Witam, nareszcie jestem posiadaczem B650. Długo sie zastanawiałem pomiedzy nim a Panasem s10, ale wybrałem Samsunga. Byłem tak napalony, ze pojechałem po niego pozyczonym busem w nocy z 23/24 i kupiłem go o 01:00 juz w wigilie w makro

.Bałem sie o ciemny obraz, ale chyba sie myliłem. Wszystkie parametry ustawiłem na 50 % i obraz wygląda super, jest wystarczajaco jasny i po pierwszych godzinach jestem nim oczarowany. Telewizor jest z listopada i byl wyprodukowany na Wegrzech. Był fabrycznie nowy, wszystko w foliach, styropianach i co najwazniejsze czas pracy to 0 godz. Teraz mam juz 3 godz

( bałem sie zebym nie dostał jakiejs szt z wystawy sklepowej, ale sie udało ).
Po pierwszej wieczornej "randce" z tv mam jednak watpliwosc, czy aby na pewno nie przesadziłem z rozmiarem.
Czytałem na forach ze mozna przeliczac 10" na 1 m, ja mam 50" i oglądam go z odległosci 5 m i 20 cm., pokój mam 6 na 4. Obraz wydaje mi sie ogromny !!! Żona ogladala wczoraj m jak miłosc i uciekła do starego ctv 21" bo rozbolały ja oczy. Ja sam nic nie mówie, ale tez sie z tak wielkim obrazem dziwnie czuje

.
Powiedzcie prosze z jakiej Wy odległości ogladacie tv, i czy ten szok kiedys minie i sie do tego wielgachnego ekranu przezwyczaje ?
Prosze jeszcze o podpowiedz, jak mozna sprawdzic jaki soft jest wgrany do tv, i czy jak nie bede tych softów aktualizował to strace gwarancje ?? Tv bedzie mi głównie słuzył do ogladania Cyfra + a nie chciałbym stracic ustawien po wgrywaniu nowych softów ( no chyba ze tak sie nie dzieje i ustawienia sie zapamietuja ) ??
Na koniec moje spostrzeżenie po 3 godz uzytkowania.
Bardzo głosno sie włącza i wyłącza tv , słychac taki dziwny trzask, potem jest ok, ale czy tez tak macie ??
Pozdrawiam