Witam,
Od kilku dni posiadam PS50B650, zakupiony w internetowym euro. Panowie co przywieźli wnieśli do domu, wstępnie rozpakowali żebym zobaczył czy TV się zgadza, zapewnili że nówka sztuka prosto od Samsunga, i tak też wyglądało, naklejek żadnych nie było, w menu serwisowym 0 h. Obraz z SD całkiem dobry, spodziewałem się gorszego, a jestem pozytywnie zaskoczony, z odległości 5 m nie widać większej różnicy na C+ między SD a HD. Niepocieszony jestem tylko z jednego faktu - słychać elektronikę, nie jest to bardzo głośne, ale w nocy przy idealnej ciszy jest to całkiem wyraźne bzyczenie/piszczenie, fakt ten uwydatnia pewnie jeszcze to że pokój jest stosunkowo pusty, nie mam jeszcze za dużo mebli i pewnie dźwięk odbija się od pustych ścian. Bzyczenie nie jest słyszalne za każdym razem, nieraz po włączeniu słychać a nieraz nie i obraz (jasny czy ciemny) nie wpływa na ten fakt.
Póki co żadnego X nie widzę na panelu, prędzej może minimalne poziome paski, ale to juz chyba czepianie się z mojej strony.
Jak dla mnie to obraz jest wystarczająco jasny, fakt, że TV stoi z dala od okien, w najciemniejszym miejscu salonu.
Przymierzam się do aktualizacji oprogramowania, w związku z tym mam pytania:
1. Jak sprawdzić jaką mam teraz wersję
2. Czy po ściągnięciu i wgraniu nowego oprogramowania z polskiej strony Samsunga nie zmieni się język, ktoś pisał że teraz ma coś po angielsku i może tego zmienić
Ogólnie jestem zadowolony z zakupu, kolega kupił LCD Philipsa 46” i przyznał, że u mnie obraz z C+ jest lepszy.
Pozdrawiam