Samsung F6770/F6650

lostaboretos

New member
Witam Panowie,
Zastanawiam się nad zakupem TV 50" f6650 czy f6800
f6650 ma większy CMR 600Hz natomiast F6800 400Hz
A jak z innymi funkcjami?
Z góry dziękuję za pomoc

trek21

Member
Witam,
czy możecie mi napisać jakie zmiany wnosi firmware 1118.2? mam obecnie 1117 i nie wiem czy się opłaca wgrywać. Poza tym czy pendrive można włożyć w dowolne wejście usb?

lostaboretos

New member
tu masz opis różnic
Kolego tdx a podpowiedz, który tv jest nowszy f6650 czy f6800 , który jest mniej awaryjny może jakieś różnice w matrycach (pod kątem jakości obrazu)?To mój pierwszy TV płaski 3d i nie bardzo wiem na co zwrócić uwagę przy zakupie.
Za pomoc z góry dziękuję
pozdrawiam

realpablo

New member
Witam. jak sprawdzic w 55f6770 czy ma matryce samsunga. cos czytalem, ze musi bys jakas literka "R" czy "A" ?. z gory dziekuje

rys1972

New member
Witam mam pytanie .
Posiadam ten tv 40" F6770 Smart 3D LED soft 1118 i pytanie brzmi . Nie widzę w menu - 1 . Czy ma on sygnał podczas włączania i wyłączania tv ? 2. Czy ma podświetlane Logo Samsunga to na dole Tv ?

Dziekuje za odpowiedż

jarmk

New member
Witam.
Jestem posiadaczem 46" F6650. Kupując go nie tak wyobrażałem sobie sterowanie głosem, bo myślałem, że mówi się do telewizora, a nie do pilota..
Przejrzałem ten wątek i głównie toczy się w nim dyskusja o modelu F6770.
W związku z tym chciałbym spytać, czy udało się komuś w jakiś sposób na modelu F6650 uruchomić w jakiś sposób funkcję sterowania głosem i gestami...?

jangra

New member
Witam

Posiadam model f6650 mam zamontowanego pena 16GB sprawdziłem nagrał to co nastawiłem, tylko jak próbuje zgrać listę kanałów to wyskakuje komunikat Brak urządzenia usb. Sprawdź połączenie i spróbuj ponownie.
Jak rozwiązać ten problem i drugie pytanie czy da się edytować listę kanałów satelitarnych w kompie i wgrać ponownie do tv.

Jann

Member
W niedalekiej przyszłości będę zmieniał telewizor - samsunga 40c650, z którego do tej pory jestem bardzo zadowolony. Jeden z lepszych zakupów jakich dokonałem ;) Zastanawiam się nad 46f6770. Czy ten model będzie miał lepszą jakość obrazu albo taką samą? Nie chciałbym wydać ponad 3 tyś kupując gorzej świecący TV, a niestety w sklepie jest to ciężko ocenić. Jak wygląda sytuacja z input lagiem? Dużo gram na xboxie w BF4 :) W c650 w trybie gry było to ok 40 ms z tego co pamiętam.

Jann

Member
Patrzyłem na f700 tylko niestety przekracza mój budżet. Chciałem coś kupić do 3300 zł. Trochę mnie zmartwiłeś, że w nowszym tv będzie gorsza jakość obrazu niż w moim, prawie 4letnim samsungu.

edit:

Pod jakim względem będzie minimalnie gorszy obraz w stosunku do c650?

Ostatnia edycja:

jangra

New member
TDX opisałeś jak wykonać transfer listy kanałów

Pen FAT32
Menu ekranowe > Nadawanie > Ustawienia kanałów > Transfer listy kanał

Na pc można użyć czscmedytor by poukładać kanały

Zamontowany pen 16GB SanDisc, programy mogę nagrywać a jak chcę wysłać listę to mam komunikat Brak urządzenia usb. Sprawdź połączenie i spróbuj ponownie.
Format właściwy test prędkości ok czy musi być jakieś konkretne wejście usb do tego transferu.

Model Samsung F6650

jangra

New member
Dzięki tdx

Nie sądziłem że dopiero mój stary TDK 4GB pozwoli zapisać, zająłem się edycją listy sat.
Jest może szybszy sposób przejścia między listą naziemną a satelitarną poza menu.
Czy są modele TV które mają jedną wspólną listę.

Do góry