StarLuk napisał:Panowie jakie widoczne różnice są miedzy tymi modelami. Czy warto kupić ten LE40A656. Wielkość to dla mnie bez różnicy bo i 37 i 40 mi pasuje, czy warto dołożyć jeżeli jest duzo lepszy obraz w wersj 40 calowej.
Czekam na odp.
piotr'ek napisał:Bo już TV przewidzianych na 10 lat bezawaryjnej pracy nie produkują (TV Elemis wciąż dobrze działa po 14 latach, a Panasonic ojca działa już coraz gorzej, ale ma 18 lat), a nawet jak Ci padnie w 6-tym roku działania to i tak nikt Ci go już nie naprawi bo albo nie będzie części, albo koszty naprawy przewyższą cenę zakupu nowego TV. Biznes musi się kręcić.
GhoustIrex napisał:Żywotność to jedno , a koszty naprawy to całkiem coś innego.
masz racje , trzeba tez pamietac ze firmom tez zalezy na renomie a jesli mieliby produkowac TV na kilka lat to raczej nie bylaby to dobra reklama
Słusznie , dlatego też rynek tv plazmowych się bardzo skurczył a nie widać tego po lcd.premek111 napisał:masz racje , trzeba tez pamietac ze firmom tez zalezy na renomie a jesli mieliby produkowac TV na kilka lat to raczej nie bylaby to dobra reklama
Przy telewizji SD to lepiej sprawują się mniejsze ale 37' a 40' różnica byłaby niezauważalna. Natomiast przy telewizji HD 40' sprawowało by się lepiej. 40' dodatkowo ma szklaną powłokę matrycy (37' jako jedyny w serii 6 ma matową) co sprawia że kolory są bardziej głębokie a czerń jest bardziej czarna (jak w plazmach). No chyba że będziesz miał visa vi telewizorka okno. Wtedy ta szklana powłoka by się nie sprawdziła bo widziałbyś te okno w tv (w takim przypadku wybierz 37').StarLuk napisał:Panowie jakie widoczne różnice są miedzy tymi modelami. Czy warto kupić ten LE40A656. Wielkość to dla mnie bez różnicy bo i 37 i 40 mi pasuje, czy warto dołożyć jeżeli jest duzo lepszy obraz w wersj 40 calowej.
Czekam na odp.
10bit panel od 40'.32' i 37' mają 8bit (32'-napewno).Panowie jakie widoczne różnice są miedzy tymi modelami
jak możesz rozwinąc albo wyjaśnić o co chodzi z tymi bitamiHorhe Ortega napisał:Starluk 10bit panel od 40'.32' i 37' mają 8bit (32'-napewno).
premek111 napisał:trzeba tez pamietac ze firmom tez zalezy na renomie a jesli mieliby produkowac TV na kilka lat to raczej nie bylaby to dobra reklama
Jednak w instrukcji jest napisane: "... zarówno dyski twarde USB jak i koncentratory nie są obsługiwane ...", a ja podpinam przez USB twardy dysk 320 GB.piotr'ek napisał:No wiesz... kwestia jak działa USB to w instrukcji obsługi jest poruszona ...
PRIMAR napisał:Jednak w instrukcji jest napisane: "... zarówno dyski twarde USB jak i koncentratory nie są obsługiwane ...", a ja podpinam przez USB twardy dysk 320 GB.
StarLuk napisał:No właśnie co to jest to 10bit a 8bit co to daje tak naprawde ?
Gdzie znalazłeś takie informacje jaki samsung jest ilo bitowy w zależności od modelu ???apilek napisał:Wszystkie Samsungi z tej serii mają panel o przetwarzaniu 8bit ,a nie 10bit.
W dużym skrócie: wizualna różnica polega na tym że, czym większa wartość bitów przy przetwarzaniu obrazu ,tym płynniejsze i łagodniejsze przejścia pomiędzy odcieniami barw ,oraz kolorami na ekranie, ale nie tylko to.