnia edycja:

artur333

New member
co wybrać?

Jestem przed zakupem nowego LCD i zwracam się do Forumowiczów o pomoc odnośnie wielkości telewizora. W grę wchodzą dwa telewizory Samsunga 46" 786 lub większy 52" 856. Sofę mam w odległości 3m od telewizora i nie mogę zdecydować się którą wielkość wybrać. Jeśli chodzi o HD to odległość przy 52" (z tego co czytałem) jest odpowiednia, nie wiem jaka sytuacja będzie przy sygnale ze zwykłych programów satelitarnych (mam n-ke), czy przy tej wielkości i tych gabarytach telewizora oglądanie będzie uciążliwe? A może przesadzam z tymi 52" z odległosci 3m? Nie chcę żałować jak wezmę 46 że nie wziąłem 52. Bardzo proszę o opinie w tej sprawie bo ja jestem w tym temacie zupełnie zielony a nie chcę popełnić błędu. Pozdrawiam Forumowiczów!

qazar

Member
Bez reklam
premek111 napisał:
na x-box tego nie zauwazylem (przez component) na PS3 (HDMI) w Burnout Paradise i Gran Turismo 5 zauwazylem lekkie szczegolnie przy granatowym kolorze(przy gwałtownym ruchu kamery) ale np w Motorstorm ktory jest bardzo szybki i dynamiczny nic nie wystepuje
pozrawiam :)

http://www.youtube.com/watch?v=wT1K2xocpfo&feature=related

podobne do tego

Ech właśnie ten efekt denerwuje mnie w LCD najbardziej i zdziwiony jetem że w samsungu na ledach też jest, bo seria D i W sony też z tym kuleje...

kaspio123

New member
756 czy 786 czy 856 ????

Witam wszystkich. Od pewnego czau śledze to forum i nie wiem jaki telewizor wybrać. Wybór już ograniczyłem do tv 40 calowych samsunga 756, 786 lub 856. Tv będę odbierał z sieci kablowej za pomocą dekodera HD. Ciekawi mnie ten głośniczek surround w modelach 756 i 786 bo w 856 go nie ma. Czy wiatraczek w 786 z czasem nie będzie głośniej pracował? Proszę forumowiczów o pomoc.

premek111

Active member
Bez reklam
qazar napisał:
Ech właśnie ten efekt denerwuje mnie w LCD najbardziej i zdziwiony jetem że w samsungu na ledach też jest, bo seria D i W sony też z tym kuleje...

niestety :( , co zrobic ,nie jest to az tak strasznie dokuczliwe,w Panasie 32 calowym tego nie mialem i moze jestem przeczulony,trzeba sie przyzwyczaic do tego
dzieki za odpowiedz
pozdrawiam :)

Do góry