Byłbym na prawdę bardzo ucieszony gdybyście mieli racje. Przyznam-nie obcowałem z tym TV "na dłużej". Mój kontakt z tym tv(650) był ograniczony do kilkunastuu minut i byłem zachwycony obrazem nieskalibrowanym. Od zakupu odwodzi mnie jedynie to co czytałem na avforum-tam recenzja kładzie bardzo mocny, negatywny nacisk na materiał 50hz. Ich niska ocena i brak rekomendacji wynika własnie z tego problemu, tym samym myślałem, że jest to bardzo istotne. Przyznam-chciałbym bardzo aby KIKI lub ktoś inny przetestował ten tv pod kątem "problemu 50Hz". Jestem ciekaw czy to marginalna sprawa czy istotny mankament bo tak jak wcześniej mówiłem-moim zdaniem obraz tej plazmy jest świetny zarówno w subiektywnej ocenie bezwzględnej jak i względnej (porównanie g10, s10).
Czy trzeba odpalić specjalnie DVD testowe to nie wiem: z tego co mi wiadomo to problem występuję na szersza skalę., ale mogę się mylić. Zbadanie tej sprawy jest dla mnie o tyle istotne, że jestem przed zakupem tv. Co do "większości"...większość zachwyca się obrazem g1o-ja nie rozumiem, mówiąc delikatnie, tego fenomenu kompletnie, dla mnie obraz g10 jest średni.
Nie chcę popadać w paranoję, mam świadomość z tego, że kupując sprzęt zawsze jest jakiś kompromis, mam bardzo wrażliwe oko. Nie akceptuję kompromisu w g10 (tragiczne SD, ale w Hd super) i innych, pytanie właśnie jest taki z mojej strony- czy to 50hz to faktycznie problem czy wymysł testerów.
Czy trzeba odpalić specjalnie DVD testowe to nie wiem: z tego co mi wiadomo to problem występuję na szersza skalę., ale mogę się mylić. Zbadanie tej sprawy jest dla mnie o tyle istotne, że jestem przed zakupem tv. Co do "większości"...większość zachwyca się obrazem g1o-ja nie rozumiem, mówiąc delikatnie, tego fenomenu kompletnie, dla mnie obraz g10 jest średni.
Nie chcę popadać w paranoję, mam świadomość z tego, że kupując sprzęt zawsze jest jakiś kompromis, mam bardzo wrażliwe oko. Nie akceptuję kompromisu w g10 (tragiczne SD, ale w Hd super) i innych, pytanie właśnie jest taki z mojej strony- czy to 50hz to faktycznie problem czy wymysł testerów.
Ostatnia edycja: