Samsung 82" vs Sony 85" vs LG 86"?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pomijając już ten sklep - temat kiedyś omawiany.
Nie wiem jak u LG, ale u Samsunga jak jest z rynku EU, to gwarancja obowiązuje w PL - to jest oficjalne info ze strony.
Są pewne obostrzenia, ale generalnie gw. jest.

Natomiast co do samej gwarancji, to mieszkając przy samej granicy, wolałbym kupić u sąsiadów i tam serwisować.
Jestem obecnie w trakcie jednej gwarancji i podejście serwisu to jakiś dramat, nie do pomyślenia za granicą - a wiem coś na ten temat.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
To już zależy od serwisu. Sam korzystakem z serwisu mobilnego Samsunga dwukrotnie i dwa razy naprawa trwała 24h. Pełna profeska.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie piszę o Samsungu, bo i ja mam bdb wrażenia z ostatnich kontaktów - chociaż teraz będę odsyłał tel. i zobaczymy czy czegoś nie wymyślą.
Piszę ogólnie o podejściu i mentalności, mam inny problem z innym towarem i wiem (na 100%), że tematu za granicą by nie było, u nas jest.
Tłumaczenie też żenujące, a specjalnie wybrałem towar od "ziomka" Polskiego producenta, myśląc - "wspieram Polską przedsiębiorczość", ale już nigdy więcej.
Wyszedł syf.

Dużo by pisać. Mam porównanie od dekad z rynkiem zagranicznym i całą masą różnych sytuacji, jeżeli chodzi o handel to już nasiąka (w wychowaniu) od najmłodszych lat i tego nie wyplewimy (cwaniactwa i kombinowania) jednym pokoleniem. Duże korpo, też mają już u nas narzucone pewne standardy, ale te mniejsze firmy w PL, to szkoda gadać, ale oczywiście, że są wyjątki i piszę tu o sytuacja drażliwych - jak jest problem, a nie, że ktoś sobie coś kupi i zadowolony. Nie po tym się poznaje dobrego sprzedawce.
Zresztą wystarczy sobie porównać prowadzenie DG w PL, a za granicą. Temat rzeka, nie o to chodzi.

Jak napisałem, gdybym mieszkał przy granicy, to wsiadłbym w auto i wolał robić zakupy tam.
Pomijam już fakt, samych różnic w cenach na różnych rynkach europejskich, zresztą sam wiesz. No, ale nas stać, Polska to bogaty kraj.

lukaszja9

New member
Witam . W sprawie gwarancji telewizorów samsunga rozmawiałem wczoraj z doradca ów firmy który poinformował mnie ze zasady gwarancji zależą przede wszystkim od modelu po którym mogą dojść na jaki rynek jest przewidziany telewizor jeśli Polska to wiadome ze Przyjma na gwarancje a jeśli z rynku europejskiego to mogą go naprawić bezpłatnie, jednak nie obowiązują wtedy zasady karty gwarancyjnej - jest to naprawa warunkowa

matifcb

Member
ja na razie odpuszczam mam 65 cali ale mam jakosc. Fakt ze tv wyglada jak obraz na sciuanie wielkoscia maly na taki salon ale nie chce 8k wywalac na telewizor

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie ma się nad czym zastanawiać, brać od Kaminskiego tv. Z pewnych rąk, w dobrej cenie, na gwarancji i to jeszcze ponad 80" ; )

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Niezłą miałem przed chwilą aktualizację TV,po której zaczęły pojawiać się zakłócenia obrazu (nawet na wbudowanej apce YT).
Pomogło kopnięcie z buta :grin: A serio,to wyciągnięcie wtyczki.

Do góry