PolishFactor
New member
Jak wszystko jest ok to upgread firmwearu nie jest konieczny. Każdy serwisant to powtarza. W wielu przypadkach upgread zamiast logicznie pomóc powodował ,że ludzie skarżą się na problemy, których dotąd nie było. Nie jest więc prawdą ,że każdy musi poprawić to co jest. Często jedno poprawia inne pieprzy. Zasada jak działa dobrze niekoniecznie zmieniaj - jest dość mądra. Jak nie ma listy poprawek i odpowiednich problemów ze sprzętem tam ujętych to rzucanie się w ciemno na każdy upgread to głupota.
Mnie interesuje (bo nie znalazłem informacji) - na jakich matrycach jadą 6000, 7000 i 8000. Czy to 4ms S-IPSy jak z chwalonych starszych serii np.656? Jak tak to boirę po nowym roku w ciemno bo to marzenie każdego posiadacza monitora komputerowego meczącego się na syfiastej TNce.
Generalnie bałbym się bardziej pogorszenia jakości w brzegowym podświetleniu LEDami tylko przy większych przekrojach. 40-cali nie powinno być tak narażone jak 46 czy powyżej 50".
Myślę że do 46 cali powinno być jeszcze w miarę sensownie, choć odległość do środka ekranu
sporo wzrasta. Co o tym myślicie? Ktoś robił pomiary?
Mnie interesuje (bo nie znalazłem informacji) - na jakich matrycach jadą 6000, 7000 i 8000. Czy to 4ms S-IPSy jak z chwalonych starszych serii np.656? Jak tak to boirę po nowym roku w ciemno bo to marzenie każdego posiadacza monitora komputerowego meczącego się na syfiastej TNce.
Generalnie bałbym się bardziej pogorszenia jakości w brzegowym podświetleniu LEDami tylko przy większych przekrojach. 40-cali nie powinno być tak narażone jak 46 czy powyżej 50".
Myślę że do 46 cali powinno być jeszcze w miarę sensownie, choć odległość do środka ekranu
sporo wzrasta. Co o tym myślicie? Ktoś robił pomiary?
Ostatnia edycja: