Owszem ma MPEG-2oraz MPEG-4 oraz super rzecz-DLNA -przsyłanie danych przez sieć.cezary777 napisał:a czy 756 52 cale ma mpeg 4
Posiadam Le52A756 i jest super!!!Nie ma żadnych wiatraków jak niektórzy "znawcy" opisują.Posiada bardzo przydatna funkcję DLNA a obraz z SD jest jednym z najlepszych przy tak dużym formacie.rostan napisał:no to super teraz w takim razie kwestia czy wersja led(786) czy zwykly(756) z bajerami a moze ktos mial porownanie tych 2 lcd??
Kąty są dobre a nawet bardzo dobre-lekko rozjaśniają powyżej 130 stopni (zarówno w pionie jak i w poziomie) ale jest wszystko czytelne i nie zamazane.Nieco irytująca może być ramka ze szkła która lśni kantem pod kątem ok.60-70stopni.Czyli reasumując - kąt super obrazu jest ok.135 stopni (ograniczony lśnieniem ramki) a widzialny bez mała 180st. Mnie to nie przeszkadza a wręcz pomaga ustawić sofe,fotel-jeśli widzę ramkę trzeba bliżej środka...i jakość jest idealna.jtd napisał:Pamietaj ze masz wersje z rurami i one sie moga mniej grzac i wiatraka moze wogole nie byc lub tez jest, tylko ze wolniej chodzi i go nie slychac.. a jak katy u ciebie w ciemnym pomieszczeniu ?
jtd napisał:Ojj cos kolega przesadziles z tymi katami, jak dla mnie te nowe samsungi maja fatalne katy.. ledwo przechyle glowe do gory lub w bok i juz mam sliwke zamiast czerni i to na ledzie
jtd napisał:Ja mam 786 i nie ma MPEGU-4
Nie wiem czy osoby interesujące się tym tematem to plebs i biedota ale skoro ich to interesuje i nie żadko decyduje o wyborze danego modelu to znaczy że jest to istotna informacja. Nie odpowiedziałeś na zadane pytanie czy jesteś pewien że model 786 nie ma tuneru z obsługą MPEG-4?jtd napisał:A co wam tak zalezy na tym MPEG-4? Przeciez to bedzie usluga dla plebsu, biedoty, ktora nie bedzie stac na platformy cyfrowe, cyfrowe kablowki itd. Nic nie ma za darmo, bedzie tam raptem kilka, no maksymalnie kilkanascie podstawowych kanalow cyfrowych typu TVP1,2,polsaty i tvny