biochip napisał:Pytanie: Czy ten TV czyta wam filmy przez sieć lan z dysków w formie serwera NAS?
Archon^^ napisał:Tak, tylko musisz miec na nim server media center.
lisekg napisał:... niestety reset ustawień P&P spowodował konieczność ponownego ustawiania kanałów TV i opisu
wojsoft napisał:Czyli jednak opisy zniknęły.
U mnie po restarcie telewizor zgłosił się ponownie z procedurą wyboru języka, rodzaju medium (kablówka, naziemna) i juz było po wszystkim.
Pozdrawiam
Wojtek
maxxio27 napisał:Witam , jestem posiadaczem B6000 , ale jako że zawodowo jestem elektronikiem coś mnie tknęło i zacząłem sie bawić menu serwisowym , wg wcześniejszych opisów kolegów że można w B6000 odtwarzać pliki video , oczywiście te opcje zadziałały , ale nie poprzestałem na tym . W B6000 przestawiając model tv na B7000 lub B8000 pojawiają sie dodatkowe opcje jakie zarezerwowane są dla modeli serii 7, 8 czyli np działający PIP oczywiście pojawia sie opcja sieci ale z braku kontrolera na płycie głównej po prostu nie działa , ale można załączyć support kontrolera WIFI tylko że z braku 2 gniazda USB korzystanie z niego jest troszke niewygodne - na płycie głównej modelu B6000 jest puste miejsce na drugie gniazdo USB i po przeanalizowaniu układu , po dodatniu kilku elementów zewnętrznych jest możliwości uruchomienia tego gniazda , co ciekawe w menu serwisowym jest też opcja 120HZ ( CHINA HD) , ale jej działanie trudno określić po prostu nie widzę różnicy , jak dla mnie ten TV to rewelacja do zabawy nad modyfikacją oprogramowania i hardware , oprócz tego że słuzy do oglądania .
pozdrawiam i zachęcam do dyskusji na temat modyfikacji
maxxio27
lisekg napisał:Tak ale nie po zmianie oprogramowania tylko po resecie TV.... ale to raczej normalne
Pozdrawiam
wojsoft napisał:Chodziło mi o to że na końcu wgrywania oprogramowania wykonywane jest restart (napisałem reset) i po tym restarcie pojawiło się menu do ponownej konfiguracji TV wraz ze strojeniem od nowa kanałów.
Pozdrawaim
Wojtek
semi1 kup kino domowe a nie kino domowe, niby nazwa taka sama a jaka różnica... będzie pan zadowolonysiemi1 napisał:ja sie juz zdecydowałe biore 40" b7020 rterz tylko kino domowe 2.1 musze jakies dobrać bo dzis w MM słuchał troche tv i mimo ze w hali MM to jedna dzwiek słaby jak posuchałem obok stojace kino SONY dev-f200 to spora różnica