Samsung 82" vs Sony 85" vs LG 86"?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Łatwiej by było, gdyby te nasze tv padły. Wówczas nie ma wyjścia i trzeba brać, a tak to nie wiadomo co robić ; )

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie ma mowy o testach, te trzeba by zrobić w domu na konkretnych materiałach i odpowiednich warunkach.
Natomiast bawiłem się, a pierwotnie widząc z daleka, myślałem, że jakiś oled ; )
Fajnie świeci, wiem czego się spodziewać. Mógłbym z nim żyć następne parę lat ; )

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Była taka opcja. Zresztą kupując online, też możesz zawsze zwrócić. Ja wiem czego się spodziewać, to nie 2 czy nawet 5 mój tv, kiedyś co roku wymieniałem tv ; )
Zresztą jak brałem swojego, to zawołałem kierownika i centralnie powiedziałem, że wezmę od ręki, ale jak coś będzie nie tak, to przywożę i bez łaski mają wymienić.
(tak też kiedyś jeżdziłem z monitorem, 4-5 razy wymieniałem, każdy miał bad/sub pixela, aż w końcu trafiłem na idealną sztukę) ; )

Gdyby się choć skrzywił na twarzy, to bym się zawinął na jednej nodze i zamówił online, ale nie było problemu.
Bez żadnych dyskusji, głupich pytań "a co się panu nie podobało", "proszę poczekać, zawołam kierownika", czy "ten tv tak ma".
Ja wiem co ma, a czego nie ma i nie potrzebuje porad jakiegoś randoma z marketu.

Zresztą jako jedyny uwypukliłem problem i nikt o tym na żadnym forum nie pisał, mianowicie wieszając tak dużą mase występują naprężenia i zaczynają się pojawiać cloudingi.
Tv który stał inaczej się zachowywał, jak ten który wisiał. Tak było w moim przypadku.

No i przywiozłem klamota do domu i zaraz spakowałem ponownie, i pojechałem po następną sztukę, tylko trzeba chcieć i mieć chęci.
Dwa dni cyrków z jeżdzeniem, pakowaniem, noszeniem, ale potem kilka lat spokoju.

Tyle, że to nie 55" którego bierzesz pod pachę, tylko pudło wielkości mikro kawalerki i robi się problematycznie.
Dlatego m.in nie chce mi się bawić w wymanę tv.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z tymi zamówieniami jest często jak UFO, wszyscy wiedzą że jest ale nikt go nie widział jeśli już dochodzi do szczegółów.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja nie jestem na kupnie na już, gdybym był, to już by wisiał, ale:

Jak dziś, jutro czy za tydzień, to biorę i już mogę robić przelew. Jak za miesiąc - dwa, to nie chce.
Teraz mam możliwość pozbycia się tv, ale potem będzie problem i co zrobisz, zdejmiesz ze ściany i postawisz za łóżkiem? ; )
U mnie jest problem logistyczny, muszę zdjąć obecny, wynieś z domu i powiesić nowy. Nie mam miejsca, a nawet ochoty trzymać gdzieś po kątach klamota wielkości Fiata 125P w domu i czekania, aż łaskawie się sprzeda. Po za tym, też mi jakoś nie zależy, ale za 10999zl czemu nie ; )

Piramida

Well-known member
Bez reklam
To sprzedawaj stary TV,przecież masz w domu ze 30 innych ekranów,w tym projekcję i Folda :grin: także do momentu kupna nowego,nie zostaniesz bez niczego :wink:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ale po co, na siłe? Ja jestem zadowolony ze swojego TV i na mnie, nawet Oled nie robi już żadnego wrażenia ; )
Będzie dobra cena, to mogę podmienić. Nie, to nie.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja bym sprzedał nawet za 3k, jeżeli nowy by kosztował max 7k. Te 4k mogę dołożyć, ale sprzedać za 5k i dołożyć 8k czy nawet 10k, bo i takie ceny widzę, to już zwyczajnie społecznie i "biznesowo" się nie kalkuluje ; ) Żeby to jeszcze była przesiadka na jakiś 90" - 98", to zmienia postać rzeczy, a tu niemal taka sama przekątna, tyle, że jeszcze lepiej świeci. No świeci, ale jakim kosztem ; ) Żle bym się czuł robiąć takiego deala i już nie chodzi o samą kase (to też), a o samą świadomość i poczucie, że to Fred dopadł mnie, a nie ja jego ; )

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Po co czekać ? ;)

Każdy może je*nać. Kupisz w sklepie nowy i też może paść a w praktyce oddasz na serwis tv zostaniesz na tygodnie z niczym i się bujaj. Oczywiście zawsze to loteria ale każda plazmę kupiłem od typowego handlarza i od lat działają wszystkie 3.

Koles kupił tv 2 lata temu ma papiery od niego, rozwodzi się z żoną i spienięża elektronikę.

Na używkę jestem nastawiony bo dużo taniej kupię tv który jest na wyższym poziomie. Nie śledzę tych technologii i nie wiem jak takie Samsungi serii q70t wypadają dlatego pytam o opinie i szanuję i cenie wasze wskazówki.

Problemem z tv jest to że nie da się przeczytać rzetelnych informacji. Co czytam to ahy ohy jakie to super jakościowo nie są. Czysty marketing i obrazki z pięknymi widokami.
Plazmę kupując już ludzie się rozpływali było wiadomo jakie są minusy i plusy ( tu poczytałem o OLED i qled) i kupiłem sobie dwuletnią czy trzy bo i tak można w menu godziny sprawdzić ale zepsuć się mogła jak każda inna rzecz.
I jak,kupiłeś coś ?

sk09372

Member
Poluję na QE75QN91B poniżej 10k, pewnie jeszcze poczekam. Czym ten TV różni się od QE75QN90B, widziałem go już w cenie która mi odpowiada.

Do góry