Kazim11, dobre z tymi 29db, normalnie w normie

, trzebabylo poprosić go aby ci sprawdzil w domu miernikiem, ja bym mu nie wierzył ze akurat 29db bylo. Po drugie 1db chyba juz nie robi roznicy i mowi sie gosciu jaja se robisz, 30 db zle a 29 jest w porządku??. czy ludzkie ucho jest w stanie uslyszec roznice 1db??. Ja na waszym miejscu bym ich nagrywal na kamerce i do telewizji, przynajmniej kase za TV odzyskacie z honorarium

.
Dzon, a ten tekst z LCD to zdobylby glowna nagrode w śmiechu warte, włożyli mi costam do samochodu, u klienta zobaczylem ze to TV, pierwszy raz taki duzy i cienki widze, to musi być LED LCD, ale że w sumie za bardzo nie wiem co to ten LED to nie bedze sie wychylal i powiem LCD a klient moze nie bedzie o nic pytał

. Normalnie chyba bym zaplacil żeby to zobaczyć

.
Moje wyobrażenie o serwisach TV w polsce, pare lat temu bylem w takim, a tam same stare CTR moze po 10 lat mialy, albo i wiecej, wiec co sie dziwić serwisantowi, jak w życiu nie naprawial LCD czy plazmy, szkoleń pewnie tez wielu nie ma, a za 2 flaszki zrobi sobie certyfikat, a potem bedzie starym dobrym i sprawdzonym sposobem bedzie wkladał gąbki do TV, chociaż nawet na to by chhyba nie wpadł.
Dzon a tak dla jaj trzebabylo go zapytać o lampe w środku, może to ona sie przegrzewa

, czy sprawdzil ją

, albo czy kineskop nie jest zepsuty, zaloze sie ze zlapalbys go na czymś z jego fachowej wiedzy.
I tak czytam twoje posty

.
A jeszcze odnosnie migotania, czy aby czasem nie podswietla ci matrycy i zaraz przyciemnia, moze masz akurat takie swiatlo w pokoju, albo nie masz pelnego zacimnienia i probuje autoatycznie dostosowac jasnosc ekranu, mozna to chyba wylaczyć.
A druga sprawa jesli to nie to to po prostu jests wrazliwy na migotanie, to cie chyba mazywa "fosfor lag" czy jakoś tak, moze pomylilem pojecia, ale wlasnie objawia sie to poprzez dostrzeganie migotania, o fachowe zapytanie to do KIKIego on sie na tym zna, po prostu jestes w tych kilku % ludzi którzy to zauważają. Ja migotania nie stwierdzam, czasami tylko mi podswietla lekko matryce i przygasza jak nie potrafi natezenia swiatla zinterpretowac, przewaznie przy zgaszonym świetle w nocy. musze to jakos wylączyć.
A trzecia sprawa to faktycznie moze byc cos w elektronice, ale jak żona tego nie widzi to sklanialbym sie ku temu drugiemu, dobrze przynajmniej że duchów nie widzisz

.