> bedrzich:
> ..Biblioteki. Nie mogę ich zainstalować. Pentak 8GB, na nim ściągnięte
> pliki ze strony Samsunga (samorozpakowujące się pliki .exe), i TV
> ich nie widzi: ani oryginalnych, ani katalogów z rozpakowanymi
> plikami, ani ani itd...
Sprawdz czy nie probujesz przypadkiem ladowac contentu w starym formacie. Firmware z 2009r (a moze po prostu cala seria B?) wymaga innego formatu paczek (mimo, ze w obu przypadkach w srodku sa i tak pliki .swf).
Jak poznac? Stary format mial w paczce wylacznie pliki .swf i pakowany byl zwykle do samorozpakowujacego .exe. Nowy ma np. plik "clmeta.dat" z opisem paczki, podkatalog "thumbnail", wersje jezykowe w osobnych podkatalogach i spakowany do .zip.
Co ciekawe, Samsung na swoich stronach ma kompletne pomieszanie z poplataniem. Zeszlo mi chwile, zanim zrozumialem w czym problem. W wersjach dla roznych krajow strona wyglada calkiem inaczej i dostepne sa inne pliki z contentem.
Przyklad "starego" contentu na stronie w wersji UK:
tinyurl.com/ybq4se8
Przyklad "nowego" contentu na stronie w wersji DE:
tinyurl.com/yet59mc
Ten "nowy", sciagniety ze strony w wersji DE dziala na 100% na B650. Rozpakowujesz do dowolnego katalogu i wchodzisz poprzez: Content => USB => [na przyklad] Wellness
Daj znac, czy to bylo to.
pozdr
> ..Biblioteki. Nie mogę ich zainstalować. Pentak 8GB, na nim ściągnięte
> pliki ze strony Samsunga (samorozpakowujące się pliki .exe), i TV
> ich nie widzi: ani oryginalnych, ani katalogów z rozpakowanymi
> plikami, ani ani itd...
Sprawdz czy nie probujesz przypadkiem ladowac contentu w starym formacie. Firmware z 2009r (a moze po prostu cala seria B?) wymaga innego formatu paczek (mimo, ze w obu przypadkach w srodku sa i tak pliki .swf).
Jak poznac? Stary format mial w paczce wylacznie pliki .swf i pakowany byl zwykle do samorozpakowujacego .exe. Nowy ma np. plik "clmeta.dat" z opisem paczki, podkatalog "thumbnail", wersje jezykowe w osobnych podkatalogach i spakowany do .zip.
Co ciekawe, Samsung na swoich stronach ma kompletne pomieszanie z poplataniem. Zeszlo mi chwile, zanim zrozumialem w czym problem. W wersjach dla roznych krajow strona wyglada calkiem inaczej i dostepne sa inne pliki z contentem.
Przyklad "starego" contentu na stronie w wersji UK:
tinyurl.com/ybq4se8
Przyklad "nowego" contentu na stronie w wersji DE:
tinyurl.com/yet59mc
Ten "nowy", sciagniety ze strony w wersji DE dziala na 100% na B650. Rozpakowujesz do dowolnego katalogu i wchodzisz poprzez: Content => USB => [na przyklad] Wellness
Daj znac, czy to bylo to.
pozdr
Ostatnia edycja: