na żywoAle sprawdzałeś na żywo,czy tylko w teorii ?
Ja najchętniej wziąłbym sobie ze 3 telewizory na 72h na testy i na pewno skatowałbym je pod względem upłynniania obrazu (sorry T. Cruise)![]()
na żywoAle sprawdzałeś na żywo,czy tylko w teorii ?
Ja najchętniej wziąłbym sobie ze 3 telewizory na 72h na testy i na pewno skatowałbym je pod względem upłynniania obrazu (sorry T. Cruise)![]()
Powiedz coś więcej bo ja 90% to sport oglądam.na żywoco można w teorii zobaczyć? odnośnie katowania, popatrz sobie co się dzieje na meczach stadionowych przy podkręconym upłynniaczu w Samsungu vs Sony (szczególnie w okolicach logo).
Samsung ma wg mnie minimalnie większą rozdzielczość, natomiast uważam że jest to okupione bardziej poszarpanymi i ruszającymi się okolicami Logo stacji gdy np oglądasz mecz w C+ lub Polsat Premium.Powiedz coś więcej bo ja 90% to sport oglądam.
Otóż ma to dla mnie znaczenie właśnie dlatego, że odrywa uwagę od prezentowanego kontentu. Sęk w tym jak wygląda objaw. To nie jest statyczne poszarpanie okolic logo a nieregularne drżenie które pojawia się w momencie ruchu kamery.Ma to znaczenie wtedy ,gdy swoją uwagę skupiasz na logo stacji a nie na oglądanej treści.
Wg mnie abalogią w audio nie jest w tym wypadku szczegółowość której się doszukuję, tym bardziej, że tak jak napisałem, rozdziałka materiału jest nawet minimalnie niższa w Sony. Ja bym to przyrównał do efektu nierówno namagnesowanej taśmy i falującego co jakiś czas pasma. Starsze roczniki powinny wiedzieć co mam na myśli. Inna sprawa, że tego nie widać w przypadku mniejszych ustawień uplynniaczy w obydwu markach. Wówczas rozdziałka jest podobna.Pewnej analogii można doszukać się w audio.
Jedni słuchają muzyki.
Inni "słuchają" sprzętu.
Jedni słuchają muzyki.
Inni "słuchają" sprzętu.
Z tym Eleven 4k to ja mam od zawsze problem. Nie za bardzo widzę różnicę w jakości pomiędzy Eleven 1 a Eleven 1 4k. Dodatkowo przy włączeniu każdego innego kanału 4k w tv wyskakuje komunikat a przy Eleven nie. Na każdym innym kanale 4k napisy w epg stają się dużo jaśniejsze i ostrzejsze. W Eleven nie. No i co najgorsze w Eleven 4k bardzo często tak dziwnie szarpie obraz. I nie jest to wina sygnału bo ten problem ma ogromna ilość użytkowników.
Sport zdecydowanie podkręcam@luck76 ...
Ja rozumiem Twoje uwagi i zastrzeżenia .Ale powiedz ,oglądasz tv na podkręconych upłynniaczach?Ja i ile się nie mylę, u siebie całe to badziewie mam wyłączone. Jakoś nie przepadam za "wenezuelską telenowelą".
Ale jeśli ktoś tak lubi to OK
Dokładnie tak jest. C+ daje w HDR i to widać, szczególnie przy max podkręconych uplynniaczach, bo jednak było nie było obniżają one istotnie jasnośćFakt Panowie, Eleven 4K, delikatnie mówiąc doopy nie urywa. Jest ciut lepiej niż FHD. Zauważyłem też, że gdy dany mecz jest na żywo, to wygląda troszkę lepieje niż ten sam mecz z odtworzenia.
U mnie też jest informacja w TV, że to kanał 4K i taką rozdzielczość pokazuje. View attachment 25454
I zmusza do wypowiadania niecenzuralnych słówOtóż ma to dla mnie znaczenie właśnie dlatego, że odrywa uwagę od prezentowanego kontentu.
Żadnego niespołecznego tego typu, to wg mnie za ciężki kaliber. Wieszaki Volga i Hamy nietanie mialy problem z utrzymaniem poziomu w telewizorze (niewiele ale zawsze). Oczywiście są takie wieszaki ale to tak jakbyś chciał ekran w kinie powiesić po ukosie.albo pod kątem.Panowie jaki uchwyt uchylny w pionie i poziomie polecacie do 75 cali?
ojjj czepiasz sięNie wiem co to jest "niespołeczego tego typu" ; ) czy "Volga",